Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Dragilor vă propun pentru luna septembrie, în ultimele zile de vacanță de vară un tur în Europa Centrală în care vom trece prin Ungaria (Budapesta și Debrecen), Slovacia (Bratislava), Austria (Viena) și Polonia (Auschwitz, Cracovia și Varșovia). Accentul principal al acestei excursii va fi în Polonia unde vom sta 3 nopți din cele 6. Polonia, este poate ultimul bastion creștin al unei Europe Occidentale care se află în derivă morală, fără reper dumnezeiesc.   Țara în care astăzi în 2017 avorturile sunt interzise și guvernul țării nu acceptă disoluția tradițiilor și a unității de neam, țara în care iubirea de țară și neam sunt politică de stat, și mai presus de toate țara în care oamenii își închină încă viața lui Dumnezeu.

În plus, în mijlocul catolicismului și-a găsit loc și Biserica Ortodoxă a Poloniei, o biserică autocefală, de sine stătoare, având ca patriarh pe Preafericitul Sava, înființată în 1924. Cred că va fi interesant să vedem cum arată bisericile ortodoxe și viața creștinilor ortodocși în Polonia.

Ideea de a vizita Polonia mi-a venit în urma expoziției "Samaritenii din Markowa" de la Muzeul Victimelor Comunismului de la Sighet, în urma căreia am fost impresionat cum din cei 3,4 milioane de evrei care locuiau în Polonia, în jur de 90% au fost omorâți de ocupația nazistă. Această expoziție arată faptele extrardinare de iubire de oameni ale unor polonezi, creștini inimoși, care au ascuns în casele lor familii de evrei, pentru a-i scăpa de moarte, riscându-și viața lor și a întregii familii. Adesea aceste familii erau descoperite și erau pedepsiți cu moartea ambele familii, și cea poloneză și cea evreiască.

Cred că suntem datori să cunoașteam această pagină de istorie a neamului omenesc, și să învățăm din ea. Vom vizita în acest sens Muzeul Memorial de la Auschwitz. Tema de discuții a acestei tabere va fi: "Exterminarea evreilor de către regimul nazist. Perspectivă politică, socială și teologică."

În acest tur vom avea ocazia să vizităm 4 mari capitale ale Europei și o capitală istorică (Debrecen, fosta capitală a Ungariei).

Iată mai jos programul propus:

Ziua 1 - luni 11 sept. 2017
Bucuresti - Budapesta (836 km)
Cazare în Budapesta la Mango Aparthotel and Spa

 • 05.00 - Plecare din București
 • 16.00 - Sosire și cazare în Budapesta
 • 17.00 - Facem un tur pe jos prin capitala Ungariei și vedem: Faleza Dunării, Podul de Lanțuri care unește Buda de Pesta, Palatul Gresham, Palatul Regal, Biserica Sf. Matias și Palatul Parlamentului.

Ziua 2  - marti,  12 sept. 2017
Budapesta - Bratislava - Viena (282 km)
Cazare la Viena la Aryon City Hotel Vienna und Appartments

 • Ora 07.30 - Plecăm spre Bratislava
 • Ora 11.00 - Vizităm piața principală a orașului Bratislava și zona veche.
 • Ora 16.00 - Plecăm spre Viena
 • Ora 17.30 - Cazare în Viena
 • Ora 19.00 - Plimbare în centrul vechi al Vienei. Vedem Helden Platz, Catedrala Sf. Stephen, Palatul Imperial Hofburg, etc.

Ziua 3  - miercuri 13 sept. 2017
Viena - Auschwitz Bierkenau (384 km)
Cazare la Auschwitz

 • Ora 07.30 - Micul dejun
 • Ora 08.30 - Plecăm spre Auschwitz
 • Ora 14.00 - Vizităm Muzeul Memorial Auschwitz
 • Ora 18.00 - Cazare într-o pensiune lângă Auschwitz
 • Ora 20.00 - Film documentar despre holocaustul de la Auschwitz, primul lagăr de exterminare a evreilor construit de naziști.

Ziua 4 - joi, 14 sept. 2017 - Înălțarea Sfintei Cruci
Auschwitz - Cracovia (70 km)
Cazare la Cracovia la Hotel Krakow

 • Ora 06.30 - Micul dejun
 • Ora 07.30 - Plecăm spre Cracovia
 • Ora 10.00 - Participăm la Sfânta Liturghie la Parohia Ortodoxă "Adormirea Maicii Domnului" din Cracovia (str.  Szpitalna nr. 24)
 • Ora 11.00 - Vizităm piața principală din Cracovia, clădirea Sukiennice, Biserica Sf. Maria, turnul primăriei, castel Wawel, și alte obiective frumoase.
 • Ora 20.00 - Seară de film

Ziua 5 - vineri 15 sept. 2017
Cracovia - Varsovia (294 km)
Cazare la Varșovia la Centrum Barnabitow

 • Ora 07.30 - Micul dejun
 • Ora 08.30 - Plecăm spre Varșovia
 • Ora 12.00 - Ne cazăm în Varșovia
 • Ora 13.00 - Vizităm orașul vechi, zidurile fostei cetăți, băncile-casetofon, castelul regal, Palatul Culturii și Științei și alte obiective interesante.
 • Ora 17.00 - Vizităm Catedrala ortodoxă mitropolitană „Sf. Maria Magdalena“ din Varşovia.

Ziua 6 - sâmbătă 16 sept. 2017
Varsovia - Debrecen (670 km)
Cazare la Debrecen la Play Pub Étterem és Panzió

 • Ora 07.30 - Micul dejun
 • Ora 08.30 - Plecăm spre Debrecen
 • Ora 19.00 - Ajungem în Debrecen. Vizităm centrul orașului.
 • Ora 22.00 - Cazare.

Ziua 7  (679 km) - duminică 17 sept. 2017
Debrecen - Oradea - Bucuresti  (651 km)

 • Ora 07.00 - Micul dejun
 • Ora 07.30 - Plecăm spre Oradea
 • Ora 09.30 - Participăm la Sfânta Liturghie Biserica cu Lună din Oradea.
 • Ora 11.30 - Plecăm spre București.

După cum vedeți programul este încărcat, și avem mult de văzut și mulți kilometri de parcurs, mai precis 3100. Autostrăzile ne vor ajuta să parcurgem mai repede această distanță.

Numărul de participanți este 15 dar putem suplimenta până spre 20 dacă vor fi doritori. Participanții la acest tur trebuie să aibă între 18 și 40 de ani.

Costul acestei excursii este 250 de euro și include 6 nopți de cazare și 5 mic-dejunuri. Transportul se va face cu mașinile personale ale participanților. Costul estimat pentru combustibil, taxe de drum, vignete și parcări pentru toată distanța, este de aproximativ 100 de euro de persoană, calculat la 4 persoane într-o mașină. Plecarea va fi din București, dar vă putem lua de pe drum până la ieșirea din țară spre Nădlac, dacă locuiți în alte orașe ale țării.

Deci total ar fi 350 de euro pentru cazare, 5 mic-dejunuri și transport. În acest preț nu sunt incluse taxele la obiectivele pe care le vom vizita și celelalte mese din zi (vom mânca pe unde putem, la prețuri cât mai acceptabile).

Pentru trecerea la granița țărilor din acest tur este nevoie doar de buletinul de identitate, a cărui valabilitate să fie de minim 3 luni de la intrarea în țară.

Pentru a confirma participarea la această tabără fiecare dintre voi trebuie să ne contactați la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon 0740.004.215 (Claudiu Balan) și să achitați suma de 250 de euro (aprox. 1150 lei). Banii pe combustibil îi veți da în timpul excursiei direct șoferului în mașina căruia veți fi repartizați.

Când trimiteți email de confirmare vă rog menționați numele, prenumele, orașul din care veniți, și vârsta. Simpla confirmare telefonică sau prin email a participării nu este deajuns. Abia după trimiterea sumei veți fi trecuți pe lista participanților.

Ultima zi de înscriere este 5 septembrie 2017.

Iată contul în care puteți trimite costul taberei:

RO72 UGBI 0000 0120 0477 3RON

Atenție și ultimele trei litere din cont: „RON” fac parte din contul IBAN. Contul trebuie să aibă 24 de caractere. Contul este în lei. Nu faceți transferul în euro pentru că va suma va fi refuzată și returnată.

Titular: Claudiu Balan
Banca: GarantiBank România

Vă mulțumim și vă așteptăm alături de noi.

Pentru impresii și fotografii din taberele Ortodoxia Tinerilor intrați aici.

Doamne ajută!

(Claudiu Balan)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești