Skip to content

10 Comentarii

 1. bratu adrian
  august 28, 2013 @ 11:46 am

  dar fertilizarea in vitro nu e o „practica” de incurajat.Bioetica ortodoxa nu accepta asa ceva

  Reply

 2. Alex
  august 28, 2013 @ 11:54 am

  Te pomenesti ca e mana diavolului daca faci copii pe cale artificiala?

  Reply

 3. sharbinsk
  august 28, 2013 @ 11:55 am

  Adi e în cumpănă treaba, am căutat pe site-ul patriarhiei și pare să nu fie abordată problema FIV.

  http://www.patriarhia.ro/ro/opera_social_filantropica/bioetica.html

  Dacă ai găsit ceva mi se pare util de citit, dacă se folosește material genetic de la terțe persoane, atunci chiar că pare a fi o practică obscură.

  Reply

 4. Claudiu Balan
  august 28, 2013 @ 11:56 am

  Așa este Adrian.
  Dar acest articol arată cât de minunat este Dumnezeu și cum face minuni atunci când ne așteptăm mai puțin. Acest articol arată cum viața omului este mereu în mâna Creatorului, și nu în cea a oamenilor.

  Fiind o întâmplare petrecută în SUA, te încurajez să iei ce-i folositor din acest articol și nu scamele.

  Doamne ajută!

  Reply

 5. bratu adrian
  august 28, 2013 @ 12:43 pm

  sharbinsk, cred ca este ceva scris in cartea aceasta nu sunt sigur ca nu a citit-o http://www.cartifrumoase.ro/carte/bioetica-si-bioteologie–i34796 dar uite si o concluzie cu care eu am fost de aord atunci cand am vazut-o:

  Doctor George Stan analizând din perspectivă ortodoxă reproducerea umană asistată medical ajunge la câteva concluzii importante:
  Familia bazată pe căsătorie a fost întemeiată de Dumnezeu în Eden (Genesa 2:18), fiind sfinţită şi inălţată la demnitate a reprezentării unirii duhovniceşti dintre Cristos şi Biserica Sa;
  Căsătoria transfigurează şi spiritualizează unirea trupească ca expresie a unirii sufleteşti;
  Căsătoria are şi rolul de a da naştere copiilor, iar responsabilitatea asumată pentru creşterealor duce la accentuarea elementelor spirituale;
  Biserica ortodoxă este de acord cu tratamentul medical al infertilităţii, în vederea naşterii de copii;
  Reproducerea artificial răstoarnă concepţiile clasice privind filiaţia dintre părinţi şi copii;
  Deşi îninseminarea artificială cu lichid seminal de la soţ este păstrată filiaţia, trebuie remarcat faptul că lipseşte legătura completă trupească şi sufletească a soţilor, comuniunea conjugal şi iubirea în monentul zămislirii. Prin reproducere aartificială se disociază procreaţia de sexualitate, determinând disociaţia filiaţiei biologice de cea afectivă;
  Îninseminarea artificială cu lichid seminal de la donator se ivesc probleme legate de drepturile copilului care se va naşte prin lipsa tatălui sau prin existenţa relaţiilor familiale deviate. Mai mult, acest tip de reproducere poate fi asimilata adulterului;
  În urma fecundării în vitro în afara consecinţelor, déjà expuse, mai trebuie menţionat că în cazul donării de ovule avînd posibilitatea selecţionării donatoarelor, în vederea obţinerii unui copil perfect;
  Masturbarea ( onania ) practicată în vederea obţinerii spermei este un păcat.

  Dumnezeu poate deschide pântecele infertile, dăruind binecuvântare atunci când el doreşte: El dă o casă celei ce era stearpă, face din ea o mamă veselă în mijlocul copiilor ei. Lăudaţi pe Domnul! (Psalmul 113:9).

  Reply

 6. bratu adrian
  august 28, 2013 @ 12:44 pm

  da, claudiu am spus asta ca sa stim care sunt „scamele” si ce e folositor , ca sa nu se incurce .Doamne ajuta

  Reply

 7. sharbinsk
  august 28, 2013 @ 1:15 pm

  Merci pt efort și clarificări, nici nu mă mai miră că o parte din noua generație e tot mai abrutizată sufletește, dacă au fost concepuți printr-o asemenea manieră.

  Omul care apelează la FIV nu prea are încredere în Dumnezeu, care a deschis pântecele atâtor femei sterpe după ce soții s-au rugat.

  Reply

 8. sdaniel
  august 28, 2013 @ 3:18 pm

  Foarte frumoasa si interesanta aceasta experienta de viata. Dar daca e sa o privim in tabloul general a tot ce se intampla in lume as zice ca:
  Dumnezeu are tot atatea merite in a trai acest bebelus cat are si in moartea celor sase bebelusi de cateva zile care au ars de vii in maternitatea Giulesti.

  Reply

 9. Laura Stifter
  august 28, 2013 @ 3:56 pm

  Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

  Reply

 10. LoredanaPopovici
  august 29, 2013 @ 7:26 pm

  Ce mi se pare remarcabil e ca in supararea aceea, parintii au pus mana pe telefon si au chemat preotul.Iar acesta a venit, a botezat pruncul si…surpriza: inima micutului nu doar ca n-a cedat dar a si inceput s abata cu putere. Clipa de clipa, inca multe zile de atunci incolo. Este covarsitoare puterea harului care lucreaza prin sfanta taina a Botezuilui. Si din fericire, nu e singurul caz pe care il stiu de acest gen. prietena mea a patit la fel. Un bebelus bolnav, nascut inainte de vreme, statea conectat la o multime de aparate. Botezul se fac cu un betisor orl inmuiat in aghiazma–chiar si asa aparatele vuiau de numa atunci cand copilul a fost atins cu betisorul. dar iata ca dupa savarsirea botezului, minunea s e intampla. Micutul depasesste surprinzator faza critica, revenindu-si spectaculos , spre uimirea intregului personal. Iar azi, stefanel e un baitel frumos, istet fara vreo urma care sa ii reaminteasca de boala pe care a invins-o ca un erou.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *