Anca:”este imposibil sa nu iti doresti sa incerci mai mult dupa ce ai facut primul pas”

Mai de mult eram preocupata sa citesc carti despre sexualitatea dinaintea casatoriei, despre cat de mult este perimis sa inaintezi in viata intima alaturi de partenerul tau inainte de casatorie. Am intrebat si preoti la spovedanie si am primit raspunsuri din cele mai variate, de la ‘nu e permis sa va tineti nici de mana’ pana la ‘poti sa faci dragoste cu el daca il iubesti’. Dar cei mai multi preoti mi-au dat un raspuns de mijloc…e in regula sa va strangeti in brate, sa il pupi, sa ii spui ca il iubesti….Si poate ca acesta din urma sa fie calea corecta…Dar…exista un maaaare ‘DAR’..

Eu am 23 de ani, la o varsta tanara la care cea mai mare ispita este a stii, a incerca, a explora lucruri noi, este imposibil sa nu iti doresti sa incerci mai mult dupa ce ai facut primul pas. Iti doresti sa vezi cum e sa se intample mai mult. Si mereu zici ca azi doar o sa ne tinem in brate, dar credeti-ma ca e mai usor sa te abti de la a-l tine in brate, decat sa te infranezi de la inaintarea spre pacat. Daca va e greu sa va infranati de la sarutari de o mie de ori va fii mai greu sa va infranati de la lucruri si mai intime. Am invatat din propria experienta ca dupa dezmierdari trupesti urmeaza suferinta si in trup si in suflet. Trupul nu e scutit de boli, iar sufletul de o grea intristare.

E greu sa crezi pana nu ti se intampla. Si e greu sa te infranezi cand iubesti. Dar daca vrei sa iti ocrotesti iubirea, fereste-te de pacat. Dezmierdarile trupesti inainte de casatorie, fara binecuvantarea lui Dumnezeu omoara dragostea. Si atunci o sa ramai singur, cu un strain langa tine, si o sa iti dai seama ca ai pierdut si legatura cu Dumnezeu, ti-ai pierdut si dragostea pentru fiinta pe care tu o considerai cea mai deosebita.

(Anca, 23 de ani)

(Visited 3 times, 1 visits today)