Skip to content

11 Comentarii

  1. sdaniel
    august 8, 2017 @ 6:41 pm

    Dupa ani intregi in care acest site a publicat zeci de articole impotriva vaccinarii (neobligatorie la momentul respectiv), vine Patriarhia si ne spune ceea ce multi stiam si am incercat degeaba sa va tot spunem:
    – „Descoperirea vaccinului ..l a reprezentat un[b] pas foarte important[/b] în medicina modernă. Astfel [b]au fost eradicate boli foarte grave[/b], [b]au fost salvate milioane de vieți[/b] și s-a [b]îmbunătățit semnificativ calitatea vieții oamenilor[/b].”
    – „[b]părinții au responsabilitatea[/b] de a preveni îmbolnăvirea copiilor şi [b]de-a salva viaţa acestora[/b] în caz de boală, [b]vaccinarea copiilor având un rol important în apărarea vieții și a sănătății acestora[/b].”
    -[b] „BISERICA SUSTINE PROGRAMELE PUBLICE DE VACCINARE”[/b]

    As vrea sa salut si eu politica oficiala a Patriarhiei din ultima perioada, care a facut unele gesturi/comunicate adaptate realitatii, adevarului si asteptarilor oamenilor. Ma refer inclusiv la momentul in care Patriarhul a cerut scuze public credinciosilor pentru tulburarea produsa de cazurile de homosexualitate din randul preotilor.

    Reply

  2. andrei123
    august 9, 2017 @ 7:28 am

    Doamne ajuta,

    Ati pus mai deunazi un interviu cu domnul doctor Mircea Puscasu despre vaccinuri. Cat de mult sau cat de putin ajuta vaccinurile sunt lucruri care trebuiesc discutate intens de catre specialisti. Tot ceea ce putem face noi este sa ne informam si sa cerem ca vaccinarea sa nu devina obligatorie. Aceasta masura devine necesara in momentul cand ai o epidemie puternica sau pandemie cu multe victime omenesti. Nu asa ar fi normal ? Or mi se pare de bun simt sa nu obligi parintele sa-si vaccineze copilul avand in vedere posibilele efecte secundare stiute si mai ales cele nestiute si care poate nici nu se doreste a se sti.

    Dupa cum spune si domnul doctor Puscasu, nu cred ca este cineva care sa poate spuna cu mana pe inima ca vaccinurile sunt bune pentru toata lumea sau sunt ne-bune pentru toata lumea. Lucrurile trebuiesc privite individual si discutate cu parintii. Si daca parintele nu vrea sa-si vaccineze copilul atunci da-i pace.
    Dumnezeu s-a intrupat si totusi ne lasa libertatea maxima, aceea de a-l nega, iar noi ce facem ? Nu punem pe picioare singurul nostru institut care poate produce si cerceta un vaccin insa ne pregatim sa facem obligatorii tot felul de vaccinuri.

    Imi vine in minte ca sugestie pentru administrator ca ar merge facut un articol mai amplu pe aceasta tema si postat pe site. Un articol care sa nu incite la ura nici intr-o directie nici in cealalta.

    O saptamana binecuvantata va doresc.

    Reply

  3. andrei123
    august 11, 2017 @ 1:37 pm

    Doamne ajuta sdaniel,

    nu vreau sa intru in discutii contradictorii dar nu vad de ce ar trebui vaccinati nou – nascutii imediat dupa nastere (mamei i se da la semnat acte ca e de acord cu vaccinarea la nici 10 minute dupa ce a nascut si imediat dupa i se face vaccinul mititelului) impotriva hepatitei B ca sa parafrazez pe domnul doctor Puscasu.

    Inca o treaba, nu vad de ce a fi de acord cu vaccinurile echivaleaza cu a fi de acord cu obligativitatea lor care este o masura cum sa spun … care nu pare sa vina de la Dumnezeu.

    Inca un semn de intrebare .. care sunt tarile unde vaccinarea este obligatorie si refuzarea inseamna pedepse dub diverse forme ? Japonia poti sa cauti nu are asa ceva si a renuntat in ~1995 la obligativitatea MMR-ului, ROR-ul de la noi.

    Daca sunt doctori specialisti care au dubii – si nu orice doctori – noi inseamna ca trebuie sa avem incredere totala in ele ?

    Sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne lumineze pe toti si sa facem voia Lui (indiferent care ar fi aceea) si nu a noastra (indiferent care ar fi aceea).

    Reply

  4. sdaniel
    august 17, 2017 @ 8:26 pm

    Doamne ajuta andrei123!
    Eu as vrea sa intru in discutii (de ce nu contradictorii) dar nu am studii medicale si nu sunt pregatit sa duc aceasta discutie pana la capat 🙂
    Intr-adevar, principalul lucru care ma deranjeaza in aceasta campanie de vaccinare (pe care o sustin) este cuvantul „OBLIGATORIE”. Pana si Dumnezeu, ne-a dat liberul arbitru, pe cand statul ne OBLIGA la vaccinare. As prefera sa ma convinga si sa imi garanteze siguranta vaccinului.
    Cred ca Patriarhia Romana are o pozitie corecta daca citim cu atentie pana la capat. Redau un pasaj din acest comunicat (sublinierile imi apartin):
    „părinții copiilor [b]trebuie să primească asigurări din partea autorităților competente[/b] și a companiilor farmaceutice asupra faptului că [b]vaccinurile provin din surse sigure[/b] și că sunt stabilite [b]responsabilitățile producătorilor și ale autorităților publice pentru[/b] erorile medicale și e[b]fectele secundare[/b] ale vaccinurilor, în cazul în care acestea apar.
    Este în beneficiul copiilor şi al familiilor din România să existe o [b]informare precisă, detaliată şi transparentă cu privire la toate activităţile cuprinse în procesul de vaccinare[/b].”
    Din motivele expuse, imi pare rau ca nu pot duce discutia pana la capat.
    O seara frumoasa Andrei!

    Reply

  5. Vă rog să-mi permiteți anonimatul
    august 18, 2017 @ 5:15 pm

    @andrei123

    ‘la nici 10 minute dupa ce a nascut si imediat dupa i se face vaccinul mititelului) impotriva hepatitei B ca sa parafrazez pe domnul doctor Puscasu.’

    Hepatita B este de 100 de ori mai infectioasa ca HIV si o singura intepatura accidentala cu o suprafata contaminata aduce un risc de 50% de infectie. O infectie cu acest virus se soldeaza cu o infectie hepatica cronica, ciroza si cancer. O infectie este un eveniment absolut devastator pentru un copil. De unde pot lua copii virusul?

    Din maternitata.
    De la stomatolog.
    De la mama (sunt peste 1 milion de purtatori in Romania, deci o mama cu virus nu e ceva rar).
    Sau din comunitate.

    De aceea s-a mutat varsta de vaccinare de la 17 ani cum a fost la generatia noastra la nastere, nu pentru ca nu aveau medicii treaba. Eu personal imi supraveghez nivelul anticorpilor B rezultati prin vaccin periodic, ca necesitate profesionala (sunt un tip de doctor aflat la risc de infectie prin accident de munca). Fata de masuratoarea din 2014, anul asta nivelul anticorpilor a crescut dincolo de maximul masurabil. Stii ce inseamna asta? Am fost expus, si vaccinul si-a facut treaba. Nu e o prostie.

    Reply

  6. Vă rog să-mi permiteți anonimatul
    august 18, 2017 @ 5:31 pm

    Cat despre obligativitate, asta tine de decizia ministerului. Ea poate fi necesara pentru a proteja acei membri ai sociatatii noastre care sunt vulnerabili cum ar fi:

    Batranii.
    Cei care au primit un transplant.
    Bolnavii HIV.
    Gravidele.
    Sugarii sub un an.
    Bolnavii cronici.
    Copii cu malformatii.
    Bolnavii cu cancer sub tratament.
    Bolnavii cu tuberculoza.

    Categoriile de mai sus sunt numeite medical imunosupresati. Oameni care din multe motive pot ajunge sa aiba organismul slabit si apararea antiinfectioasa deficitara. Ei nu se pot apara cum trebuie si chiar si cele mai simple infectii au complicatii si merg prost. Ei sunt cei care sunt vulnerabili si trebuie protejati. Precum vedeti, nu e vorba de o mana de oameni care este expunsa ci de intregi categorii sociale. De aceea este necesara vaccinarea.

