Skip to content

5 Comentarii

  1. Ioana
    ianuarie 12, 2012 @ 11:09 am

    La prima vedere,a-l anunta pe Dumnezeu ca vrei sa faci un pacat pare lipsa de respect.Dar,de fapt,e ceva ce diavolul nu suporta,pentru ca isi da seama ca,desi cazi in pacat,tot pe Dumnezeu Il ai in gand.Cazi in pacat obligat de el,nu pentru ca vrei.Pr Amfilohie spune:”Chiar daca diavolul te tranteste intr-un pacat,sa nu fii de acord cu el”.

    http://video.crestinortodox.ro/BLOCJN3VXzx/Intoarcerea_la_Hristos_Vremurile_de_pe_urma_Pr_Amfilohie.html

    Reply

  2. Claudiu Balan
    ianuarie 12, 2012 @ 11:19 am

    Ioana eu ziceam sa-l anuntam pe Dumnezeu inainte de a face pacatul pentru ca pana la urma sa ne dea putere sa nu-l mai facem.

    Sinceritatea noastra in relatia cu El ne va rusina oarecum… si in acelasi timp ne va ajuta sa ne trezim putin din betia placerii.

    Ideea mea e simpla: Un pacat anuntat lui Dumnezeu inainte de a fi facut are sanse mult mai mici de a se transforma in fapta, pentru ca in ecuatie intra chiar cel care a omorat pacatul: Hristos.

    Reply

  3. SB
    ianuarie 12, 2012 @ 3:02 pm

    Ce tare, nu sunt singura, mai gândesc şi alţii ca mine 🙂

    Eu mai demult am cam fost supărată pe Dumnezeu, dar în sufletul meu nu vroiam să mă îndepărtez cu totul de El. Deşi vroiam să fie ca mine, totuşi ştiam că El vede lucrurile cu mai multa înţelepciune. Şi am trecut printr-un moment destul de dificil prin care dorinţa de a obţine împlinire doar pentru mine era foarte mare, însă aş fi pus în pericol starea sufletească a altor persoane. Cum dorinţa era mare, şi cum vroiam să fie ca mine dar ştiam că nu prea e bine, îl avertizam pe Dumnezeu dinainte ca dacă mi se iveşte ocazia, să nu spună ca nu i-am zis (înţelegeti voi). Şi, surprinzător, deşi credeam că ocaziile se vor ivi, conform estimărilor mele, acestea nu s-au ivit. Şi nu o dată sau de 2 ori, ci de mai multe ori. Aşa că aveţi încredere 🙂

    Ca o paralelă la ce-a spus Claudiu, puteţi găsi un exemplu şi în poezia „Luceafărul” de Mihai Eminescu: nici unul dintre cei 2 îndrăgostiţi nu vrea să renunţe la lumea lui pentru împlnirea dragostei lor. Însă Luceafărul, în iubirea lui faţă de o pămanteancă, dă totuşi dovadă de o mare responsabilitate – el se duce la Demiurg pentru a-i cere voie sa vină pe Pământ (deci [b]îi cere dezlegare să păcatuiască[/b]). Iar Demiurgul, întruchiparea înţelepciunii, nu i-a dat dezlegare, spunându-i un lucru foarte important, care s-ar traduce cam aşa: „de vrei să pleci pentru a te simţi împlinit, gândeşte-te bine, că se va crea haos în tot universul. Eu nu-ţi dau dezlegare, nu-mi permit riscul de a da peste cap tot universul pentru faptul că tu nu ţi-ai văzut de lumea în care te afli… ” Iar Luceafărul, după cum ştiţi, l-a ascultat. În fine, se poate continua, dar ideea cam asta e, cred eu …

    Reply

  4. Andreea
    ianuarie 16, 2012 @ 2:47 pm

    Interesant de tot articolul! Multumim! Daca imi este ingaduit, doresc sa scriu si eu cateva ganduri … Conform Sfintei Scripturi, biruinta asupra pacatului o poate avea doar cine s-a nascut de sus (Sfanta Evanghelie dupa Ioan, capitolul 3). Deci nu este vorba despre o fortare personala si castigarea mantuirii, ci despre o schimbare facuta de Duhul Sfant (Epistola Sfantului Apostol Pavel catre Efeseni, capitolul 2, versetele 8 si 9).
    Este vorba despre restabilirea unei relatii cu Hristos Cel Inviat, care traieste in mine (Epistola Sfantului Apostol Pavel catre Galateni, cap 2, versetul 20). Bineinteles, nici dupa ce El schimba pe cineva si il ajuta sa se pocaisca, acea persoana nu va fi perfecta, dar va avea Duhul Sfant in inima si oridecateori va cadea, El o va ridica. Vorbesc din experienta…desi Domnul m-a gasit si mantuit, inca gresesc. Mantuirea e DARUL fara plata al lui Dumnezeu, adica Insusi Hristos. Primindu-L pe El in inimile noastre si renuntand la stradaniile proprii de a ne mantui singuri, vom gasi adevarata eliberare.

    Imi cer scuze daca am scris cumva deranjant…nu doresc sa ofensez pe nimeni… am dorit doar sa expun ce spune Minunata Carte – Sfanta Scriptura.

    O zi buna tuturor!

    Reply

  5. Laura Stifter
    septembrie 2, 2012 @ 8:07 pm

    Este unul dintre cele mai interesante articole pe care le-am citit pe O T! Felicitări, Claudiu! Excepţional!
    Da, ar fi minunat ca relaţia noastră de comuniune cu Dumnezeu să devină atât de profundă, autentică, indestructibilă, încât să comunicăm cu El inclusiv în clipele de ispită, aşa cum Petru, când n-a mai putut păşi pe valuri, a strigat către Hristos să-l scape. Domnul nostru Cel iubitor oricum ştie că noi, copii în viaţa spirituală, avem şi gânduri… nu tocmai cucernice. El oricum ştie că vrem să păcătuim şi, dacă reuşim să-I rămânem credincioşi şi sinceri în aceste momente dificile, El ne va întinde mâna şi ne va întreba cu blândeţe: „Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?”. În acest sens, părintele Savatie Baştovoi spunea, într-una dintre conferinţele pe care le-a susţinut, că este bine să-I mărturisim lui Dumnezeu chiar şi gândurile de necredinţă sau îndoială. Dacă ne vin în minte asemenea gânduri, să-I spunem pur şi simplu: „Doamne, mie mi-a venit ideea că Tu nu exişti. Ce să mă fac?”… Cu siguranţă, Dumnezeu nu rămâne indiferent faţă de sinceritatea noastră, pentru că El este Adevărul.
    „Atunci când vrei să spui ceva, întreabă-L pe Iisus dacă este adevărat.” 🙂

    Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *