Skip to content

5 Comentarii

  1. Dan
    mai 9, 2009 @ 9:58 am

    In orice lucru pe care il face (cel putin care ii place), omul tinde spre perfectiune. Fie ca este vorba de a fabrica o masina, un colier, o haina…sau calculatorul la care butonez, desi suntem plini de pacate si neputinte, ne straduim sa ducem lucrurile la perfectiune. De ce oare? De ce avem aceasta sete de desavarsire in ceea ce facem? Asta ar trebui sa le dea de gandit celor necredinciosi.
    Si cat de bine ar fi daca am acorda cel putin la fel de multa stradanie si pentru suflet. Azi sa mai curat un pic din gandurile negre, maine sa mai slefuiesc un pic milostenia, sa mai tocesc un pic si din manie…si tot asa pana ajungem la modelul Domnului Iisus Hristos…cu ajutorul Sau, desigur. 🙂

    Reply

  2. mihai
    iunie 22, 2009 @ 8:46 pm

    No coment

    Reply

  3. Guest
    iunie 28, 2010 @ 1:32 pm

    😀

    Reply

  4. ioan sv
    iunie 28, 2010 @ 1:51 pm

    da…, dar nu orice lucru bun (frumos) sau fapta buna se face din dragoste de aproapele, principal e SCOPUL pt care l-ai facut INTERESUL, care nu e totdeauna crestin. Parintele Cleopa spune ca toata pofta este de la draci, doar pofta duhovniceasca este de la Dumnezeu, si apoi si cu siinta si cu progresul mergem doar din punct de vedere material, iar din punct de vedere moral sau duhovniceste stam pe loc. Toti cautam la cele din „afara” sa fie cat mai perfecte, mai elegante , mai luxoase…etc, iar de cele sufletesti uitam… Nu sunt eu in stare sa dau sfaturi, ci recomand SFINTII PARINTI, haideti deci sa vb. mai mult de cele duhovnicesti pe acest site, si sa nu-l transformam intr-un site pt „reclame mascate”

    Reply

  5. Admin
    iunie 28, 2010 @ 2:46 pm

    Ioan, am facut, facem si vom face analogii, pornind de la cele materiale pe care le stim cu totii pentru a ajunge catre cele sufletesti, pe care le intelegem mai greu. Chiar astazi s-a publicat analogia „cutia neagra” si constiinta. Si acolo pornim de la cele materiale, cunoscute, bananale pentru a ne inalta spre cele duhovnicesti, spre cele ne-materiale, spre cele inalte. Cred ca ai inteles gresit directia analogiei, care nu este de sus in jos ci de jos in sus.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *