Skip to content

2 Comentarii

 1. Ioana
  februarie 4, 2016 @ 6:46 pm

  Mi se pare neconform cu Evanghelia acest paragraf:

  „Ca exemplu, de curând am ascultat o astfel de cerere, care promitea un „cont în ceruri” donatorilor pentru finalizarea unui centru filantropic. Iar în alt caz, într-un loc în care se ridica un centru pentru copii, slujitorul îndemna la donaţii, mai ales pe mamele care au făcut avorturi şi care, astfel, îşi mai pot ierta din păcate (!?)”.

  Sfantul Apostol Petru spune ca „Dragostea acoperă mulţime de păcate” (I Petru 4,8). Iar Mantuitorul spune ca cei milostivi vor afla, la randul lor, mila. Si Sf. Ap. Iacov spune ca „judecata este fără milă pentru cel care n-a făcut milă. Şi mila biruieşte în faţa judecăţii” (Iacov 2,13).

  Reply

 2. Claudiu Balan
  februarie 5, 2016 @ 9:51 am

  Ioana,

  Dragostea acoperă mulțime de păcate, dar cine este izvorul dragostei? Dumnezeu. Dă Dumnezeu condiționat iubirea Sa, sau o dă în dar? Sau o dă pentru meritele noastre?

  Faptele bune sunt esențiale pentru mântuirea noastre, dar doar ca răspuns al nostru la dragostea lui Dumnezeu, nicidecum ca și impuls către Dumnezeu ca să-și deschidă șl El dragostea față de noi.
  Nu pentru meritele noastre suntem mântuiți, nu pentru faptele noastre…

  Ci simțind mila lui Dumnezeu în noi, vrem și noi să miluim pe aproapele nostru.

  Nu există gest exterior compensatoriu spiritual, după cum categoric ne-a spus-o Mântuitorul: „Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câştiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său?” (Mt. 16, 26).

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *