Skip to content

5 Comentarii

  1. Ana
    februarie 17, 2012 @ 10:34 am

    Doamne ajuta parinte Manuel
    La stirile din ultima vreme pana si politicienii au folosind cuvantul apocalipsa. Desigur ca nu aveau nici o legatura cu credinta, ci incercau mai mult sa arate ca nu este inca sfarsitul. Este metoda prin care ei se pot face ascultati de public.

    De cativa ani ni se tot vorbeste despre incalzirea globala, insa anul trecut cand au inceput ninsori puternice in mai multe tari din lume, s-a schimbat termenul din incalzirea globala in schimbarea climei.

    Imi amintesc cand IPS Bartolomeu spunea ca nu-ti trebuie studii si diplome ca sa vezi ca se topesc ghetarii. O astfel de observatie o fac si taranii care cunosc bine pamantul, care nu ies in tarina pana nu-si fac cruce si se uita la cer. Nadejdea lor a fost mereu la Dumnezeu. Viata moderna de la oras cu toata tehnologia, a inchis gura taranului. E prea simplu, vorbeste incet si repeta aceleasi lucruri.

    Reply

  2. Floare Popescu
    februarie 19, 2012 @ 4:11 pm

    O deosebita abordare a unui subiect temut in mintea oamenilor. As vrea sa adaug in acelasi context ANUL 2012, frumoasa carte a scriitorului australian de origine romana Octavian Sarbatoare, Asteptand salvatorul lumiii in India. Profesor de filosofie si studii ale religiilor, cu talentul deosebit al scriitorului ne aduce in fata profetiile despre Apocalipsa. Dar sa ii dam cuvantul scriitorului prin citarea prefatei la volum: „La scrierea acestui volum de integrare a căutărilor referitoare la profeţiile conţinute în religiile majore am găsit de cuviinţă că în contextul Indiei, ca arie spirituală, o interpretare a mesianismului este tocmai potrivită.
    Îmi propun o panoramă de ficţiune mesianică a previziunilor „sfârşitului lumii“ marcat de venirea unui Salvator al Lumii. Intenţionez să creez un cadru literar, cuprinzând o viziune de ansamblu a marilor credinţe. Ceea ce este redat reprezintă o versiune a multiplelor încercări de exprimare a lor, un fel anume pe care l-am găsit potrivit cu momentul istoric în care ne găsim.
    Am dorit o sinteză a acestor prevestiri pentru a arăta faptul că Dumnezeu nu poate revărsa adevărul doar către o religie anume, numai ea fiind cea „adevărată“, aşa cum în general credincioşii fiecărei religii susţin această întâietate. Dacă pornim de la ideea imparţialităţii divine ajungem la concluzia că mesajul dat fiecărei religii este potrivit cu spiritul religios care o animă.
    Cartea cuprinde în descrierile prezentate de protagonişti fictivi, expuse pe parcursul întregii lecturi, o sinteză a tezelor fundamentale mesianice ale marilor religii. Cititorul va regăsi în ea oglindirea diferită, conţinută în credinţele lumii, a tezelor majore despre „timpurile de pe urmă“. Conceptul mesianic, de-a lungul succesiunii diferitelor momente reprezentate în paginile cărţii, evoluează, se maturizează într-o viziune de ansamblu, integratoare.

    Octavian Sărbătoare, 2008, Sydney, Australia”

    Reply

  3. Floare Popescu
    februarie 19, 2012 @ 4:11 pm

    si de asemenea as dori sa mai citez ”
    I: Se scrie din ce în ce mai mult despre anul fatidic 2012. Credeţi în această alarmă?
    R: Este posibil să se întâmple, aşa cum am spus, în cazul în care majoritatea, sau o bună parte a oamenilor, cred în evenimentele care ar urma să se petreacă. Din realitatea vieţii ştim că dorinţa către care ne îndreptăm atenţia are sorţi de împlinire a ei dacă este susţinută de puterea minţii. Prin extrapolare, atunci când mai mulţi oameni se concentrează către ceva, acea realitate potenţială poate fi concretizată la nivel de colectivitate. Faptele sunt pur ştiinţifice, nu au nici o mistică speculativă de idei în ele. Pe de altă parte fenomenele catastrofale au existat în trecut şi vor continua să existe şi în viitor. Sunt factori care nu depind de noi şi factori care depind de noi. Eu mă concentrez asupra celor care depind de noi.

    OCTAVIAN SĂRBĂTOARE Fragment din interviul O OPERĂ FORMATOARE DE CONŞTIINŢĂ „

    Reply

  4. Ana
    februarie 19, 2012 @ 6:19 pm

    @Floare

    Octavian Sarbatoare nu are nici o legatura cu credinta Ortodoxa. Omul crede in zei.

    Floare, tu esti ortodoxa?

    Reply

  5. Dan Tudorache
    februarie 19, 2012 @ 7:35 pm

    Salut Floare!
    Despre cat de ”stiintifica” este ideea ca indreptarea atentiei catre ceva, cu puterea mintii, are sorti de izbanda am sa-ti amintesc de un fapt istoric:
    Inainte, acum multe sute de ani, oamenii credeau ca pamantul este… plat. Dar uite ca credinta lor despre forma pamantului nu a facut pamantul plat ci pamantul a ramas la fel de rotund pana ce oamenii au realizat intr-un tarziu ca aveau crezurile gresite/ireale.
    La fel e si cu fatidicul 2012.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *