Skip to content

3 Comentarii

 1. Bogdan Munteanu
  noiembrie 16, 2011 @ 12:28 pm

  Ce uşor şi ce adesea cădem în capcana asupra căreia ne atrage atenţia Sf. Ioan de Kronstadt, pentru că, de la cele mai fragede vârste creştem îmbibaţi de ideologia unei vieţi mai bune, a confortului…

  „Pentru o viaţă mai bună” (să cumpărăm, să de desfătăm etc), zic mii şi mii de reclame în jurul nostru, nu-i aşa?

  Iar părinţii şi bunicii – dintr-o greşită înţelegere a dragostei – fac totul să ne cocoloşească, să ne apere de efort, să ne păzească de încercări, care pot fi greu de îndurat pe termen scurt, dar să se dovedească benefice pentru adevărata creştere (duhovnicească) în viaţă.

  Reply

 2. Administrator
  noiembrie 16, 2011 @ 3:31 pm

  Legat de parintii si bunicii de astazi ma intreb cati dintre ei mai constientizeaza pericolul duhovnicesc al rasfatului propriilor copii. Cocolosirea asta a lor, are urmari grele pe termen lung, pentru copii: cultivarea egoismului, a egocentrismului, lenea, nemultumirea cu firescul, si cate si mai cate.
  Ar fi multe de spus in legatura cu asta. Vom avea o generatie rasfatata (se vede de pe acum), care nu va fi in stare sa faca nevointa pentru dobandirea Imparatiei Cerurilor, decat daca ar suferi vreun soc.

  Reply

 3. Bogdan Munteanu
  noiembrie 17, 2011 @ 11:27 am

  În ciuda vremurilor care ar fi trebuit să deschidă ochii multora, nu s-a schimbat nimic în bine legat de căile nefolositoare sufleteşte de creştere a copiilor:

  Sunt două extreme

  1) a cocoloşirii, a supraprotecţiei şi a răsfăţului (mai mult la oraş)
  2) a exploatării până la abrutizare a copiilor, fie prin munci grele în agricultură, fie prin cerşit, fără grijă de sănătatea lor şi de educaţie (mai mult la ţară)

  Ferice de cei care or găsi ‘calea de mijloc’, pentru a le oferi copiilor proporţiile cuvenite de joacă, protecţie, linişte şi bunăstare, respectiv de încercări, sarcini şi responsabilităţi!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *