Skip to content

2 Comentarii

 1. Gopo
  iunie 13, 2012 @ 9:41 am

  Eram tânăr elev la Seminar și domnul profesor era în putere și era unul dintre cei mai capabili chirurgi români. Într-o zi am ajuns cu tatăl meu la el în cămăruță. M-a rugat să iau loc și atunci când vorbea cu bine îmi spunea ”Domnule teolog”. După 2 minute l-am rugat să nu-mi mai spună așa pentru că sunt încă mic, teologia se trăiește nu se învață iar eu nici de trăit și nici de învățat nu m-am apucat deci mă face să cred ori că este ironic ori că-mi acordă prea mult credit pentru naivitatea mea. Și domnul profesor mi-a răspuns dând dovadă de o imensă smerenie… față de un copil:
  ”domnule teolog, eu nu-mi permit să fiu ironic cu dumneavostră, nu fac decât să accept valoarea fiecăruia. Eu sunt un măcelar, pe toți îi operez la fel. Nu sunt mai atent cu un copil iar pe altul îl operez fără să-mi pese, la fel cum nu prețuiesc un pacient mai mult ca pe altul. Pe toți îi tai și îi cos la fel.” și arăta spre tavanul cămăruței ”El hotărăște care scapă sau care nu, care se mai chinuie puțin sau care trece cu ușurință peste orice operație sau tratament. Astfel că eu la vârsta dumitale am ales din mândrie să urmez o școală care, credeam eu, vindecă trupul iar dumneata ai ales tot la o vârstă fragedă singura școală adevărată, aceea unde Viața și Adevărul sunt temelia ei și unde se vindecă atât omul bolnav cât și cel aparent sănătos.”
  Și am tăcut. M-am cutremurat de smerenia lui, el care salvase mii de copilași, el care trăia la propriu în spital deși avea încă familie acasă, el care se uita la cei mai mici dintre frații Lui cu dragoste pe care doar Duhul Lui o poate cunoaște, el care a primit o bucățică de pământ în curtea spitalului ca să-și construiască o căbănuță și a ales în detrimentul confortului personal să construiască o capelă acolo.
  Dumnezeu să-l odihnească cu ceata sfinților doctori fără de arginți pe domnul profesor Alexandru, cel ce și-a cinstit cu adevărat numele de botez!

  Reply

 2. Administrator
  iunie 13, 2012 @ 11:26 am

  E minunată mărturia ta, Gopo!
  Mulțumim foarte mult că ai împărtășit-o cu noi.
  Era un om deosebit!

  Mă gândeam acum câteva zile, fiind pe la Spitalul Fundeni: Medicii au toate argumentele ca să creadă în Dumnezeu! Văd zilnic atâtea minuni. Nu cred că vor avea cuvânt de îndreptățire la judecată.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *