Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Dragilor,

Am început demersurile pentru înființarea asociației Centrul de Studii privind Facerea Lumii, care are ca scop reamintirea în mediul social a unui adevăr revelat care stă la temelia mântuirii tuturor oamenilor: Dumnezeu este Creatorul întregii lumi, văzute şi nevăzute, inclusiv al omului... într-o lume în care evoluționismul este prezentat ca teorie oficială în mediul școlar, universitar și academic în toată lumea occidentală.

Astăzi copiii și tinerii sunt învățați la școală și prin marile trusturi media că Dumnezeu nu există și totul s-a creat din nimic, la întâmplare, în miliarde de ani. Și totul merge spre nimic... fără sens.

C.S.F.L. îşi propune să adune sub umbrela sa persoane cu pregătire ştiinţifică: profesori, doctori în ştiinţe, preoţi, ingineri, medici, psihologi, sociologi, economiști, fizicieni, chimiști, sau oameni foarte bine pregătiți din diferite domenii, dar și studenţi sau masteranzi, care să dea mărturie teologică şi științifică despre Dumnezeu, Cel ce a creat lumea în şase zile şi care se îngrijeşte de mersul ei secundă de secundă.

C.S.F.L. îşi propune să analizeze în detaliu toate aspectele legate de apariția Universului și a omului, și rolul lui în Univers, aspecte care de-a lungul timpului au creat numeroase controverse între oameni: biblice/teologice, geologice, astronomice, biologice, anatomice, geografice, fizice, chimice, matematice sau de altă natură.

Pentru realizarea acest demers îi luăm drept călăuze pe Sfinţii Părinţi ai Bisericii Ortodoxe, care direct sau indirect au abordat în scrierile lor aspectele esențiale despre nașterea Universului, crearea primilor oameni și istoria primelor generații de oameni. Apoi îi luăm drept călăuze pe marii teologi şi pe marii duhovnici ai Bisericii Ortodoxe Universale dar și pe savanții și oamenii de știință creștini.

Noi, membrii C.S.F.L., îi luăm ca ocrotitori în toate aspectele demersului nostru pe Sfinţii Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Ioan Gură de Aur şi Grigorie Teologul, stâlpi ai Bisericii noastre ortodoxe, şi pe Sfântul Dionisie cel Smerit (Exiguul).

C.S.F.L. îşi propune să ofere elevilor, studenţilor şi profesorilor instrumente bibliografice și resurse informaționale prin intermediul cărora să poată mărturisi Adevărul revelat despre facerea lumii, combătând în acest fel teoriile pseudoştiinţifice și pseudoteologice care au generat sau care au potențialul de a genera justificări pentru rasism, violență de orice fel, ori chiar genocid, așa cum au fost” darwinismul social” și ”socialismul științific”.

Modalităţile prin care C.S.F.L. îşi propune să-şi împlinească scopul declarat sunt următoarele:

  • Prin siteurile facerealumii.ro, creatoruniversului.ro, ziuacreatorului.ro și alte viitoare proiecte online pe care vom publica, studii, traduceri şi alte resurse ştiinţifice şi teologice.
  • Prin revistele Facerii Lumii și Jurnalul Facerii Lumii editate în format tipărit și digital.
  • Prin conferinţe şi întâlniri în ţară şi în diaspora română, susţinute de persoane bine pregătite în domeniul teologiei și al științelor exacte. Conferinţele vor viza în general mediul educativ: şcoli, licee şi universităţi, dar şi parohii ortodoxe.
  • Prin tipărituri: cărţi, broşuri şi pliante distribuite în librării şi magazine online.
  • Prin materiale multimedia: filme şi animaţii expuse pe medii de stocare electronice, prin materiale promoţionale de diferite tipuri distribuite gratuit sau contra cost.
  • Prin tabere şi schimburi de experienţă realizate cu tinerii.
  • Prin parteneriate cu diferite instituţii educative de stat sau din mediul privat, din ţara sau din străinătate, cum ar fi: licee, facultăți, colegii, asociații, institute de cercetare, fundații, etc.
  • Prin colaborări cu instituţiile Bisericii Ortodoxe Romane: patriarhie, mitropolii, (arhi) episcopii, protopopiate şi parohii.
  • Prin colaborări cu asociaţii şi fundaţii care împărtășesc valori comune.

Dacă vreți să fiți membri ai acestui centru de studiu, ne puteți contact la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon 0740.004.215, persoană de contact Claudiu Balan.

Dacă vreți să contribuiți cu articole, studii și alte materiale care să susțină demersul nostru, vă aștepăm alături de noi.

Avem mare nevoie și de traducători de limbă engleză. Avem un parteneriat cu Creation Ministries International Australia (creation.com) pe baza căruia avem acordul să traducem articolele de pe site-ul lor. CMI are 40 de ani de experiență și în echipa lor se află sute de profesori universitari și oameni de știință creștini și dedicați în ceea ce fac. Articolele traduse vor apărea pe siteul facerealumii.ro și în revista noastră tipărită și în format electronic.

Deasmenea căutăm voluntari pentru proiectele noastre:

- Designer web (având cunoștințe în Photoshop, Illustrator și Indesign)

- Designer DTP (având cunoștințe în Photoshop, Illustrator și Indesign)

- Secretar – o persoană care să țină legătura pe mail și telefonic cu membrii și colaboratorii noștri.

- Programator web – care să participe la realizarea site-urile centrului

- Editor video (având cunoștințe în Adobe Premiere și Adobe After Effects)

- Foundraiser – o persoană care să susțină activ finanțarea centrului nostru prin parteneriate cu companii și persoane care vor să susțină promovarea în societatea  faptului că Dumneze este Creatorul.

Care sunt beneficiile voluntariatului într-un astfel de centru de studii?

În primul rând putem lucra împreună pentru a-i ajuta pe oameni să-l cunoască pe Dumnezeu, și veți vedea că aceasta este cea mai mare bucurie pentru sufletele noastre.

Veți vedea cum munca noastră poate contribui alături de lucrarea lui Dumnezeu la schimbarea vieții oamenilor și la întărirea lor în Adevăr.

Facem o echipă frumoasă și ne împrietenim, dezvoltând împreună un proiect cu perspectivă pe termen lung, de folos întregii țări.

 

Vrei să fii coleg cu noi?

Te așteptăm în echipa noastră.


Claudiu Balan

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești