Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Doamne ajută!

Dragilor, acum câteva săptămâni vă rugam să ne trimiteți mărturiile voastre în campania "Tu de ce crezi în Dumnezeu?" și vă promiteam că le vom aduna pe toate într-un proiect supriză.

Astăzi, 7 decembrie 2014 o sărbătorim pe Sfânta Muceniță Filofteia de la Argeș, ocrotitoarea Asociației Ortodoxia Tinerilor, și am considerat că ar fi un bun prilej să vă oferim în dar acest proiect surpriză pe care noi l-am numit: ZiuaCreatorului.ro

Dragilor, ideea acestui proiect mi-a venit citind o carte ilustrată pentru copii numită Cel mai minunat dar, scrisă de Max Lucado. Aici am aflat cum într-un orășel, toate personajele create din lemn de același sculptor, sărbătoreau o dată pe an Ziua Creatorului lor, ziua celui ce le-a dat viață, Eli (care în limba ebraică înseamnă chiar „Dumnezeu”). Fiecare încerca să-i pregătească un dar cât se poate de special pentru a-și arăta recunoștința. De Ziua Creatorului se întâlneau toți în fața casei lui și-și aduceau darurile oferindu-le într-un mare spectacol.

Atunci am realizat cât de frumos este faptul că noi, toți oamenii de pe acest pământ, avem același Creator, același Dumnezeu Care ne-a creat cu multă iubire și ne-a dăruit viața veșnică. Atunci am realizat, ce frumos ar fi ca toți, odată pe an, să ne întâlnim și să-i aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru că ne-a dat viață. Acesta este cel mai minunat dar al nostru, viața.

Ce frumos ar fi, ca noi cei 6 miliarde de oameni de pe acest Pământ, să ne oprim din toate activitățile noastre o singură zi pe an și să-L slăvim pe Dumnezeu, să-i mulțumim Tatălui, Fiului și Sfântului Duh că ne-a dat viață, și ne-a oferit un Univers atât de frumos, o planetă Pământ fascinantă, mai frumoasă decât toate palatele închipuite de noi în vise și povești.

Creatorul nostru, Dumnezeu Cel în Treime Slăvit, nu doar că ne-a creat din iubire, dar S-a făcut și Om ca noi și rămâne Om ca noi în veșnicie. Ziua în care Cel Veșnic și fără de început S-a făcut Om, este ziua pe care noi astăzi o avem în umanitate cu numele de ziua Crăciunului. Ziua Crăciunului este ziua în care S-a născut Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu adevărat ca și Tatăl, ca și Duhul Sfânt.

Are și Creatorul nostru o zi în an în care Îi mulțumim și îl slăvim, este ziua Sa de naștere ca Om, 25 decembrie anul zero. Ca Dumnezeu este nenăscut, neînceput, atotputernic, în afara timpului, veșnic, Unul fiind și Același fiind, neschimbat, dar ca Om are o zi de naștere, aceea în care Maria, cea mai curată fecioară de pe pământ, L-a născut pe Cel Fără de ani. Așa a devenit ea Născătoare de Dumnezeu.

Ziua Creatorului nostru este ziua Nașterii Creatorului nostru ca Om din Fecioara Maria.

De aceea, am considerat oportun, ca fiecare din noi să-i mulțumim lui Dumnezeu prin mărturiile noastre. Să-L felicităm pe Creatorul nostru pentru ideea inspirată de a-mi da naștere și mie, și ție, și tuturor oamenilor din istorie.

Acest site adună în sine mărturii ale unor oameni care mărturisesc de ce cred ei în Dumnezeu, și prin mărturia lor arată de fapt de ce își iubesc Creatorul.

(Claudiu Balan)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești