Alexie:”as vrea sa ii incurajez pe toti cei care inca nu si-au inceput viata sexuala, sa nu o faca”

As fi egosit sa spun ca numai mie mi se datoreaza faptul ca am reusit sa imi pastrez fecioria pana la casatorie. Daca ma gandesc bine, poate chiar intr-o mica masura am reusit si eu sa contribui la acest aspect, dar nu as vrea sa reiese de aici ca nu depinde de noi acest lucru. Pot sa spun cu certitudine faptul ca educatia pe care am primit-o in familie a avut un efect destul de important. Avand si un tata putin mai aspru, niciodata nu mi-a permis sa fac vreo prostie, si frica fata de el ma facut sa stau cuminte tot timpul.

Dupa ce parintii mei s-au despartit (cand eu eram in clasa a 5), iar eu ramanand cu mama mea, practic am fost ca un animal scapat dintr-o cusca. Prietenii mei au ramas aceeasi desi ei cu totii au intrat in diferite anturaje care i-au schimbat total. Toti se apucasera de fumat, neglijau scoala, majoritatea isi incepusera viata sexuala, dar faptul ca ne cunosteam de mici a contat, pentru ca ei au continuat sa ma respecte asa cum eu eram (chiar daca nu ma asemanam cu ei), si cred aici ca si acesta a fost un factor care a contat in viata mea.

Nu pot sa spun ca am trecut usor prin asta, au s-au facut si glume pe seama mea uneori, au mai fost aruncate si ironii, dar am rezistat la toate. Un alt avantaj care nu stiu exact cui i s-ar putea atribui, era faptul ca eu eram destul de timid (poate se mostenea din familie..nustiu), dar stiu ca acest fapt cumva ma impiedicat sa pot vorbi cu fete fara sa fiu tot timpul tensionat. Nu imi placea sa par intr-un fel dezavantajat sau sa imi arat slabiciunea si de aceea tot timpul am motivat faptul ca nu aveam o prietena, din cauza ca ma ocupam de studiile mele. Ca nu cumva sa fiu judecat de cei care citesc aceasta mica sinteza a vietii mele, as vrea sa precizez ca nu eram impiedecat, nici tocilar si nici nu eram sperietoare de ciori.

Ba chiar mai mult, in liceu foarte multe dintre colegele mele se dadeau pe langa mine, si pot sa spun cu certitudine ca multe dintre ele erau tot timpul in ochii altor colegi. Ma amuz acum cand ma gandesc ca au fost cazuri in care nici macar nu mi-am dat seama ca sunt placut de cineva..a trebuit sa imi zica o alta colega lucrul acesta. Sar peste partea in care ar trebui sa va spun cum ‘m-am scapat de ele’ pentru ca nu este tema acestui mic discurs. Am ajuns la facultate, un motiv si mai solid pentru mine sa ma feresc de fete, dar trebuie sa recunosc ca mi-as fi dorit sa am o prietena, dar una care sa aiba rabdare cu mine ‘cel care nu mai avusem nici o prietena pana atunci’. Dar in anul 2 s-a intamplat, am cunoscut o fata care la fel si ea ca si mine ..se pastrase.

Un an jumatate am povestit, timp in care am fost cuminti, iar apoi ne-am casatorit, iar astazi avem o fetita mica mica pe care o iubim atat de mult. Dar intorcandu-ma putin in urma, as vrea ca oricine citeste acest text sa stie ca mult mai usor e sa strici ceva decat sa construiesti, iar mie tot timpul mi-a placut si m-am ambitionat sa fac parte din grupul celor mai putini, celor care construiesc. La fel cum si o operatiune a tinerilor de a strange gunoaiele dintr-o anumita zona pare nebunie in fata lumii, la fel si pastratul fecioriei pare o nebunie pentru altii, dar nu este. Este ceea ce orice om ar trebui sa fie si orice om ar trebui sa se gandeasca ca exista o persoana pentru el acolo undeva care acum il cauta si se pastreaza numai pentru el, ca atunci cand il va cunoaste sa ii ofere lui totul neintinat..si de aceea si noi la randul nostru trebuie sa asteptam acea persoana neintinati.

Mie unuia mi se pare si o chestiune morala, ar trebui sa ne punem intrebarea, cum am simti noi daca am sti ca mama noastra sau tatal nostru inainte ca sa se fi casatorit sa fi fost prin cine stie cate paturi ale altor persoane care si-au batut joc de ele. Este un gand infiorator care noi ar trebui sa il alungam prin insusi viata noastra. Iar in final as vrea sa ii incurajez pe toti cei care inca nu si-au inceput viata sexuala, sa nu o faca, indiferent de cat de multa umilita o sa stranga din jur, pentru ca aceia fac acest lucru mai degraba din invidia ce vo poarta pentru ca ei nu au reusit sa se pastreze neintinati (spre deosebire de dvs) si de aceea multe vorbe urate vor trimite asupra voastra. Fiti tari si Dumnezeu cu voi!

(Alexie, 24 de ani, Cluj-Napoca)

(Visited 6 times, 1 visits today)