Alteţă Hristos

1913472-lgM-am nascut un mic pagan si la sanul mamei mele m-am salasluit prima oara, si glasul mamei mele in suflet mi-a patruns, si cautam cu nerabdare sanii care m-au primit cand imi era foame, ochii care m-au privit cu iubire si rabdare, bratele istovite care m-au purtat cu caldura, buzele mamei care cu lumina mi-au sarutat trupusorul mic si neputincios.

Eram mic si nu intelegeam prea multe,aveam si eu ca fiecare un pacat: pacatul stramosesc… Prima data cand am pasit in bisericuta ta eram mic, sfios, si lipsit de memorie, infasat in scutece albe spre a primi Hainuta Ta mantuitoare. Ingerii asteptau sa ma primeasca si cantau asa frumoase cantari, pacat ca eram mic si nu le mai stiu. In apa botezului, gol m-am pogorat, si lacramioare pe obrajii mei repejor am simtit caci Te primeam si erai asa strain pentru mine…dar  dupa ce m-ai imbracat  cu pacea Ta m-am salasluit si am adormit.

Dormeam si Te visam. Te visam intr-un regat mare, necunoscut mie. Acolo frumos ingerasii iti cantau, dar din cauza memoriei mele mici nu am retinut. Am vazut niste oameni mai mari decat mine care cu lacrimi fierbinti ti se rugau…erau pe semne sfintii Tai intru care te odihnesti. Acolo nu era nici intristare ,nici suspin, ci o pace care covarsea si sufletul meu abia botezat. Un curcubeu minunat se arata pe cer…nu intelegeam,o mare de lumina se revarsa prin imprejurimi deodata, nu intelegeam…

O femeie imbracata cuviincios cu ochii fericiti si instelati ma veghea si ma imbratisa…era Maicuta Ta care avea grija de mine in vis. Deodata am ramas singur si aparu cineva imbracat ca un soare cu podoabe care semanau cu stelele Universului pe care cu lumina Sa le fulgera, cu picioarele deasupra unei planete ce semana cu pamantul,cu o coronita puternic-stralucitoare  impletita in aur, smirna si tamaie, cu o cladire imbracata in vestminte stralucitoare tinuta in mainile Sale preacurate, dar care era greu incercata ,dar mereu triumfatoare si mai alba…semana cu bisericuta in care m-am botezat. Incercam sa Te recunosc ,dar nu puteam. Deodata m-am trezit in bratele mamei mele si mi-am dat seama ca erai Tu, alteţă Hristos, erai Tu care mi te aratai asa frumos…Regatul tau era minunat Alteţă Hristos,caci acolo se salasluia un parfum de vesnicie. In bratele mamei mele am inceput sa ganguresc sa ii „povestesc” cele vazute de mine, dar am pierdut firul povestii ,caci mama incepuse sa imi cante o cantare noua…si iarasi am adormit.

(Adrian)

(Visited 2 times, 1 visits today)