Florina: „La biserică îmi place foarte mult atmosfera de familie”

Până acum trei ani nu prea mergeam la biserică. Mă duceam doar când trebuia să mă spovedesc sau la slujba Învierii. Apoi m-am mutat la ţară și încetul cu încetul, prin diferite întâmplări, am ajuns să mă duc mai des la biserică. M-a atras foarte mult atmosfera divină. Modul simplu al stranei de a cânta, liniştea din biserică şi atenţia tuturor oamenilor la cuvintele părintelui. Pot spune că m-am îndrăgostit de biserică.

Mai târziu s-au legat relaţii foarte strânse între mine şi biserică, între mine şi duhovnicul meu şi chiar s-au legat şi câteva prietenii.

Îmi place foarte mult atmosfera de familie, când rămânem toţi să facem treabă în biserică sau pe afară, când stăm împreună la masă, când mergem în pelerinaje şi când stăm de vorbă.

Cred că în relaţia mea cu biserica a avut o mare influenţă şi duhovnicul. Un om calm, ascultător şi prietenos. O persoană deosebită care îşi găseşti răgaz să mă asculte şi să îmi răspundă la întrebări la orice oră din zi şi din noapte. Ar fi minunat dacă toţi tinerii ar avea aşa un sprijin, aşa un duhovnic în viaţă; un duhovnic în faţa căruia să nu se ruşineze spunându-şi păcatele şi să poată vorbi despre greutăţile pe care le au.

Pentru mine biserica reprezintă o a doua casă iar Tatăl meu mă aşteaptă mereu, El ne aşteaptă pe toţi cu braţele deschise.

(Florina)

(Visited 7 times, 1 visits today)