Skip to content

6 Comentarii

 1. Filofteia
  mai 8, 2010 @ 2:08 pm

  Foarte frumoasa povestea!!Iar ultima parte, e de tinut minte!!
  Si,….asta e, dragii mei: Fericirea e langa noi si ne surade!”. Ne trebuie insa un dram de intelpciune sa vedem si sa simtim acestea. “Intelepciunea este un maré dar de la Dumnezeu, dar pe care El il da credinciosului ce-l cere cu osardie, cu lacrimi , cu iubire. Intelepciunea ne ajuta sa ne vedem pe noi insine, sa ne cunoastem pe noi insine, sa ne vedem micimea, sa ne masuram scurtimea vietii si sa grijim de mantuirea sufletului nostru. Intelepciunea ne graieste numai adevarul, ea ne limpezeste mintea sa pricepem ca toata truda omului pe pamant este zadarnicie si goana dupa vant. Praf si cenusa. Intelepciunea ne sfatuieste cum sa ne eliberam din robia pacatului si a mortii si sa ne dobandim mantuirea sufletului, viata vesnica si fericita in Dumnezeu” (Invatatura de credinta crestina ortodoxa)

  Iata, dar, ce ne descopera intelepciunea: ceea ce vedem, nu exista (e praf si cenusa). Iar ceea ce nu vedem, exista (viata vesnica si fericita in Dumnezeu)

  Reply

 2. omp
  mai 8, 2010 @ 2:56 pm

  Daca-mi permiteti, exista si varianta Pr.I.Bută:

  Cămaşa fericitului,

  Un împărat era bolnav de o boală grea. Doctorii nu-i găseau medicamente, babele nu aveau leacuri din ierburi care să-l poată ajuta.
  Atunci a adunat la sfat toţi înţelepţii din împărăţie să găsească posibilitatea de însănătoşire a împăratului, care zicea în făgăduinţa lui:
  – Dau jumătate din împărăţia mea aceluia, care mă va face sănătos ! făgăduială ce va avea împlinire…
  – Înţelepciunea noastră nu ne arată leacul ! Nu ştim aşa ceva…
  – Măria -Ta – rosti altul – dacă am găsi un om fericit şi i-am lua cămaşa, ca să te îmbraci cu ea, te vei face sănătos !
  – Trimiteţi căutători în toată împărăţia mea ! Dacă vor găsi un om fericit să-i ia cămaşa şi să mi-o aducă.
  – Aşa vom face , măria – ta !
  Solii merseseră să caute fericitul. Vreme îndelungată au întrebat pe cei consideraţi că au fericire. Unul era bogat dar bolea mereu, altul era sănătos dar sărac. Fiecare se plângea de ceva, nici unul nu s-a recunoscut fericit.
  Într-o zi doi soli au aflat într-o poiană dintre păduri un cioban, care – cu ochii la oi – cânta cu fluierul melodii vesele. Solii împăratului l-au întrebat:
  – Ce faci, ciobanule ?
  – Păzesc oile şi cânt cu fluierul !
  – Ce zici ? Eşti fericit ? Aşa pari …
  – Da, sunt fericit ! Eu nu sunt cioban stăpân la oi; eu sunt cioban slugă ! În fiecare dimineaţă îmi pune baciul un bulz de mămăligă cu brânză înfăşurată într-un brustur în glugă şi plec cu oile la păscut.
  – Bani ai; haine bune ai ?
  – N-am bani ! Când mă plăteşte, o dată pe lună duc toţi banii acasă şi-i dau mamei. Haine mai bune am tot acasă. Le ţin să merg cu ele la biserică !
  – Să te întrebăm ceva: Zici că eşti fericit ?
  – Da ! Sunt fericit. Sunt foarte fericit. Nu-mi lipseşte nimic. Am totul. Mulţumesc Domnului pentru bucuria de a trăi . Ce mi-aş mai putea dori altceva ? Pot să vă fiu de folos cu ceva ? Întrebă el.
  – Nu vrei să-ţi dăm bani şi cu ei să cumpărăm de la tine cămaşa fericitului ? Plătim bine …
  Ciobanul şi-a descheiat haina şi a zis:
  – Eu nu am cămaşă ! Mă îmbrac cu jerseul acesta de lâna peste pielea goală şi cu haina peste jerseu ! Atâta tot …
  Solii s-au dus la împăratul bolnav şi i-au spus:
  – Măria ta, n-am găsit nici un fericit ! Un cioban slugă la stăpân de oi, ne-a spus că este fericit. Dar când am vorbit despre cămaşă, ciobanul s-a dezbrăcat şi ne-a arătat, că el n-avea cămaşă !
  – Şi ce mai facem ? Ce ziceţi !
  – Măria ta, în lumea celor bogaţi cu întinderi de pământuri nu-i nici un fericit. În lumea celor cu solduri de bani la bănci nu este nici un fericit. Între cei puşi deasupra oamenilor nu-i nici un fericit. Singurul fericit este ciobanul – slugă, care nici el n-avea cămaşă.

  Reply

 3. ilie georgeta
  mai 8, 2010 @ 11:58 pm

  …e bine sa iei lucrurile asa cum sunt daca vrei sa traiesti mult sa nu ramnesti la bunul altuia sa nu ai invidie sa le vezi doar pe ale tale si sa te multumesti cu cit ai asa ne vrea DUMNEZEU SA FIM SI DACA AM FI URMAT ACESTE PORUNCI , CA, ALTFEL NU LE POT SPUNE , NAR MAI FI FOST RAZBOAIE SI NU ATITEA RELE CARE VIN PE NOI IAR BOLI NICI ATIT…CA, DE MULTE ORI DATORITA SUPARARII NE INBOLNAVIM DE INIMA SI GATA SI INFARCTUL SI GATA SI LA GROAPA …SI CE AI FACUT?DACA MORI DE TINAR?ASA TREBUIE SA IEI VIATA ASA CUM E SA LE VEZI PE TOATE BUNE SI FRUMOASE PENTRUCA, CHIAR ASA ESTE DAR ASTA N-O VEZI DECIT ATUNCI CIND NU MAI POTI INTOARCE NIMIC RAR SUNT OAMENII CARE TRAIESC ASTFEL ACEI OAMENI SUNT CU ADEVARAT FERICITI …ASA AR TREBUI SA FIM TOTI CA , E DE AJUNS SA FII SANATOS CA AVIND SANATATE POTI FACE FATA LA TOATE GREUTATILE PE CARE LE INTINPINI CA ASTA-I VIATA …OMUL CIT TRAIESTE ARE MULTE DE INDURAT SI PUNTI DE TRECUT OBSTACOLE PE CARE TREBUIE SA LE TRECI ALTFEL…!

  Reply

 4. Veronica
  mai 9, 2010 @ 12:51 am

  Poveste trista , dar adevarata! Foarte putini oameni fericiti in ziua de azi. Doamne ai mila de noi!

  Reply

 5. Nelu
  mai 9, 2010 @ 11:34 pm

  Foarte bine spus intelepciunea . Multi oameni din ziua de azi confunda intelepciunea cu inteligenta (istetimea )

  Reply

 6. A.
  mai 13, 2010 @ 10:05 am

  Frumoase carti a scris. Eu am primit in cadou Un om al lui Dumnezeu si Dar cei noua unde sunt.
  Un om al lui Dumnezeu e foarte frumoasa cartea, merita citita.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *