Skip to content

5 Comentarii

 1. SB
  ianuarie 31, 2012 @ 9:59 am

  Si mie mi se pare penibil sa fie camere de filmat in biserica. Simt ca n-as avea intimitate… Si-asa, cand sunt anumite sarbatori si mai vin cate unii de la nu stiu ce televiziune sa filmeze, ma simt un pic stingherita….

  Reply

 2. Meiloiu
  ianuarie 31, 2012 @ 5:39 pm

  La biserica Podeanu sunt puse camere de luat vederi , care sunt mai mult orientate spre incinta , decat pe lumea dinauntru.
  Motivul a fost faptul ca multe din slujbele bisericii sunt transmise pe internet de echipa „Lacasuri ortodoxe„.
  Ulterior , s-au pus camere de luat vederi si la usa de intrare pentru ca a avut loc un furt.Iar acest lucru s-a intamplat chiar in ciuda faptului ca in biserica erau acele camere.
  Hotul nu a putut fi identificat ptr ca avea o masca pe fata,iar parohul a fost foarte necajit ptr ca au fost furati banii pe care oamenii ii pusesera in cutia ptr acatiste.
  Eram la slujba la Sf.Mina intr-o zi si chiar in timpul acela a fost furata icoana Sfantului.
  Iar la Sf.Anton , multa vreme era afisata o fotografie a unei femei care fusese surprinsa furand o geanta din biserica.
  Era aratata fata ei ptr a fi identificata de cei de acolo.Probabil ca preotii nu au cerut si ajutorul politiei.
  Asa ca nu stiu daca tonul acestei postari e cel mai potrivit.
  Asta este societatea in care traim.
  Grija noastra nu exclude grija pe care Dumnezeu ne-o poarta zi de zi , clipa de clipa .

  Reply

 3. Claudiu Balan
  ianuarie 31, 2012 @ 8:22 pm

  Salut Monica,

  Deci concluzia ar fi ca nici camerele de supravegheat nu ne pazesc de hoti. Deci tot la Dumnezeu trebuie sa ne punem nadejdea.

  Raman la parerea ca slujitorii Bisericii ar trebui sa nu instaleze camere in lacasele de cult. E un gest care-i onoreaza. Cei ce o fac se arata slabi in credinta si departe de duhul trairii in Hristos.

  Daca nu implinim faptele cele mai mici ale credintei, cum le vom implini pe cele mari?

  Cel ce este credincios in cele mici va fi si in cele mari.

  Daca noi n-avem incredere ca ne pazeste Dumnezeu biserica, apoi cum vom avea nadejde ca ne vindeca de cancer sau ca ne inviaza din morti?

  Reply

 4. Sorin
  februarie 1, 2012 @ 6:08 am

  @Monica daniela: Când aud de cazurile de care ai pomenit nu pot să nu mă gândesc la vorba unui părinte ce zicea că Dumnezeu a permis ca marea catedrală Sofia să fie distrusă de musulmani ( când au cucerit Imperiul Bizantin ) din cauză că bisericile din inimile poporului erau distruse de patimi.

  Reply

 5. catu
  februarie 2, 2012 @ 7:26 pm

  Si eu am intrat intr-o biserica in care erau camere,m-am mirat tare,mi s-a parut oribil ,aiurea . Este o rusine mare !Ce face tehnologia din noi! Si daca se fura sa se fure! Pentru ca tot El a ingaduit asta si a ingaduit cu scop spre milostivirea noastra!

  Am citit o intamplare, numai mi-o aduc bine aminte: Un pustnic a fost „jefuit”, hotul luand-o la fuga , pustnicul alerga in urma lui sa ii dea tot ce mai avea zicand ” ai uitat astea, i-ale si pe acestea ” sau ceva asemanator ; hotul vazand smerenia,bunatatea putnicului a fost tare miscat ,ceva d < genu > oricum o schimbare in bine s-a produs.
  Asadar lasa-i sa fure ! Comuniunea dintre noi e importanta.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *