Skip to content

14 Comentarii

 1. Andreea
  decembrie 20, 2009 @ 7:17 pm

  Sfântul Ioan de Kronstadt este unul dintre Sfintii tare dragi sufletului meu. M-am bucurat mult sufleteste sa gasesc blogul inchinat Sfântului Ioan de Kronstadt!
  Multumesc, Claudiu !
  Sfântul Ioan de Kronstadt, sa mijloceasca inaintea lui Dumnezeu, pentru noi toti !

  Reply

 2. Claudiu
  decembrie 20, 2009 @ 7:42 pm

  Si mie mi-e cel mai drag dintre toti sfintii.
  Cu bucurie multa Andreea!

  Doamne ajuta!

  Reply

 3. Oana
  decembrie 21, 2009 @ 12:43 am

  Cred ca fiecare dintre noi avem un sfant de care sufletul se simte mai aproape, as putea s-o numesc ca o chemare! Sfantul mijloceste pentru noi si slava Domnului ca ii avem in ceruri si aici pe pamant sfintele lor moaste. Voi de ce Sfanti va simtititi apropiati?

  Reply

 4. ionutz
  decembrie 21, 2009 @ 9:51 am

  Sf Nicolae Oana!:-)

  Reply

 5. D
  decembrie 21, 2009 @ 10:18 am

  Tot ieri au fost praznuiti

  -Sfantul IGNATIE TEOFORUL, despre care Traditia Bisericii consemneaza ca a fost copilul pe care Domnul la luat la sine si a spus – De nu va veti intoarce si nu veti fi ca pruncii nu veti intra in Imparatia cerurilor;cine va primi pe un prunc ca acesta in numele Meu,pe Mine ma primeste.

  Din acest motiv sfantul este numit „purtat de Dumnezeu” dar prin viata sa a devenit si „purtator de Dumnezeu” – teofor. El a fost ucenic direct al Sfintilor Apostoli. A fost martirizat de Traian
  El a fost dat spre a fi sfasiat de lei. Celor ce ar fi vrut sa-l scape de la moarte,le-a scris:

  „SI EU VOIESC CA CELE CE INVATATI SA LE SI FACETI. DECI MIE SA-MI CERETI PUTERE SI DINAUNTRU,SI DINAFARA,CA NU NUMAI SA ZIC,CI SA SI VOIESC; CA NU NUMAI SA MA NUMESC CRESTIN, CI SA FIU SI IN FAPTA. … CRESTINATATEA ESTE LUCRU NU NUMAI AL SFATUIRII, CI SI AL MARIMII DE SUFLET. Rogu-va sa nu aveti catre mine dragoste desarta. Lasati-ma sa ma fac mancare fiarelor, prin care imi este cu putinta a castiga pe Dumnezeu. SUNT GRAU AL LUI DUMNEZEU, SI PRIN DINTII FIARELOR SA MA MACIN, CA SA FIU PAINE CURATA A LUI HRISTOS ! O, de-as dobandi fiarele cele pregatite mie,pe care le voi intarata ca degraba sa ma manance,nu precum s-a intamplat altora,de care temandu-se,nu s-au atins. Si desi ele nu vor voi, eu le voi sili. Iertati-ma, eu cunosc ce imi este de folos. ACUM INCEP A MA FACE UCENIC. … Nu va laudati cu numele lui Iisus Hristos, iar lumea sa o poftiti.”

  S-a implinit dorinta Sfantului si a fost sfasiat si mancat de fiare,pentru Hristos. Inainte de moarte,fiind intrebat de pagani pentru ce pomeneste mereu cu gura sa acel nume, Sfantul a raspuns – intrucat are scris numele lui Iisus Hristos in inima sa. Mancat fiind de fiare, au ramas doar oasele,si langa ele si inima sa. Luand-o paganii,si aducandu-si aminte de vorbele sale,au despicat-o in doua – si au aflat inauntru, pe amandoua partile, scris cu litere de aur „IISUS HRISTOS”.

  – tot ieri a fost pomenit si Sf.Sfintit FILOGONIE,patriarh al Antiohiei, care mai inainte de a pastori turma lui Hristos a fost avocat (!)
  Deci se poate ajunge la Hristos indiferent de postura in care esti in lume.

  Reply

 6. ROMAN
  decembrie 21, 2009 @ 11:23 am

  MINUNAT ESTE DUMNEZEU ÂNTURU SFINTII SĂI …
  DUMNEZEU SĂVĂ BINECUVINTEZE LUCRAREA

  Reply

 7. GABRIEL resurection
  februarie 18, 2011 @ 1:48 pm

  AM O INTREBARE:
  ,,Parintele arsenie Boca a fost declarat Sfant? daca da cand se praznuieste?
  La fel si parintele Cleopa, ma intereseaza daca sunt declarati sfinti?
  CA FAC MINUNI STIU…INSA MA INTERESEAZA DACA CANONIC SUNT DECLARATI SFINTI?
  Multumesc

  Reply

 8. Claudiu
  februarie 18, 2011 @ 1:52 pm

  Biserica Ortodoxa Romana prin Sfantu Sinod nu a discutat nimic despre canonizarea lor. Oficial nu sunt declarati sfinti.

  Reply

 9. Dan
  februarie 18, 2011 @ 2:31 pm

  …dar au dosare de canonizare in curs de cercetare. Timpul le va aseza pe toate. Important este ca noi sa avem evlavie fata de acesti doi mari duhovnici ai neamului, sa nu-i uitam…si sa ii urmam in sfintenie.

  Reply

 10. Guest
  februarie 18, 2011 @ 4:52 pm

  De ce nu apare in sinaxare ?

  Reply

 11. Claudiu
  februarie 18, 2011 @ 5:47 pm

  Titlul articolului se referă la data de 20 decembrie când este sărbătorit Sfântul Ioan de Kronstadt. Atunci a fost publicat acest articol, iar astăzi Gabriel a comentat pe el şi de aceea apare primul, ca şi cum ar fi fi recent publicat.

  Sfântul Ioan de Kronstadt nu apare in calendarul Bisericii Ortodoxe Române pentru ca este canonizat de Biserica Rusă şi apare în calendarele ei.

  Doamne ajută!

  Reply

 12. GABRIEL resurection
  februarie 18, 2011 @ 6:41 pm

  rog administratorii sa nu se supere pe mine, insa am niste intrebari nelamurite si de aceea as vrea sa aflu si alte pareri, si am socotit ca pot sa le pun pe aceasta pagina, ma rog sa nu se supere nici SFANTUL IOAN DE K, al carui topic este dedicat, daca pot pune si alte intrebari de acest gen rog sa fiu indrumat spre destinatia corespunzatoare.
  INTREBARE
  danion vasile stiu ca este preot, daca da(este),vreau sa stiu ce parere aveti despre el, din toate punctele de vedere, eu am o parere f buna, insa am vazut niste filmulete pe you tube, unde favorizeaza ca sa zic asa stilistii, siataca si niste puncte de la parintele Cleopa .
  CE PARERE ARE PATRIARHIA VIS A VIS DE EL, si daca vi se pare corecta atitudinea lui fata de stilism
  MULTUMESC

  Reply

 13. Saurian
  februarie 18, 2011 @ 6:51 pm

  Gabriel, din ce ştiu eu Danion Vasile este teolog dar nu e preot. Nici diacon nu e. Părerea mea personală în privinţa lui Danion Vasile e că face un exces de zel dintr-o anumită mândrie. L-am văzut pe Danion prima oară acum vreo 4-5 ani ( cred ) şi am şi vorbit cu el. De atunci s-a schimbat foarte mult, am simţit o mândrie în felul în care vorbea chiar dinainte să facă gafa cu stiliştii ( făcea unele chestii la conferinţe prin care îşi arăta cât de bine le ştie el pe toate ). Probabil toate laudele ce au fost aduse la adresa acestui om i s-au urcat la cap. Asta e părerea mea personală dacă interesează pe cineva.

  Reply

 14. Guest
  februarie 19, 2011 @ 10:49 am

  Doamne ajuta ,prima oara cand am citit despre Sf Ioan de Kronstadt a fost dintr-o carte a lui Danion Vasile ,daca am inteles rolul duhovnicului in viata unui crestin este tot datorita unei altei carti de a lui ,daca azi inteleg un pic mai bine despre taina casatoriei si rolul pe care trebuie sa-l aiba fiecare sot este iaras ca urmare a inca unei carti scrise tot de Danion ,Chiar si despre cresterea si educarea copiilor am avut de invatat din cartile lui si poate exemplele ar putea continua nu doresc sa supar pe nimeni dar eu personal am avut destul de multe de invatat de la Danion ,este stiut faptul ca fiecare greseste ,ca nimeni nu este perfect deci nici el nu are cum sa fie ,tatal meu mi-a spus int-o zii cu multi ani in urma ca de la orice persoana ,buna sau rea (depinde cum o vedem noi),avem ceva de invatat depinde ce dorim sa invatam si depinde cat de mult credem in acea persoana deoarece nici un om nu are doar calitati bune cum nimeni nu este intr-u totul rau ,de atunci incerc sa invat ceea ce este bun de la cineva iar daca se intampla sa aud si lucruri mai neplacute desptre acea persoana incerc sa cred ca este vorba de o neputinta ,de cava care cu siguranta doreste sa scape (cum fiecare cred ca avem neputinte )Eu personal fac multe greseli care desii nu as dori sa le fac mereu se intampla sa le repet ,ma bucur cand cei de langa mine au multa intelegere in asfel de situatii deci eu de ce nu pot sa am intelegere fata de neputintele sau greselile celorlalti?I-mi cer scuze daca am suparat pe cineva cu ceva si pentru faptul ca am scris cam mult dar asa vad eu lucrurile nu pot sa spun despre cineva ca aste in totalitate rau sau ca laudele i s-au cam urcat la cap,iertare…..pot insa sa spun despre aceasta persoana ca a ajutat si ajuta foarte multi tineri si nu numai prin ceea ce scrie ,(personal nu il cunosc ),
  Albinuta

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *