Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Doamne ajută!

Cu bucurie vă anunțăm că am hotărât ca Asociația Ortodoxia Tinerilor să participe cu un grup de persoane la Marșul pentru Viață organizat în București, pe data de 23 martie 2013.

„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, concomitent, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie (sărbătoarea „Buna Vestire”) şi este organizat de asociaţii ale societății civile care compun mişcarea provita. Scopul este afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi totodată susținerea familiei ortodoxe și a valorilor acesteia, temelia unei societăți solide și sănătoase.

Pentru Biserica Ortodoxă, praznicul împărătesc al Bunei Vestiri este prin excelență sărbătoarea maternității, căci atunci Maica Domnului a fost umbrită de Duhul Sfânt și Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat în pântecele ei. Buna Vestire este momentul când Maria devine Mama lui Dumnezeu, fiind numită după nașterea lui Iisus: Născătoarea de Dumnezeu.

„Buna-Vestire” este momentul când Dumnezeu se face om, și omul se unește cu Dumnezeu.

Maica Domnului este Mama prin excelență, este cea care L-a purtat în pântecele ei pe Creatorul Universului, pe Făcătorul tuturor celor văzute și nevăzute.

Maica Domnului îl are drept fiu chiar pe Dumnezeu. Iar Dumnezeu a binevoit să vină în lume printr-o femeie, deși putea alege să se pogoare direct luând trupul unui om la vârsta maturității. Dacă chiar și Dumnezeu are o mamă, dacă și Iisus Hristos, Mântuitorul lumii a fost crescut, mângâiat și îngrijit de o mamă de mic copil până la maturitate, atunci cu atât mai mult ar trebui noi să ocrotim viața din pântecele unei femei și pe fiecare mamă.

Marșul pentru Viață, este în esență Marșul pentru Hristos, căci El însuși a zis despre Sine: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața.

Participăm la acest marș pentru a arăta lumii că apariția unui embrion în urma relațiilor intime este viața uui copil, este viață din Izvorul Vieții, este personalitatea unui copil pe care Dumnezeu l-a dăruit acelui cuplu.

Dacă atâtea țări din lume pot organiza acest marș pentru viață, un marș împotriva avortului, anticoncepționalelor, prezervativelor și a tuturor formelor de a aboli viața în pântecele mamei, atunci noi, popoarele ortodoxe cu atât mai mult ar trebuie să facem acest lucru, pentru că Viața pentru noi este Persoană, și nu concept.

Biserica Ortodoxă prin slujitorii ei face zilnic un marș pentru viață printre creștinii din parohii, îndemându-i pe oameni să accepte pe toți copiii pe care-i oferă Dumnezeu în pântecele mamelor, și să lase toate patimile care-l împing pe om spre o viață comodă. Episcopii, preoții și diaconii ar trebuie să fie, cei mai râvnitori susținători ai Vieții.

Biserica Ortodoxă susține Viața prin tot ceea ce face, căci ce altceva este păcatul dacă nu moarte pentru om, iar virtutea, dacă nu Viață în comuniune cu Dumnezeu?

Într-o lume în care valorile familiei devin din ce în ce mai diluate, iar avortul și contracepția sunt reguli și nu excepții, participăm la marșul vieții pentru a-i ajuta pe oameni să nu mai facă avort, să nu mai oprească venirea copiilor, să nu se mai pună pieziș împotriva voii lui Dumnezeu.

Participăm la Marșul pentru Viață pentru că vrem să-i ajutăm pe tinerii și adolescenții de azi, viitori părinți de mâine, să înțeleagă clar că avortul este CRIMĂ și nu întrerupere de sarcină, iar CRIMA se plătește până la sfârșitul vieții.

Dumnezeu este primul garant al Vieții în tot acest Univers. Dumnezeu este primul susținător al acestui Marș al Vieții, pentru că El Însuși este cel ce dă Viața tuturor oamenilor.

Vă invităm pe toți, cât mai mulți: copii, tineri și adulți să participați alături de noi la Marșul pentru Viață desfășurat în București în data de 23 martie 2013, sâmbătă.

Întâlnirea asociației noastre va avea loc la ora 11.00 dimineață în fața Teatrului Național (Piața Universității). De aici vom merge la Cercul Militar, unde la ora 12.00 noi, manifestanții de la toate asociațiile participante vom pleca în marș până în Piața Constituției.

Puteți să vă aduceți și copilașii cu voi, ca unii ce sunt întruchiparea cea mai curată a Vieții.

Pentru toți cei care doriți să participați, ne puteți contacta la:

Telefon: 0740.004.215

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 
Claudiu Balan
președinte
Asociația Ortodoxia Tinerilor

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești