Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Hristos S-a Înălțat!

Avem o nouă idee pe care vrem s-o împărtășim cu voi și s-o dezvoltăm împreună cu voi. Facem eforturi ca să înființăm un post de radio online în care să realizăm diferite emisiuni. Scopul radioului este de a vorbi oamenilor despre Dumnezeu, despre minunăția Creației și despre sensul omului pe pământ. Va fi un post de radio cu conținut creștin-ortodox dar cu o abordare deschisă, accesibilă și ascultătorilor care nu participă frecvent la viața Bisericii.

În acest moment, Radio Trinitas este cel mai îndrăgit post de radio ortodox și cel mai mare din România. Am vrea să le urmăm exemplul în ceea ce privește duhul blând și curat al emisiunilor și viziunea optimistă (de nădejde) prin care este prezentată lumea în care trăim. Totuși sunt aspecte practice legate de credința în Dumnezeu și viața oamenilor în Biserica Ortodoxă pe care acest radio nu le abordează, sau le discută doar în parte.

Dorim ca Radio-ul Ortodoxia Tinerilor să suplinească o lipsă la nivelul problemelor abordate pe care o resimțim în radiourile oficiale din Biserica Ortodoxă Română: Radio Trinitas, Radio Doxologia, Radio Renașterea, Radio Dobrogea și altele.

Vrem ca Radio Ortodoxia Tinerilor să aducă un plus pe palierul emisiunilor ortodoxe și nu doar să difuzăm aceleași melodii din muzica bizantină și aceleași conferințe ortodoxe.

Urmărim ca Radio Ortodoxia Tinerilor să fie asemenea siteului ortodoxiatinerilor.ro: curajos și sincer în a aborda toate problemele pe care tinerii le întâmpină în viață, de la cele mai intime până la cele de larg interes pentru întreaga societate, de la cele care vizează familia ortodoxă la cele despre partea profesională. Așa cum am spus-o și în alte ocazii, Biserica nu se teme să abordeze orice tip de discuții, atât timp cât discuția are loc într-un cadru civilizat și cuviincios.

Vrem ca Radioul Ortodoxia Tinerilor să ajute la consolidarea unei familii de tineri activi în parohiile din Biserica Ortodoxă, care prin exemplul vieții lor să fie lumină pentru toți ceilalți tineri.

Pe lângă realizarea de emisiuni, acest post de radio va face publice evenimente, întâlniri, tabere, conferințe, acțiuni și știri care deobicei nu se fac cunoscute la posturile de radio mari („oficiale) din diferite motive. Vom promova tot ceea ce ține de implicarea în viața societății a tinerilor, care au la bază comportamentului lor morala creștină.

Radio-ul va fi la început doar la nivel online. Pe viitor dacă lucrurile evoluează bine, cu ajutorul lui Dumnezeu, putem avea și un mic sediu și apoi poate de ce nu, să emitem și prin satelit.

Avem idei multe... gânduri multe... dar pentru ca toate acestea să se transforme în fapte avem nevoie de implicarea voastră.

Căutăm tineri voluntari dornici să se implici în acest proiect.

1. Recrutăm 5 persoane cu voci de radio.

La un radio cu conținut creștin-ortodox a avea voce de radio înseamnă altceva decât la un post de radio laic. Nu trebuie să ai o voce spectaculoasă ci trebuie să ai o dicție bună, o intonație corectă, un timbru vocal atrăgător. Căutăm nu doar persoane cu voci bogate ci și persoane cu voci blânde și liniștite, care pot transmite ascultătorilor Duhul cel bun al scrierilor Sfinților Părinți sau al Evangheliei.

Dacă ești interesat de acest post trimite-ne un email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau sună-ne la 0740.004.215 (Claudiu Balan). Pentru fi acceptat în echipa noastră va trebuie să treci un mic test de citire a unui text. Trebuie să ai un microfon la calculatorul personal și după ce te înregistrezi citind acel text, ne trimiți fișierul audio pentru a-l asculta. Vor fi alese persoanele care au abilitățile de care aminteam mai sus.

Nu există limitări de vârstă sau de locație. Indiferent unde ai fi pe acest pământ, am fi bucuroși să colaborăm, internetul ajutându-ne să depășim aceste distanțe.

2. Recrutăm 3 editori audio și video.

Căutăm persoane cu abilități în editarea fișierelor audio și video. Aceste persoane se vor ocupa de montarea emisiunilor audio pe baza formatului și a înregistrării audio realizate de crainic.

Dacă ești interesat de acest post trimite-ne un email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau sună-ne la 0740.004.215 (Claudiu Balan). Pentru fi acceptat în echipa noastră va trebuie să treci un mic test de montare a unei emisiuni de 5 minute. Pentru acest lucru ai nevoie de un soft de editare audio instalat pe calculatorul tău personal.

Nu există limitări de vârstă sau de locație.

3. Recrutăm 10 realizatori de emisiuni.

Realizatorii de emisiuni sunt cei care vor gândi formatul emisiunii de la A la Z. Ei vor concepe textul pe baza căruia craincii vor face înregistrările. Emisiunile vor avea tematici diferite: Sfânta Scriptură, morală creștină, apologetică, dogmatică, liturgică, iconografie, dialog între teologie și știință, viețile sfinților, istorie, artă, muzică, martirii din închisorile comuniste, etc.

Dacă ești interesat de acest post trimite-ne un email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau sună-ne la 0740.004.215 (Claudiu Balan). Pentru fi acceptat în echipa noastră va trebuie să treci un mic test în care vei face o propune de proiect de emisiune și vei schița în mare formatul emisiunii.

4. Recrutăm 5 reporteri de teren.

Ca reporter vei merge la diferite evenimente și vei înregistra predici ale preoților, conferințe, sau vei face interviuri audio cu diferite personalități sau cu oameni simpli, cu tineri. Trebuie să fii o persoană deschisă, sociabilă și căreia să-i placă să participe la diverse evenimente.

Dacă ești interesat de acest post trimite-ne un email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau sună-ne la 0740.004.215 (Claudiu Balan). Pentru a fi acceptat în echipa noastră va trebui să ne trimiți o scrisoare de intenție în care să ne convingi de ce ți-ai dori să lucrez pe acest post.

Toate posturile de mai sus sunt voluntare, nefiind remunerate. În schimb experiența pe care o veți căpăta lucrând în echipa noastră vă va ajuta pe viitor în a obține un job la alte posturi de radio, televiziune sau în presa scrisă.

Cam asta este tot pentru început.

Suntem în perioada de recrutare și sperăm ca până în luna septembrie să punem pe picioare o mică echipă și să dăm drumul la treabă, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Radioul Ortodoxia Tinerilor va avea și un site dedicat la adresa: radio.ortodoxiatinerilor.ro.

Vă îndemn să fiți curajoși și să intrați în echipa noastră. Să vă motiveze mereu credința în Dumnezeu și nădejdea că tot ce vom face la acest radio îi va ajuta pe oameni să se întoarcă la Dumnezeu și să cunoască iubirea Lui. Acest radio va putea fi ascultat prin internet de români din întreaga lume și Dumnezeu știe mai bine cui poate fi de folos munca noastră.

Doamne ajută!

 

(Claudiu Balan – președintele Asociației Ortodoxia Tinerilor)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești