Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Dragilor, vă propun ca la mijlocul lunii octombrie, când toamna ne arată haina ei aurie să mergem într-unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ. Poate credeți că exagerez, și recunosc că de multe ori mă încânt ușor, și totul mi se pare frumos, dar mănăstirile bizantine din complexul Meteora cățărate pe stâncile înalte de sute de metri, sunt printre cele mai frumoase „minuni” ale lumii create de om.

Vă propun să stăm aici 5 zile și să ne bucurăm de această zonă superbă a Greciei, în care vin anual zeci de mii de turiști din întreaga lume. Fiind luna octombrie noi vom evita năvala lor și ne vom bucura de peisajele de toamnă și de excursiile montane pe care le vom face. Nu vom vizita cu automobilul cele 6 mănăstiri ortodoxe cățărate aproape în cer, ci pe jos, pe trasee montane.

Câmpia Thesaliei, mănăstirile care stau mărturie a creștinismului de sute de ani, și stâncile acestea minunate oferă un spectacol natural unic în lume, care ne va umple sufletul de măreția și puterea slavei Creatorului nostru bun. Tema de discuții a taberei este în acord cu starea sufletească a călugărilor care s-au ascuns de lume zidind aceste mănăstiri cât mai aproape de cer în locuri aproape imposibile: „Efectele veșnice în întreaga Creație ale întrupării lui Dumnezeu ca Om. Unirea firii divine și a firii umane în Iisus Hristos, Domnul nostru.”

Dacă încă nu v-am convins, vizualizați acest videoclip cu mănăstirile văzute din aer:Și pentru că perioada taberei este chiar în ajunul sărbătorii Sfântului Mucenic Dimitrie, vom trece și prin Tesalonic și ne vom închina la moaștele sfântului, dar și la Sfântul Grigorie Palama.

Mai jos vedeți programul detaliat:

Ziua 0 – Marți, 20 octombrie 2015

 • Ora 20.00. Plecarea din București.

Ziua 1 – Miercuri 21 octombrie 2015

 • Ora 09.00 – Ajungem în Tesalonic și facem o plimbare de câteva ore. Vizităm biserica „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” și ne închinăm la moaștele sfântului. Vizităm catedrala din Tesalonic și ne închinăm la moaștele Sfântului Grigorie Palama. Vizităm Biserica Sfântul Gheorghe, cea mai veche din Grecia (secolul V).
 • Ora 17.00 – Plecăm spre Meteora. Ajungem în Kastraki, regiunea Kalabaka și ne cazăm la Hotel Spanias.
 • Ora 20.00 – Seară de discuții pe tema: „De ce a vrut Dumnezeu să se facă om? A fost o necesitate întruparea sau un gest de iubire al Creatorului?”.

Ziua 2 – Joi, 22 octombrie 2015

 • Ora 08.00 – Micul dejun.
 • Ora 09.00 – Traseu montan de o zi. Urcăm cu autobuzul sau taxiul (10 minute) până la Mănăstirea Marele Meteor și de aici mergem în drumeție și vizităm Mănăstirea Varlaam, apoi Mănăstirea Roussanou și la final mergem la Mănăstirea Sf. Nicolae Anapafsas. De aici ne întoarcem către Kalistraki.
 • Ora 18.00 – Mâncăm ceva în oraș.
 • Ora 20.00 – Seară de discuții pe tema: „Efectele minunate ale întrupării Domnului asupra firii umane.”

Ziua 3 – Vineri 23 octombrie 2015

 • Ora 08.00 – Micul dejun.
 • Ora 09.00 – Traseu montan de câteva ore, care începe la Mănăstirea Sfântul Ștefan și se termină la Mănăstirea Sfânta Treime.
 • Ora 18.00 – Dacă vremea ne permite, vedem apusul de soare de pe stâncile înalte, cu o vedere extraordinară asupra împrejurimilor.
 • Ora 19.00 – Mâncăm ceva în oraș.
 • Ora 20.00 – Seară de discuții pe tema: „Efectele extraordinare ale întrupării Domnului asupra  Fecioarei Maria.”

Ziua 4 - Sâmbătă, 24 octombrie 2015

 • Ora 08.00 – Micul dejun.
 • Ora 09.00 – Traseu până la Stânca Sfântului Duh, unde vom vedea grotele în care erau exilați monahii în timpuri de prigoană. Peisajele de pe această stâncă îți taie respirația.
 • Ora. 13.00 – Program liber.
 • Ora 16.00 – Plimbare prin orașul Kalabaka prin centrul vechi.
 • Ora 20.00 - – Seară de discuții pe tema: „Efectele extraordinare ale întrupării Domnului asupra Creației.”

Ziua 5 – Duminică, 25 octombrie 2015

 • Ora 07.00 – Plecare spre București. Oprim pe drum la o biserică pentru a participa la Sfânta Liturghie.
 • Ora 22.00 – Sosire în București.

Pentru acest program va fi nevoie și de un minim echipament de munte: bocanci, pelerină, rucsac, și bețe de drumeție (opțional). Mai jos puteți vedea câteva fotografii cu drumețiile pe care le vom face în zonă.

Numărul maxim de locuri este 24.

Ne vom caza la Hotel Spanias din Kalistraki, și vom sta 4 nopți. Cazarea plus micul dejun este de 500 de lei. La acest cost se adaugă cel de transport. Pentru transport vom merge cu mașinile personale (în acest caz benzina pentru cei 2000 de km ne costă în jur de 200 de lei / persoană) dacă mergem 5 în mașină, la un consum maxim de 8 litri benzină la sută de kilometri. Plus taxe de drum, ar mai fi încă vreo 20 de lei. Total: 220 lei.

Vostul total al taberei va fi 720 de lei (cazare + mic dejun + transport). 

Participanții trebuie să aibă vârsta între 18 și 35 de ani și pot fi din orice oraș al țării. Îmbarcarea în mașinile personale sau microbuz se face în București și vom ieși din țară pe la vama Giurgiu-Ruse. Pentru călătoria în Grecia și Bulgaria ca țară de tranzit nu este nevoie de pașaport ci doar de buletin, pentru că sunt țări ale Uniunii Europene.

Pentru a confirma participarea la această tabără fiecare dintre voi trebuie să ne contactați la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon 0740.004.215 (Claudiu Balan) și să achitați un acont de 200 de lei în contul de mai jos.

Când trimiteți email de confirmare vă rog menționați numele, prenumele, orașul din care veniți și vârsta. Simpla confirmare telefonică sau prin email a participării nu este deajuns. Abia după trimiterea sumei veți fi trecuți pe lista participanților.

Data ultimei înscrieri este 15 octombrie 2015 iar acontul excursiei poate fi trimis în următorul cont bancar:

RO72 UGBI 0000 0120 0477 3RON

Atenție și ultimele trei litere din cont: „RON” fac parte din contul IBAN. Contul trebuie să aibă 24 de caractere.

Titular: Claudiu Balan
Banca: GarantiBank România
Suma: 200 de lei

La detalii vă rog scrieți: „Avans tabara Meteora.”

Vă mulțumim și vă așteptăm alături de noi.

Pentru impresii și fotografii din taberele OT intrați aici.

Doamne ajută!

(Claudiu Balan)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești