Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Dragilor, punem început unei noi campanii de strângere de cărți duhovnicești ortodoxe pentru copii, tinerii și credincioșii din Republica Moldova. Am primit un mesaj din partea părintelui Veaceslav Bodarev, Preşedintele Asociaţiei Obşteşti „LOGOS" care ne roagă să donăm cu drag pentru școlile și parohiile basarabene cărți ortodoxe, întrucât cărţile creştin-ortodoxe lipsesc sau sunt foarte puţine în librăriile din R. Moldova. Iată mesajul părintelui:

“Asociaţia Obştească „L O " este o asociaţie ortodoxă a tinerilor creştini din R. Moldova. Înfiinţată acum câţiva ani cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, AO ,,LOGOS" (www.logos.md) adună an de an, tot mai mulţi tineri dornici de a participa la viaţa Bisericii, prin implicarea lor în diferite activităţi sociale şi filantropice.

Una din multitudinea de activităţi pe care le desfăşurăm este colectarea şi strângerea de cărţi duhovniceşti pentru înfiinţarea de biblioteci parohiale în cadrul bisericilor din localităţile R. Moldova.

Ţinem să precizăm că majoritatea parohiilor din R. Moldova nu au o bibliotecă parohială, cu excepţia puţinelor biserici. Vremurile grele din timpul ateismului comunist, au făcut ca în multe sate ale R.Moldova să fie dărâmate bisericile de către puterea sovietică, iar lăcaşurile de cult, care s-au ridicat după 1990, s-au zidit cu multe eforturi şi neajunsuri.

Cărţile creştin-ortodoxe lipsesc sau sunt foarte puţine în librăriile din R. Moldova, în acelaşi timp oamenii se confruntă cu sărăcia şi nu au posibilităţi financiare ca să le cumpere.

Toate acestea ne-au determinat să iniţiem această campanie. Prezenţa unei biblioteci parohiale în fiecare biserică, va fi de un real folos duhovnicesc creştinilor din parohie, dornici de a-şi adăpa sufletul din învăţăntura Sfinţilor Părinţi.

Un alt aspect, la fel de important al campaniei noastre, priveşte învăţământul şcolar. În multe şcoli nu se predă Religia, din cauza faptlui că Biserica ca instituţie este separată de Stat, iar acolo unde se predă, orele se fac opţional şi doar cu îngăduinţa directorului şcolii. Disciplina nu face parte din programul Ministerului Educaţiei; iar cărţile duhovniceşti lipsesc sau sunt foarte puţine în bibliotecile şcolilor.

De aceea ne-am propus să adunăm şi cărţi creştin-ortodoxe pentru copii şi să le ducem câte un set în fiecase şcoală, pentru bibliotecă, ca să le fie copiilor ca ajutor şi alinare pentru suflet.

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi generozitatea unor oameni, s-a reuşit până în prezent înfiinţarea de biblioteci parohiale în câteva localităţi şi de asemenea s-au donat câteva seturi de carte ortodoxă în şcolile R. Moldova. Ştiind că majoritatea cărţilor ortodoxe în limba română se tipăresc în România, ne-am gândit să apelăm la sprijinul şi ajutorul Domniei Voastre.

Am fi bucuroşi dacă Domnia Voastră aţi binevoi să ne ajutaţi cu cărţi duhovniceşti, spre a aduce alinare şi folos sufletesc tuturor creştinilor care le vor citi, dar mai ales copiilor care-L caută pe Hristos şi aşteaptă de la noi ajutor şi mângâiere.

Cu profundă recunoştinţă şi mulţumire,

Colectarea  cărţilor, transportul lor în R. Moldova şi predarea  lor către Asociaţia Ortodoxă Logos în  vederea distribuirii  lor către  parohii şi şcoli se va face prin intermediul lui Sergiu Pașa, iată datele lui de contact:

Nume : Sergiu Paşa

Adresă: Str. Muşatini, nr.17, Bl. R4-1, Sc. A, ap. 9, Iaşi, jud. Iaşi. Cod poştal: 700589

Telefon: 0755.842.576

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești