Skip to content

7 Comentarii

 1. Bogdana
  mai 17, 2010 @ 9:30 am

  Nu odata am primit noi tinerii sfaturi sa ne cunoastem istoria, sa nu repetam aceleasi greseli caci istoria se invarte incontinuu!
  Mie imi place baschetul si am invatat cum trebuie sa jucam la scoala, uitandu-ma la cateva meciuri, dar m-am plictisit repede. Nu stiu de ce nicio pasiune de a mea n-a durat prea mult!!!!
  Poti sa inveti „regulile jocului” in timp ce te „joci” insa dureaza prea mult…De aceea avem Sfanta Scriptura care ne invata tot ce avem nevoie pt a trai o viata pasnica alaturi de Dumnezeu!

  Reply

 2. RDF
  mai 17, 2010 @ 8:26 pm

  Viata poate fi asemuita unei scene de teatru in care noi ne jucam rolurile, intr-un fel sau altul…multi prefera aceasta comparatie… Dar eu cred ca noi, crestinii, ar trebui sa traim in fiecare zi ca si cum am muri maine, sa avem grija de sufletele noastre…Nu cred ca ar trebui sa privim viata ca pe un joc…ci, din contra, noi suntem simpli calatori prin viata de veacuri…drept aceea, ar trebui sa invatam cat de scurt este timpul acestei vieti si cat de nemarginita este vesnicia! Domnul si Maica Domnului sa ne pazeasca sa trecem cu rabdare toate ispitele acestei vieti!Dintr-un alt punct de vedere, baschetul e un joc inteligent, dar vreau sa accentuez faptul ca eu am jucat si m-a brutalizat mult…a dezvoltat in mine un caracter mai autoritar, de care, Doamne, de multe ori m-as lipsi!!!

  Reply

 3. Nelu
  mai 17, 2010 @ 9:39 pm

  Asta e un mare lips pentru credinciosii ortodocsi . Noi nu citim indeajuns Sfanta Scriptura sau chiar deloc .
  Atat gasesc de admirat la sectari ca ei citesc Sfanta Scriptura mult mai mult decat noi . Noi de cele mai multe ori ne multumim ca suntem „ortodocsi” si gata, credem ca munca care trebuie depusa pentru mantuirea sufletului se reduce simtitor .
  Dintre toate neamurile cu stupoare pot sa spun (si probabil veti spune ca nu am toate tiglele pe casa ) ca noi suntem cei mai eretici dintre eretici . Suntem cei mai eretici fiindca cunoastem Adevarul si totusi nu il implinim sau il implinim constient pe jumatate gandind ca pentru cealalta jumatate ne va ierta Dumnezeu .
  Il iubim pe Dumnezeu cu jumatate de masura da El ne iubeste in totalitate .

  Reply

 4. Maria
  mai 17, 2010 @ 9:43 pm

  Nelu
  nu exista „un mare lips”!!
  poate ” o mare lipsa” !

  iar ce spui tu sunt generalitati. sunt si oameni – crestini ortodocsi- care citesc Scriptura.

  faptul ca sectarii o citesc, nu inseamna ca o si inteleg, ca patrund in intelegerea ei. mai ales ca ei au o „altfel” de Scriptura.

  Reply

 5. adriana
  mai 18, 2010 @ 8:13 am

  Pentru a intelege bine regulile trebuie sa le exersam cat mai mult.

  De curand am citit un indemn al parintelui Teofil Paraian, referitor la citirea Sfintei Scripturi.

  Ideea era sa fie citita, citita si rascitita.

  Reply

 6. Nelu
  mai 18, 2010 @ 10:50 am

  Maria .
  Evident ca vorbesc generalitati. Daca ai stii cat la suta din cei care merg la biserica au habar de ce se intampla acolo sau cat la suta din care merg la biserica citesc Sfanta Scriptura .
  Nu ma refer la monahi , la oamnii cucernici dar acestia reprezinta prea putin la suta din cei care s-au declarat ortodocsi.
  Nu puneam egal intre Sfanta Scriptura si cartea lor care ii spune biblie si nu spuneam ca ei inteleg ce citesc de acolo dar ei macar se silesc si o citesc .

  Reply

 7. omp
  mai 18, 2010 @ 12:53 pm

  uneori dupa „fault-uri”, nu intelegem ca IUBIREA DIVINA ingaduie „cartonasul galben” tocmai ca sa avem timp sa-l evitam pe cel rosu…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *