Skip to content

4 Comentarii

 1. albinuta
  iunie 25, 2013 @ 6:33 am

  Ma bucur de „revenirea „ta ,despre articol ,ce sa spun? Deocamdata nimic ,cunoscandu-te din articolele si comentariile scrise de tine aici STIU ca esti o tanara deosebita iar acest articol nu a facut alceva decat sa-mi comfirme aceasta ,cand ai timpmai scrie ca scrii bine (parerea mea )

  Reply

 2. Carol
  iunie 25, 2013 @ 7:52 am

  E foarte important sa iti doresti sa nu mai bei !

  Poate ai citit, Lili, articolul meu de Craciun, despre patania mea de la manastire, cand am patit-o rau de tot, de atunci refuz sa mai consum bauturi tari in cantitati enorme.

  Simteam si simt si acum o nevoie , cateodata, sa ma mai destind cu amicii la cate o bere, sau singur, dar incerc pe cat pot sa evit.

  Stiam ca nu voi putea sa nu mai gust alcool, am promis lui Dumnezeu ca ma voi lupta cu alcoolul tare si voi reduce semnificativ consumul ocazional de bere si vin,daca se poate deloc.

  La noi se bea de obicei inainte de masa un paharut de tuica, si dupa unul de vin,traditie pastrata de la strabunica, din mosi stramosi.
  Mi-am dat seama ca nu pot fi la extreme, dar trebuie sa pun frana.
  Fiecare da lupta asa cum simte el ca trebuie sa o duca, fiecare cu crucea lui.

  Reply

 3. Ludmila Doina
  iunie 25, 2013 @ 9:00 am

  Am citit si eu articolul si concluzia mea este, fara sa sperii autoarea, ca totusi are o inclinatie spre a consuma alcool, si daca tot suntem intrun site ortodox, o sfatuiesc sa se vindece de asta pe calea credintei, si sa lupte, sa nu se lase biruita; dar nu lupti cu ispita, punand-o la vedere, sau in preajma, ci o elimini din casa ta, si iti schimbi modul de viata. Cum? Pe calea Bisericii.
  Foarte bun este [b]Acatistul Maicii Domnului – Potirul Nesecat[/b], ca sa te ajuti in cazul acesta. Fa-l 40 de zile, si daca mai vine ispita, mai fa-l, pana iti iese din minte complet aceasta ispita.

  Mie sigur ca imi este mai usor sa vorbesc, facand parte din cei 100% nealcoolici pe care bine i-ai descris, dar am avut si eu ispita mea, fumatul pana la viciu, si stiu ce inseamna lupta; eu eram deja mai in varsta, subrezita de boala, si nu am putut duce lupta la bun sfarsit, si atunci am chemat ajutor din cer, si ce nu am putut face eu, a facut Cerul in locul meu. Si problema s-a rezolvat in urma cu 10 ani; primul pas il facusem, acela ca voiam sa ma las, la fel cum si autoarea articolului a facut primul pas.

  Nici in joaca, si nici ca sa va aratati puternici in fata celorlalti, nu consumati alcool, cand este bine stiut ca da dependenta !
  Numai prin Biserica puteti rezolva asta, deci cu ajutorul lui Dumnezeu, si a Maicii Sfinte, cand sunteti in situatia descrisa mai sus.
  Doamne ajuta!

  Reply

 4. sdaniel
  iunie 26, 2013 @ 4:25 pm

  Si eu fac parte din categoria celor care consuma extrem de rar alcool. E drept, la varsta adolescentei, am avut ceva dificultati de a ma integra in grupul colegilor fiind singurul care nu consuma alcool, dar in timp m-au acceptat.
  Singurul motiv pentru care nu am consumat alcool este acela ca imi place sa fiu cat mai lucid cu putinta. Am fost la multe chefuri/petreceri in care eram singura persoana (in special dintre baieti) care eram 100% lucid. Nu va puteti imagina cum ma simteam. Eram, efectiv, imparat, simteam ca lumea este toata a mea. Si a doua zi eram la fel. Practic, eram singurul care stia tot ce se intamplase cu o seara inainte. Minunat sa nu bei alcool (acesta a fost doar un exemplu de avantaj al nonconsumului de alcool, mai sunt multe altele).

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *