Skip to content

5 Comentarii

 1. Marlene
  noiembrie 15, 2010 @ 12:29 pm

  Un text care impresioneaza pana la lacrimi !
  FELICITARI !
  Doamne ajuta !

  Reply

 2. Marlene
  noiembrie 15, 2010 @ 12:42 pm

  Post usor !
  Post usor, si va rog IERTATI !
  Doamne ajuta !

  Reply

 3. Laura-optimista
  noiembrie 15, 2010 @ 6:39 pm

  Felicitări, Georgiana, Dumnezeu te-a învrednicit de un dar minunat! Toate articolele tale sunt deosebit de impresionante şi, din ceea ce scrii, se observă faptul că trăieşti în comuniune cu Dumnezeu şi ai o gândire profundă. Nu cred că aş fi capabilă să scriu aşa… pot exprima idei pozitive, creştine, dar nu le pot formula atât de frumos! Să ai grijă de cei 10 talanţi, pe care i-ai primit de la Hristos.
  Într-adevăr, Domnul Iisus Hristos este, sau ar trebui să fie Unicul Model al tinereţii noastre, căci El Însuşi a spus: "Învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi afla odihnă sufletelor voastre"(Matei 11). Cred că acei tineri, care se ataşează în mod excesiv de o anumită vedetă, de fapt, Îl caută pe Hristos. Cred că sufletul acestor tineri, care trăiesc în întunericul neştiinţei, însetează după Cel Ce este "Calea, Adevărul şi Viaţa"(Ioan14,6), dar… aşa cum scrie în Sf. Evanghelie după Luca, Îl caută pe Cel viu între cei morţi, caută viaţa şi iubirea acolo unde nu există decât superficialitate şi slavă trecătoare. Scriind aceste câteva cuvinte, îmi simt sufletul plin de har şi de bucurie duhovnicească, pentru că am participat la Vecernia slujită în biserica Sf. Ecaterina, paraclisul Facultăţii de Teologie din Bucureşti(sunt studentă la această facultate) şi, deşi eram extrem de obosită după o zi încărcată, efectiv am simţit că… trăiesc puţin din bucuria vieţii veşnice. Ce poate fi mai minunat decât faptul de a-I cânta lui Hristos împreună cu îngerii? Ce poate fi mai încurajator decât a asculta cuvântul lui Dumnezeu, a te ruga cu acele cuvinte inspirate din Psalmi, a fi în comuniune cu alţi credncioşi care, ca şi tine, călătoresc spre Împărăţia cerească? Ce bucurie poate fi mai mare decât aceea de a afla, la sfârşitul fiecărei Sfinte Liturghii, că ai văzut Lumina Cea adevărată(pe Hristos Domnul), ai primit Duhul Cel ceresc şi ai aflat credinţa cea adevărată, pe care nimeni n-o poate lua de la tine? Cum să nu-ţi fie sufletul plin de bucurie, când participi la Sfintele Slujbe ale Bisericii noastre celei unice şi adevărate şi, aşa cum ar spune Petre Ţuţea, "în Biserică aflii că exişti" cu adevărat? Atunci când păcătuim, o tristeţe apăsătoare şi o stare de nemulţumire ne cuprinde sufletele. Sentimentul culpabilităţii, conştientizarea faptului că, prin faptele, cuvintele, sau gândurile noastre, L-am trădat pe Cel Căruia ne-am dăruit, ne întunecă sufletul, astfel încât simţim că, oricât am încerca să ne preocupăm mintea cu cele din afara noastră şi să fugim de mustrările conştiinţei, dorul după Dumnezeu va stărui, până când vom înţelege că Unicul Izvor al bucuriei este Însuşi Acela, împotriva Căruia am păcătuit. Chiar Cel pe Care L-am întristat prin păcatele noastre şi de Care avem tendinţa de a fugi, căutându-ne alte preocupări, este Singurul Care poate şi voieşte să ne redea, fără să ne reproşeze inconsecvenţa şi superficialitatea, pacea inimii, pe care n-am ştiut să o păstrăm.
  Multă pace şi bucurie întru Domnul tuturor!

  Slăvit să fie Hristos, Mântuitorul nostru, pentru toate câte face pentru noi, pentru ceea ce ştim şi pentru ceea ce nu ştim, căci, oricât de mult ar spori virtuţile noastre, nu vom putea înţelege în mod deplin infinita Sa iubire faţă de fiecare fiinţă umană şi, în acelaşi timp, faţă de lumea întreagă!
  Doamne ajută!
  Laura

  Reply

 4. Georgiana
  noiembrie 16, 2010 @ 5:59 pm

  Adevărată continuare a articolului! Mulţumesc mult Laura că de fiecare dată adaugi continuări extraordinare la textele mele cât şi ale celorlalţi autori ai site-ului !

  Doamne ajută şi post cu folos duhovnicesc!

  Reply

 5. Laura-optimista
  noiembrie 18, 2010 @ 2:23 pm

  Georgiana, îţi mulţumesc mult pentru aprecieri. Dumnezeu să fie cu tine!
  Doamne ajută!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *