Braşov – poate cel mai frumos oraş din România

Anul acesta am vizitat Braşovul de mai multe ori şi vă pot spune că s-au schimbat multe lucruri în bine. Oamenii spun că noul primar este un om foarte gospodar şi a reuşit să pună ordine în tot oraşul. Am rămas plăcut impresionat că înfrumuseţarea oraşului n-a fost făcută doar în centru sau în zonele de atracţie turistică ci peste tot.

Braşovul este plin de flori pe stradă, prin parcuri, pe la ferestrele clădirilor, prin staţiile de autobuz, în sensurile giratorii, etc. Circulaţia s-a îmbunătăţit mult, fiind făcute multe schimbări în trafic, şi ceea ce m-a surprins sunt parcările. Totul este foarte strict şi nu poţi parca oriunde şi oricum, parcarea fiind plătită la tonomate speciale. Şi culmea ştiţi care e, că braşovenii respectă toate aceste reguli.

Nu ştiu dacă braşovenii sunt mai civilizaţi decât alţi cetăţeni ai României dar am văzut că oraşul lor este cu adevărat un oraş în care nu îţi este ruşine să aduci turişti din toată lumea. Clădirle vechi sunt renovate, străzile sunt curate, iar arhitectura magazinelor are un numitor comun cu tot ceea ce este împrejur.

Am văzut şi centre de închiriat biciclete gratuit pentru liceeni şi studenţi, dar nu una două ci zeci.

Iar la toatea acestea dacă adăugăm zona monatană care înconjoară Braşovul şi toate atracţiile dimprejur ajungem la concluzia că poate fi cel mai frumos oraş din România. Parcă şi oamenii sunt altfel aici.

Mai jos am publicat câteva fotografii făcute sâmbata trecută.

(Visited 3 times, 1 visits today)