Skip to content

6 Comentarii

  1. shtugher
    martie 10, 2012 @ 8:42 am

    eu m-as baga cioban pentru o vara .. dar macar vro 1500 de euroi sa primesc ..:D

    Reply

  2. shtugher
    martie 10, 2012 @ 8:42 am

    pe luna 😀

    Reply

  3. Maria Vicol
    martie 10, 2012 @ 9:36 am

    minunat acest proiect…si prezentarea si filmuletele…imi place mult…chiar cred ca ,daca as fi avut posibilitatea,as fi venit cu mare interes la expozitie.Ajutor de la Domnul in toate d-nule Dragoş Lumpan!

    Reply

  4. radu ilie
    martie 10, 2012 @ 11:56 am

    si eu am oi si sunt din familie de ciobani! transhumanta sa terminat pentru ca acum terenurile au stapan! mai demult ciobani care faceau transhumanta faceau si multe pagube pe terenurile oamenilor! acum ciobani au devenit fermieri!

    Reply

  5. Mihai Aurelian Gogonea
    martie 10, 2012 @ 8:35 pm

    Dragilor,

    din pacate ne indepartam tot mai mult de valorile si polivalentele vietii adevarate. Ne indepartam tot mai mult de originile noastre de la sat. Care dintre stramosii nostri de acum 100 de ani s-au nascut la oras, treafic intens si zgarie nori? Care dintre bunicii nostri mergeau la shopping in mall-uri? Pe atunci o perechie de cizme, bocanci de piele tineau 5-10 ani! De ce am ajuns o societate de consumism, in care acceptam sa consumam din ce in ce mai mult pe bani din ce in ce mai multi?

    Unde este frumusetea satului de altadata, unde este painea si cozonacul proaspat scos de bunica din cuptor? Unde este bratul de iarba proaspat taiat la rasaritul soarelui de catre bunicul? etc De ce televizorul si societatea actuala ne-au furat toate aceste comori pe care putini le apreciaza?

    De aceea va recomand sa cititi artcolul: „Credeti ca suntem mai fericiti decat bunicii si strabunicii nostri? interviu cu Virgiliu Gheorghe din Revista Familia Ortodoxa nr3(38)/2012 pag. 38-41

    Reply

  6. Mihai Aurelian Gogonea
    martie 10, 2012 @ 8:38 pm

    Acum cateva decenii, părinţii şi bunicii noştri, erau mai apropiaţi de Dumnezeu, aveau parcă mai mult timp să stea de vorbă cu Dumnezeu şi să se roage Lui. Se rugau şi mulţumeau Domnului de când se trezeau şi pană seara la culcare. Noi, oare mai facem acest lucru? Ne mai facem timp să stăm de vorbă în rugăciune cu Dumnezeu? Se pare că este mult mai confortabil să ne îndreptăm atenţia spre ecranul televizorului (când avem puţin timp liber, în special seara înainte de culcare) decât să ne facem timp pentru rugăciune. Altădată părinţii şi bunicii noştrii î-şi îndreptau privirea spre colţul de rugăciune împodobit cu Icoane, astăzi noi ne îndreptăm privirea spre ecranul televizorului care a înlocuit Icoanele din colţul de rugăciune. Altădată, seara înainte de rugăciune creştinii aprindeau candeli, noi astăzi, în schimb, aprindem televizorul. Altădată, oamenii aplecau genunchii spre rugăciune în locul rânduit din casă, noi, astăzi, ne apecăm genunchii sufletului spre tot felul de programe TV fără de folos trupesc sau sufletesc, ci mai degrabă spre îndepărtarea de calea ce duce spre mântuire. Altădată, strămoşii noştri vărsau lacrimi de pocăinţă în timpul rugăciunii în faţa Icoanelor şi a candelei aprinse, noi astăzi, vărsăm lacrimi la nu ştiu ce film sau telenovelă. Nu ne ajunge oare povara problemelor noastre de zi cu zi? Mai avem oare nevoie să ne încărcăm sufletul şi mintea de probleme fictive (închipuite)? Când stăm cuprinşi de nerăbdare şi suspans să vină a doua zi emisiunea, filmul, telenovela sau programul favorit nu este oare ca şi cand ne-am închina lui Baal, faimosul idol din vechime? La toate aceste întrebări să medităm, să ne răspundem la ele şi să ne învrednicim măcar în ceasul al unsprezecelea să ne tocmim „lucrători pentru via Sa”. Căci, tot un dinar va primi şi cel din ceasul întâi şi cel din ceasul al unsprezecelea, „căci vrednic este lucrătorul de plata sa”.

    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *