Botez la râul Iordanului (video)
Botezul în credinţa ortodoxă la răul Iordanului în Israel:
https://www.youtube.com/watch?v=SYmWwbCOso4
(Visited 21 times, 1 visits today)
Botezul în credinţa ortodoxă la răul Iordanului în Israel:
https://www.youtube.com/watch?v=SYmWwbCOso4
alex
ianuarie 4, 2011 @ 10:33 am
Iordanul isi intoarce cursul pe 19 ianuarie (stil vechi) sau pe 6 ianuarie (stil nou) ?
Georgiana
ianuarie 4, 2011 @ 10:43 am
Eu am auzit ca pe stil vechi…
alex
ianuarie 4, 2011 @ 10:49 am
Si eu am gasit tot asta. La fel si minunea de pe muntele Tabor,la fel si lumina de la Ierusalim . Si ma intreb de ce toate pe stil vechi ?ca doar noi suntem cei cu calendarul indreptat ? Sa nu fie calendarul nou bun ?
Admin
ianuarie 4, 2011 @ 12:52 pm
Salut Alex,
Biserica Ierusalimului inca a ramas cu calendarul neindreptat. Uite ce spune parintele Cleopa:
„In anul 1923 s-au adunat la Constantinopol intr-un sinod, reprezentanti ai tuturor Bisericilor Ortodoxe. Acolo, cercetand cu frica lui Dumnezeu si cu amanuntime chestiunea calendarului Iulian si vazand ca prin indreptarea lui nu se aduce nici o stirbire dogmelor, canoanelor Bisericii si randuielilor Sfintilor Parinti si ca prin ramanerea in urma a calendarului de la 21 la 8 martie, se calca randuiala stabilita de Sfantul si Marele Sinod ecumenic de la Niceea, au hotarat cu totii sa indrepte calendarul Iulian si sa aduca echinoctiul de la 8 martie la 21 martie cum este acum.
Hotararea a fost primita de toate Bisericile Ortodoxe, care au luat parte la sinod, prin mitropoliti, episcopi si delegatii lor, urmand ca fiecare Biserica sa faca indreptarea calendarului cand va gasi vremea potrivita. Astfel, in anul 1924, la 10 martie, a indreptat calendarul Patriarhia ecumenica de Constantinopol si Biserica Greciei. Apoi, pe rand, Patriarhia Alexandriei, Patriarhia Antiohiei si in anul 1924, in octombrie, a indreptat calendarul si Biserica noastra Ortodoxa Romana, socotind ziua de 1 octombrie drept 14 octombrie, sarind peste cele 13 zile cu care ramasese in urma calendarul Iulian.
Iar Sfintele Pasti le serbam odata cu crestinii care tin stilul vechi din celelalte tari, pentru unitatea si pacea Bisericilor noastre surori, care inca nu au indreptat calendarul, precum Biserica Rusa, [b]Biserica Ierusalimului[/b], s.a. Caci asa s-a facut intelegerea la Moscova, in anul 1948, la Sinodul Panortodox, unde au fost de fata aproape toate Bisericile Ortodoxe, prin reprezentantii lor.”
Aici poti citi totul. ([url]http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/25stilvn.htm[/url])
alex
ianuarie 4, 2011 @ 3:29 pm
Da,dar nu inteleg de ce nu sunt minunile in zilele cand sarbatorim noi acea sarbatoare ?
Admin
ianuarie 4, 2011 @ 6:03 pm
La ce minuni te referi Alex?
alex
ianuarie 5, 2011 @ 10:52 am
Norul de pe Tabor la Schimbarea la fata este pe 19 august asa am gasit pe net !!!