    PS. http://dilemaveche.ro/sectiune/tema-saptamanii/articol/in-spatele-asa-zisei-controverse-sta-manipularea

    Reply

  7. andrei123
    august 20, 2017 @ 1:36 pm

    Doamne ajuta dragilor,

    sdaniel si feon, in lipsa unor cunostinte macar partiale medicale avem la dispozitie 2 cai dupa parerea mea. Prima ar fi calea tacerii si acceptarii a ce spune medicul.
    A doua ar fi inceperea unei cautari de informatii, sa vezi ce spune o parte si cealalta si apelul la diverse deductii logice bazate pe diverse informatii, statistici etc.
    Cred ca esti de acord cu mine ca indiferent de calea urmata rugaciunea adevarata este indispensabila.
    Eu momentan am ales calea a 2-a. Ca urmare caut si pun intrebari.
    Pentru mine a inceput sa devina mai putin important daca un vaccin sau altul este cu adevarat folositor sau nu sau in ce conditii si a devenit mai mult important ca administrarea acestuia sa nu devina obligatorie si in orice caz nu sub securea decaderii din drepturi sau amenzi pe care putini le-ar putea plati. Cred ca acesta este totusi mobilul discutiei noastre.
    Mi se pare ametitor sa spunem ca e dreptul femeii sa faca avort dar este obligatoriu sa-mi injectez copilul cu ceva ce nu inteleg cum functioneaza sau fata de care am temeri.
    Am dat cel mai simplu si la indemana exemplu, mama careia i se prezinta frumos sub nas hartiile de acord de vaccinare imediat dupa nastere (daca nu sunteti femei care au nascut incercati sa va imaginati in ce stare e o mamica care abia a nascut). Vi se pare normal ?
    Vi se pare normal sa vi se ia copilul daca nu sunteti de acord injectarea unuia sau a mai multor vaccinuri ?
    Daca raspunsul este da la vreuna din aceste 2 intrebari atunci dati-mi voie sa ma retrag din discutie.
    As mai preciza ca un stat care alege sa-si bata joc de singurul institut de profil ce il are (cantacuzino ) si sa cumpere in schimb armament militar este un stat care nu ma convinge ca ii pasa de cetatenii sai si nici ca vaccinarea obligatorie este un lucru bun.

    Despre hepatita B spuneai feon ca se poate lua din:
    Din maternitata.
    De la stomatolog.
    De la mama (sunt peste 1 milion de purtatori in Romania, deci o mama cu virus nu e ceva rar).
    Sau din comunitate.

    Poate or mai fi si alte conditii / medii dar cred ca facand un sumar ar insemna ca se ia prin sange sau diverse fluide (contact intim). E corect ? N-ar fi mai usor sa se faca analize specifice fiecarei mamici si pastrarea unei curatenii exemplare in spitale ? Cred ca un copil nou nascut nu are ce cauta la stomatolog. Din nou mi se pare ca aruncam cu banii in caini si nu ne concentram pe individ. Comasarea si aplicarea de solutii medicale pe scara larga nu mi se pare o solutie viabila.

    Dar intrebarea cea mai intrebatoare pentru mine si altii este: Sunteti sau nu de acord cu obligativitatea vaccinarii si conditiile acesteia ?

    Reply

  8. Vă rog să-mi permiteți anonimatul
    august 22, 2017 @ 3:25 pm

    Toata problema obligativitatii se invarte in jurul prezentei copilului in colectivitate. Fiecare om are drepturile lui si fiecare parinte le are pe ale sale, dar nimeni nu are dreptul sa ii puna pe ceilalti in pericol. In cazul zecilor de copii decedati responsabilitatea cade asupra ministerului pentru ca a neglijat problema unei rate slabe de imunizare dar si aspura parintilor copiilor nevaccinati.

    Daca un avion s-ar prabusi si ar muri 30 de copii furia publica ar fi de alt fel si i-am linsa pe cei responsabili. Si totusi cand vine vorba de epidemia de rujeola atitudinea este diferita, desi din pdv moral este acelasi lucru.

    Pentru un motiv care mie imi scapa noi inca privim boala ca ceva inevitabil, „de la natura”. Acest lucru nu mai este de mult adevarat. Este complet inadmisibil sa iti moara copilul de rujeola in secolul 21. Daca guvernul nu e in stare sa asigure siguranta copilului meu in scoala pe care el a declarat-o obligatorie, atunci eu imi vreau banii contribuiti la CAS si pentru educatie inapoi.

    Exista mereu varianta unui stat ca in Elvetia sau SUA, in care tu alegi educatia copilului tau si il poti da la o scoala la care vaccinarea este obligatorie, in timp ce cei nevaccinati au scolile lor. Dar, pana una alta, aici lucrurile nu stau asa si ca urmare vaccinarea trebuie sa fie obligatorie.

    Reply

  9. Vă rog să-mi permiteți anonimatul
    august 22, 2017 @ 3:38 pm

    Toata problema obligativitatii se invarte in jurul prezentei copilului in colectivitate. Fiecare om are drepturile lui si fiecare parinte le are pe ale sale, dar nimeni nu are dreptul sa ii puna pe ceilalti in pericol. In cazul zecilor de copii decedati responsabilitatea cade asupra ministerului pentru ca a neglijat problema unei rate slabe de imunizare dar si aspura parintilor copiilor nevaccinati.

    Daca un avion s-ar prabusi si ar muri 30 de copii furia publica ar fi de alt fel si i-am linsa pe cei responsabili. Si totusi cand vine vorba de epidemia de rujeola atitudinea este diferita, desi din pdv moral este acelasi lucru.

    Pentru un motiv care mie imi scapa noi inca privim boala ca ceva inevitabil, „de la natura”. Acest lucru nu mai este de mult adevarat. Este complet inadmisibil sa iti moara copilul de rujeola in secolul 21. Daca guvernul nu e in stare sa asigure siguranta copilului meu in scoala pe care el a declarat-o obligatorie, atunci eu imi vreau banii contribuiti la CAS si pentru educatie inapoi.

    Exista mereu varianta unui stat ca in Elvetia sau SUA, in care tu alegi educatia copilului tau si il poti da la o scoala la care vaccinarea este obligatorie, in timp ce cei nevaccinati au scolile lor. Dar, pana una alta, aici lucrurile nu stau asa si ca urmare vaccinarea trebuie sa fie obligatorie.

    Mai apoi, despre Hep B:
    „N-ar fi mai usor sa se faca analize specifice fiecarei mamici”
    unele femei vin la spital si nasc in 20 minute, inainte sa poti afla ca are B

    „si pastrarea unei curatenii exemplare in spitale ? ” Teoretic da, practic Romania nu are conditii bune de igiena si in ultimul sat.

    „Cred ca un copil nou nascut nu are ce cauta la stomatolog.”
    Un numar mare de copii de 1-2 ani dezvolta focare dentare multiple care necesita multiple interventii stomatologice. Cauza este diversificarea deficitara in multe familii.

    „Din nou mi se pare ca aruncam cu banii in caini si nu ne concentram pe individ. Comasarea si aplicarea de solutii medicale pe scara larga nu mi se pare o solutie viabila.”
    Din toate lucrurile scrise asta mi se pare cea mai mare ignoranta. Citeste despre eradicarea variolei, vindecarea poliomielitei si modul in care MSF a abordat epidemia de Ebola. Putem discuta cat vrei despre drepturi, filozofii si sociologie dar un lucru nu poate fi negat: Vaccinarea functioneaza, atat la nivel individual cat si la scara larga.

    Reply

  10. andrei123
    august 23, 2017 @ 9:52 am

    Poate avem informatii diferite dar despre
    „In cazul zecilor de copii decedati responsabilitat ea cade asupra ministerului pentru ca a neglijat problema unei rate slabe de imunizare dar si aspura parintilor copiilor nevaccinati.”
    eu nu am citit in presa de nici unul care sa nu fi avut o boala grava inainte de a contracta rujeola – mai ales ca unii nu aveau voie sa fie vaccinati.
    Ce inseamna pana la urma sa mori de rujeola ?
    Eu despre acesti copilasi am citit aici:
    https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Cine-sunt-cei-23-de-copii-care-au-murit-conform-datelor-oficiale-din-cauza-rujeolei.-Centrul-European-pentru-Prevenirea-si-Controlul-Bolilor-precizeaza-ca-decesele-au-aparut-%e2%80%9ela-persoane-care-au-fost-imunocompromise-sau-au-avut-alte-co-morbiditati-142884

    Poate nu am toate informatiile, nu-mi place sa zic ca eu musai am dreptate dar nici nu-mi plac oamenii care incearca sa ma convinga ca ei au dreptate. Tu stii altceva decat ce scrie mai sus ?

    Ai spus Feon:
    „Fiecare om are drepturile lui si fiecare parinte le are pe ale sale, dar nimeni nu are dreptul sa ii puna pe ceilalti in pericol.”
    Eu citesc fraza invers, adica nimeni nu are dreptul sa-mi puna copilul in pericol pt ca asa crede ca e bine (asta pana la proba contrarie). Inca o treaba care nu o pricep, daca un copil s-a imunizat de rujeola de ce ar mai fi in pericol de la unul care nu a facut rujeola ? mai face sau nu boala pana la urma ? Daca o face nu o face mai ‘subtirel’ ? in cazul asta ma intreb de ce mai facem vaccinul ?
    Pe de alta parte sunt parinti care poate vor sa faca vaccinul dar nu cand zice medicul neaparat ci sa intarzie cu jumatate de an, de ce nu s-ar putea asa ?

    Raspunde-mi te rog de ce in japonia MMR-ul nu e chiar asa de obligatoriu de exemplu ?
    Explica-mi te rog de ce trebuie amendati cu sume atat de mari parintii care refuza vaccinul ? poate chiar decazuti din drepturi ?

    „unele femei vin la spital si nasc in 20 minute, inainte sa poti afla ca are B” … tot nu inteleg care e graba, facem analiza la copil / mamica si vedem care e treaba, dureaza asa de mult ? apoi daca e cazul face vaccinul.

    Faptul ca traim in Romania si astea sunt posibilitatile nu cred ca e o scuza valabila … cel putin nu mereu. Cand incepem sa aplicam solutiile corecte in loc sa venim cu heirupisme din astea ?

    Cand am spus ca aruncam cu banii aiurea si nu ne concentram pe individ ma gandeam la faptul sunt destul de putine cazurile cand solutiile en-gross sunt aplicabile, iar rujeola si altele nu par sa fie in aceasta categorie.

    Cam asta am avut de spus referitor la comentariul tau Feon. Acum te rog sa arunci ochii daca ai rabdare pe cateva linkuri pe care le-am gasit cu cercetari noi care par sa lege cumva prezenta aluminiului din diverse vaccinuri cu diferite boli prin sistemul imunitar. Din nou, nu sunt doctor, dar cred ca indivizii de aci sunt. Mentionez ca inca le citesc si multe din aceste pdf-uri inca nu le-am terminat de citit.

    http://www.cco.caltech.edu/~phplab/images/whatwedo/EngSci31006.pdf
    http://vaccinesafetycommission.org/pdfs/22-2012-Lupus-Aluminum-Shaw.pdf
    http://vaccinepapers.org/wp-content/uploads/slow-ccl2-dependent-translocation-of-biopersistent-particles-from-muscle-to-brain.pdf
    http://vaccinepapers.org/wp-content/uploads/BCGhepB-vaccines.pdf
    https://vaccinepapers.org/wp-content/uploads/Neuroprotective-Effect-of-Nanodiamond-in-Alzheimers-Disease-Rat-Model.pdf
    http://vaccinepapers.org/wp-content/uploads/Non-linear-dose-response-of-aluminium-hydroxide-adjuvant-particles-Selective-low-dose-neurotoxicity.pdf

    Reply

  11. andrei123
    august 23, 2017 @ 10:04 am

    Nu am negat ca : „Vaccinarea functioneaza, atat la nivel individual cat si la scara larga” doar am pus sub semnul intrebarii sub ce costuri functioneaza vaccinul. avem acelasi vaccin astazi de poliomelita spre exemplu ca cel original ?
    Poate tu crezi ca stiinta medicala si-a spus ultimul ei cuvant in materie de vaccinuri dar eu ma indoiesc si chiar cred ca mai sunt lucruri de descoperit si aflat. am mari dubii ca peste cateva zeci de ani vaccinarea va fi la fel ca acum.

    a era cat pe ce sa uit de acest link: https://www.degruyter.com/view/j/rrlm.2016.24.issue-3/rrlm-2016-0028/rrlm-2016-0028.xml?format=INT

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *