Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Dragilor, în ziua de 30 mai 2018 am lansat site-ul www.pascha.ro.

Pascha (care înseamnă Paști în limba greacă) este un magazin online al Asociației Ortodoxia Tinerilor și are scopul de a aduce printre tineri cuvântul lui Dumnezeu, Evanghelia și marile adevăruri ale vieții prin haine inscripționate cu mesaje creștin-ortodoxe. Mesajele conțin versete din Sfânta Scriptură, citate din scrierile Sfinților Părinți ai Bisericii Ortodoxe, citate ale martirilor și mărturisitorilor din temnițele comuniste, și alte texte care vestesc în cuvinte puține dar grele, Adevărul.

A purta un tricou sau un pulover cu mesaj creștin înseamnă a mărturisi tacit Adevărul, înseamnă a-i pune pe ceilalți pe gânduri. Un simplu mesaj citit de cineva în fugă pe tricoul tău, poate să-i însenineze ziua, să-i dea nădejde, să-i schimbe percepția asupra vieții, poate să-l pune să cugete la sensul vieții lui pe pământ și la sensul existenței întregii creații.

Purtăm haine care au inscripționate tot felul de texte care nu au nicio legătură cu noi, cu viața celor din jur, cu neamul nostru, cu România. De ce să nu facem totul cu sens? Dacă tot port o haină inscripționată cu un mesaj, de ce să nu fie acel mesaj plin de iubire, vindecător și dătător de speranță?

Am ales numele Pascha pentru că Paștile nostru este chiar Hristos, așa cum ne-o spune Sfântul Apostol Pavel.

Logo-ul este semnul matematic al infinitului dublat, în două culori: roșu și gri. Infinitul roșu simbolizează viața veșnică la care ne cheamă Dumnezeu, iar infinitul gri este viața de aici de pe pământ, care țintește veșnicia, pentru că aici ne pregătim pentru ea.

Pascha simbolizează împreună (text + grafică) viața veșnică pentru care a fost creat omul de la întemeierea lumii, simbolizează infinitul de necuprins al lui Dumnezeu care vrea să ne facă părtași la dumnezeirea Sa.

Veniturile obținute din vânzarea tricourilor sunt folosite pentru susținerea proiectelor Asociației Ortodoxia Tinerilor și a Centrului de Studii privind Facerea Lumii.

Claudiu Balan, președintele asociației Ortodoxia Tinerilor

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Tabără de vară în Țara Hațegului (19-26 iulie 2019)

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești