Bogdan-Dimitrie și mămica lui, Alice

Dragilor, vin cu o rugăminte la voi. Alice, prietena noastră, are un bebe cu probleme grave de sănătate. Și au nevoie de 16.000 de euro pentru a-l trata la o clinică din Freiburg, Germania.

Dacă donăm fiecare câte 100 de lei, vor putea rapid să strângă banii. Iată mesajul lui Mihai și Alice:

„Fiul nostru, Drujut Bogdan Dimitrie, are o problema congenitala incadrata la gradul grav de handicap. Dupa multe asteptari si dupa multe internari, la Fundeni a fost diagnosticat cu sindromul Blackfan Diamond, un sindrom extrem de rar care se manifesta prin anomalii osoase si prin incapacitatea corpului de a forma noi globule rosii cat si alte complicatii aferente.

In acest sens primele interventii de care are nevoie baiatul sunt transfuziile de sange si o operatie la cap prin care sa se repare trigonocefalia (oasele fruntii sunt sudate prematur), operatie care nu poate avea loc datorita necesitatii transfuziilor si care trebuie facuta pana la varsta de 1 an.

Toate analizele facute in Romania le-am trimis la o clinica din Germania (Universitats Klinikum din Freiburg), specializata in diagnosticarea si tratarea afectiunilor hematologice rare, iar raspunsul lor a fost ca analizele nu sunt concludente pentru diagnosticul primit aici in Romania. In concluzie suntem nevoiti sa mergem la ei, pe cont propriu pentru ca formularul E112 nu se elibereaza pentru investigatii ci doar pentru interventii in strainatate.

Costul investigațiilor care sunt facute initial este de 5000 de euro, cu precizarea ca se poate ridica in functie de rezultatul acestora (daca este neconcludent va fi nevoie de investigatii suplimentare). Am vorbit cu parinti care au fost acolo si costurile finale pentru copiii lor au fost cuprinse intre 12000 si 16000 de euro. Investigatiile cuprind: analize sange, analize genetice si/sau punctii medulare.

Deoarece fiul nostru se apropie vertiginos de varsta de un an, iar diagnosticul corect trebuie aflat in timp util, eu si sotia mea facem apel la prieteni/cunostinte/colegi pentru a strange cat mai repede suma necesara investigatiilor lui Bogdan.

Orice donatie este bine primita si se poate face in conturile:

RO52 BTRL RONC RT04 8423 6301 in LEI

RO02 BTRL EURC RT04 8423 6301 in EUR deschis pe numele fiului meu BOGDAN DMITRIE DRUJUT la banca Transilvania;

RO75 RZBR 0000 0600 1968 8394 in LEI deschis pe numele meu Drujut Mihai la Raiffeisen Bank, sau

RO21 RNCB 0512 1056 1194 0001 in LEI deschis pe numele sotiei mele Drujut Alice Gabriela la BCR

Va mulțumim din suflet,

Drujut Mihai si Drujut Alice Gabriela”

Puteți lua legătura cu Mihai Drujuț, tatăl lui Bogdan, la numărul de telefon: +40 736 647 649.

(Visited 3 times, 1 visits today)