Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie

 

Tu de ce crezi in DumnezeuTu de ce crezi in Dumnezeu

 

     

  Euharistia continuaEuharistia continua

 

   

Așa cum v-am obișnuit, în timpul fiecărui perioade de post organizăm câte o campanie de strângere de fonduri pentru persoanele aflate în nevoie. În Postul Maicii Domnului ne-am gândit să vă cerem ajutorul pentru organizarea primei întâlniri a Asociației Ortodoxia Tinerilor, care va avea loc la Putna în perioada 17 – 20 august 2012.

Pe 29 iulie 2012 site-ul OrtodoxiaTinerilor.ro a împlinit patru ani. Au fost ani frumoși cu multe bucurii sufletești, cu mulți tineri pe care i-am cunoscut, cu discuții peste discuții care ne-au ajutat pe toți să ne întărim în credință și să deslușim înțelesurile adânci ale credinței ortodoxe. Până în luna noiembrie a anului trecut, activitățile noastre s-au rezumat strict la mediul online, proiectele noastre urmărind realizarea de noi site-uri cu conținut ortodox generalist sau de nișă. Între timp am înțeles că dacă vrem să înaintăm în lucrarea noastră de a-i ajuta pe tineri să-L cunoască pe Dumnezeu, trebuie să ieșim în lume printre ei, și proiectele noastre să se transfere în întâlniri reale, față către față.

Înființarea Asociației Ortodoxia Tinerilor, care a căpătat formă juridică în luna aprilie a anului 2012, are ca scop tocmai prelungirea proiectelor noastre din mediul virtual către cel real. Suntem o asociație mică, la început de drum, dar avem în jurul nostru tineri credincioși și talentați, și împreună putem face multe lucruri folositoare.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, am reușit să începem organizarea primei întâlniri a cititorilor site-ului nostru, pe care am denumit-o: „Prima tabără de vară a Asociației Ortodoxia Tinerilor”. Pentru această întâlnire s-au înscris până în acest moment 31 de persoane  și mai sunt câteva pe listă care urmează să confirme participarea. Cel mai probabil, cu tot cu organizatori, vom fi în jur de 40 de persoane.

Scopurile taberei:

 • Întalnirea în mediul real a celor ce s-au cunoscut doar prin intermediul siteului.
 • Dezvoltarea proiectelor și numirea de persoane pentru fiecare proiect.
 • Punerea bazelor pentru deschiderea unor noi filiale în orașele mari.
 • Discuții pe marginea unor subiecte foarte importante pentru tineri:
 1. Familia Ortodoxă – soluție pentru toate problemele lumii.
 2. Sexualitatea umană în perspectiva Bisericii Ortodoxe.
 3. Relevanța istorie pentru prezent. (Invitat: Dănuț Nancu - istoric, angajat al Guvernului României)


Public țintă:

 • tineri liceeni, studenți, căsătoriți sau necăsătoriți.
 • cititori fideli ai siteului ortodoxiatinerilor.ro, indiferent de vârstă.
 • autori ai articolelor de pe site-ul ortodoxiatinerilor.ro
 • tineri teologi, băieți sau fete.

Pentru că asociația noastră nu dispune de nici un tip de finanțare și tot ce am făcut până acum am făcut cu ajutorul vostru, al cititorilor noștri, tot vouă vă cerem ajutorul pentru finanțarea acestei tabere, pe cât este cu putință.

Pentru cei dintre voi care vreți să ne sprijiniți vă vom detalia mai jos pentru ce avem nevoie de bani:

1. Pentru a asigura parțial sau în totalitate masa participanților la tabără. Ne-am interesat la Mănăstirea Putna și costurile ar fi următoarele: 10 lei micul dejun / persoană,  15 lei prâznul / persoană și 10 lei cina / persoană. Sunt tineri care nu-și vor permite să plătească trei mese pe zi și din acest motiv am vrea să-i ajutăm.

2. Deasemenea în ultima seară am vrea să oferim participanților o masă tradițională în natură, gătind-o pe foc de lemne. Pentru asta vom avea nevoie de carne, legume, făină pentru mămăligă, pâine, farfurii, pahare, cuțite și linguri de unică folosință, castroane, șervețele și cărbuni pentru foc.

3. Pe durata taberei am vrea să le oferim celor prezenți apă minerală/plată și fructe.

4. Pentru sesiunile de discuții vom avea nevoie de 2-3 topuri de hârtie, unul-două cartușe alb-negru pentru imprimantă, badge-uri pentru a scrie numele fiecărui participant, pixuri, mape, capsator, etc.

5. Pentru că vom face și o plimbare pe munte și pentru că este vară și e foarte cald, e foarte posibil să apară și probleme medicale și vrem să avem la noi o trusă medicală cu câteva lucruri de bază: pastile pentru dureri de cap, pentru indigestie, pentru dureri stomacale, pentru dureri de măsea, garouri, fașe, plasturi, etc.

6. E foarte posibil să avem nevoie și de bani pentru transport, pentru a plăti un maxi-taxi să ne ducă  la 2-3 mănăstiri în apropiere.

Considerați ajutorul vostru un gest de iubire față tineri, un gest de milostenie sufletească, pentru a-i ajuta să se întărească în credința în Dumnezeu, să se apropie de Biserică și să-și schimbe preconcepțiile greșite asupra lumii. Un sfat bun dat unui tânăr este la fel de important ca o pâine dată unui sărac!

Mai jos sunt datele conturilor în care puteți să faceți donați pentru organizarea taberei noastre:

Titular: Asociația Ortodoxia Tinerilor
Banca: GarantiBank România

Cont lei: RO71 UGBI 0000 7020 0130 8RON
Cont euro: RO81 UGBI 0000 7020 0133 0EUR
Cont dolari: RO78 UGBI 0000 7020 0133 1USD

Atenție! Ultimele trei litere de la sfârșitul conturilor (RON, EUR și USD) sunt parte din contul IBAN de 24 de caractere.

Puteți face transfer în conturile de mai sus prin ordin de plată de la sediul băncii dumneavoastră sau puteți face alimentare directă în aceste conturi la orice sucursală GarantiBank din România oferind datele de identificare din buletin (serie de buletin și CNP)

Pentru tranzacții din afara țării veți avea nevoie de:

Codul swift: UGBIROBUXXX
și de Codul BIC: UGBI

Pentru orice detalii sau nelămuriri ne puteți contact la email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefon: 0740.004.215

Vă mulțumim pentru ajutor.

Maica Domnului să vă răsplătească pentru darul pe care-l oferiți.

Pentru detalii depre programul desfășurare a taberei puteți intra aici.

Deasemenea am deschis și un blog special dedicat detaliilor de organizare ale taberei. Intrați aici pentru a-l vedea.

Claudiu Balan
Președinte
Asociația Ortodoxia Tinerilor

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Tabără de Ziua Națională

Caută articole în site » Caută articole în site »

Ajută

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

 

 

Ediția a 3-a a cărții