Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Doamne ajută! Dragilor, vă propunem în luna septembrie o tabără de 6 zile pe frumoasele meleaguri ale Italiei, o țară plină de istorie, de peisaje superbe, și de mărturii creștine care amintesc de apostolii și sfinții Bisericii Ortodoxe. În același timp va fi o bună ocazie să cunoaștem comunitățile ortodoxe românești din Italia, și să-i întâlnim pe frații noștri aflați în număr mare aici.

Va fi o tabără care, sperăm noi, va combina obiectivele turistice precum Veneția, Padova, Verona, Milano, Genova, Riviera Italiană, Pisa, superba zonă a Toscanei și Roma, cu obiectivele duhovicești precum Catedrala San Marco, moaștele Sf. Ap. și Evanghelist Marcu, moaștele Sf. Ap. și Evanghelist Luca, Domul din Milano, moaștele Sf. Mucenițe întocmai cu Apostolii Tecla, Basilica San Pietro - locul de martiriu al Sf. Ap. Petru (Vaticanul), moaştele Sf. Ap. Simon Zilotul şi ale Sf. Ap. Iuda, ruda Domnului, și în plus două participări la Sfânta Liturghie în comunitățile românești de la Treviso și Roma.

Tema discuțiilor pentru această tabără este: „Crucea Domnului este iubirea Sa nemărginită pentru întreaga lume”, aleasă potrivit acestei perioadă în care Biserica sărbătorește Crucea Domnului la 14 septembrie și în cele două duminici dinainte și după acest praznic.

Tabăra se adresează atât tinerilor din România cât mai ales tinerilor români din Italia, dar și celor din celelalte țări ale Europei. Iată mai jos programul detaliat:

Ziua 1 - Marți, 13 septembrie 2016
Cazare:
Treviso (Hotel Al Giardino)
Traseu:
București - Treviso (aeroport) (07.25 AM sosire) - Veneția

 • Ora 4.30 - Întâlnirea în Aeroportul Otopeni. Avionuldecolează către Treviso la ora 06:15.
 • Ora 08.00 - Lăsăm bagajele la Hotel Al Giardino din Treviso.
 • Ora 09.30 - Plecăm spre Venezia. Aici vizităm Bazilica San Marco (o superbă biserică în stil bizantin). Aici sunt găzduite moaștele Sfântului Apostol și Evanghelist Marcu.
 • Vizităm Piaza San Marco, Podul Rialto și hoinărim pe străduțele înguste și frumoase ale celui mai frumos oraș din lume, construit pe apă. În Venezia se circulă doar pe trotuare și pe apă, nu există mașini și străzi care să permită circulația autovehiculelor.
 • Ora 19.00 - Ne întoarcem spre Treviso. Călătoria cu autobuzul dus-întors(Treviso - Veneția - Treviso) costă 22 euro.
 • Ora 20.00 - Cazare la Hotel Al Giardinodin Treviso.

Ziua 2 - Miercuri, 14 septembrie 2016 - Înălțarea Sfintei Cruci
Cazare:
Verona (Hotel La Valle, la 29 km lângă Verona)
Traseu:
Treviso - Padova - Verona (171 km)

 • Ora 09.00 - Participăm la Sfânta Liturghie la Treviso la Parohia Ortodoxă Română "Sfinții Cosma și Damian" cu ocazia sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci.
 • Ora 12.00 - Plecăm spre Padova.
 • Ora 14.00 - La Padova vizităm Biserica Santa Giustina unde se află moaştele Sfântului Apostol şi Evanghelist Luca.
 • Ora 19.00 - Cazare la Hotel La Valle de lângă Verona.
 • Ora 20.30 – Discuții pe tema taberei.

Ziua 3 - Joi, 15 septembrie 2016
Cazare:
Genova (Hotel Ricci)
Traseu: Verona - Brescia - Bergamo - Milano - Genova (313 km)

 • Ora 08.00 - Micul dejun
 • Ora 09.00 - Facem o plimbare prin Verona, orașul romantic al lui Romeo și al Julietei. Vizităm Arena din Verona, una dintre cele mai bine conservate din Italia, este un amfiteatru roman, mult mai impresonant în interior decât Colosseumul din Roma, avea o capacitate de 30.000 de spectatori, fiind al treilea ca mărime din Italia.
 • Ora 12.00 - Plecăm spre Milano.
 • Ora 15.00 - Vizităm Domul din Milano, una dintre cele mai mari biserici din Italia. Aici sunt adăpostite moaștele Sfintei Mare Mucenițe întocmai cu apostolii, Tecla, cea dintâi muceniță care a pătimit pentru credința în Hristos, și a trăit pe vremea Sfântului Apostol Pavel.
 • Ora 17.00 - Plecăm spre Genova.
 • Ora 20.00 - Cazare la Hotel Ricci din Genova.
 • Ora 21.00 – Discuții pe tema taberei.

Ziua 4 - Vineri, 16 septembrie 2016
Cazare:
Roma (La Casa di Nazareth)
Traseu: Genova - Cinque Terre - Toscana - Roma (562 km)

 • Ora 07.30 - Micul dejun
 • Ora 08.00 - Plecăm pe Riviera Italiei, adică pe coastaItaliei la Mărea Mediterană, înregiunea de coastă a Liguriei. Vizităm Cincque Terre și alte stațiuni estivale.
 • Ora 12.00 - Ajungem în Pisa și vizităm faimosul turn înclinat.
 • Ora 13.00 - Plecăm spre zona Toscana, unul dintre cele mai frumoase locuri de pe aceste pământ, datorită peisajelor superbe: dealuri colorate, sate vechi splendide, munții înalți, numeroase râuri și cele 7 insule.
 • Ora 20.00 - Cazare în Roma la La Casa di Nazareth.

Ziua 5 - Sâmbătă, 17 septembrie 2016
Cazare:
Roma (La Casa di Nazareth)

 • Ora 08.00 - Micul dejun
 • Ora 09.00 - Vizităm Basilica Sfântul Petru, (locul martiriului Sfântului Apostol Petru şi mormântul său), și Vaticanul. Tot aici se află moaştele Sfântului Apostol Simon Zilotul şi ale Sfântului Apostol Iuda, ruda Domnului.
 • Vizităm deasemenea Columna lui Traian, pe care sunt gravate și chipuri ale dacilor, strămoșii noștri, în războiul lor contra romanilor, recunoscuți de adversari ca oameni foarte viteji și de temut.
 • Vizităm Coloseumul din Roma, Piața Veneția, Fontana di Trevi.
 • Ora 19.00 - Cazare în Roma la La Casa di Nazareth.
 • Ora 20.00 – Discuții pe tema taberei.

Ziua 6 - Duminica, 18 septembrie 2016

 • Ora 08.00 - Micul dejun
 • Ora 09.00 - Participăm la Sfânta Liturghie la Parohia Ortodoxă Română "Zămislirea Maicii Domnului" din Roma.
 • Ora 12.00 - Luam masa de prânz undeva în Roma. Apoi ne plimbăm prin Roma.
 • Ora 18.00 - Plecăm spre Aeroportul Roma Ciampino.
 • Ora 20.55 - Avionul decolează către București
 • Ora 23.55 - Ajungem la București.

Numărul maxim de participanți este 20. Participanții trebuie să aibă vârsta între 18 și 40 de ani și pot fi din orice oraș al țării sau din străinătate, indiferent dacă este membru al asociației noastre sau nu.

Costul pentru participarea la această tabără este de 420 de euro și include biletele de avion dus-întors (București-Treviso și Roma – București) cu un bagaj de mână mare de maxim 15 kg, cazarea pentru 5 nopți la hotelurile din program, 4 mese de dimineață și costul pentru închirierea mașinilor cu care ne vom deplasa prin Italia.

Nu sunt incluse în preț costurile de combustibil pentru mașinile închiriate și taxele de drum (aprox. 50 de euro de persoană) și taxele de intrare la diferitele obiective pe care le vizităm, acolo unde este cazul.

Pentru a confirma participarea la această tabără fiecare dintre voi trebuie să ne contactați la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon 0740.004.215 (Claudiu Balan) și să achitați un acont de 150 de euro (aprox. 675 lei) în contul de mai jos, pentru a face rezervările la biletele de avion.. Până pe 1 septembrie trebuie să achitați și diferența de bani în același cont (adică 270 de euro, aprox. 1215 lei).

Când trimiteți email de confirmare vă rog menționați numele, prenumele, orașul din care veniți, vârsta, și obligatoriu atașați o copie de buletin pentru a face rezervarea online a biletelor de avion. Simpla confirmare telefonică sau prin email a participării nu este deajuns. Abia după trimiterea sumei veți fi trecuți pe lista participanților.

Ultima zi de înscriere este 1 septembrie 2016.

Pentru participanții din Italia sau cei din alte țări care vin direct la Treviso, costul taberei este 295 de euro (scăzând biletele de avion din și către România), iar locul de întâlnire este Treviso, marți 13 septembrie la ora 09.00 dimineața.

Dacă participanții înscriși din Italia sau alte țări din apropiere, vor avea mașini personale, atunci putem să renunțăm la închirierea mașinilor și costul taberei va scădea cu 50 de euro / persoană. Acest aspect îl vom clarifica cu 15-20 de zile înainte de plecare.

Iată contul în care puteți trimite avansul, dacă sunteți participant din România

RO72 UGBI 0000 0120 0477 3RON

Atenție și ultimele trei litere din cont: „RON” fac parte din contul IBAN. Contul trebuie să aibă 24 de caractere.

Titular: Claudiu Balan
Banca: GarantiBank România
Suma avans: 675 de lei

La detalii vă rog scrieți: „Avans tabara Italia.”

Iată contul în euro în care puteți trimite avansul, dacă sunteți participant din Italia sau alte țări:

RO65 UGBI 0000 0120 0477 4EUR

Atenție și ultimele trei litere din cont: „EUR” fac parte din contul IBAN. Contul trebuie să aibă 24 de caractere.

Titular: Claudiu Balan
Banca: GarantiBank România
Suma avans: 150 euro

Vă mulțumim și vă așteptăm alături de noi.

Pentru impresii și fotografii din taberele OT intrați aici.

Doamne ajută!

(Claudiu Balan)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești