Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

UPDATE

Dragilor, s-au strâns toți banii necesari achiziționării containerelor. Am dat avans 50%, adică 15.838 lei la firma Palmex din Galați pentru confecționarea celor 2 containere. Termenul de finalizare este 10 august 2020. După ce vor fi gata, firma le va monta în curtea familiei. Până atunci încercăm să rezolvăm și cu fundația pe care va fi așezată "casa". La final, vom plăti restul de 50%, adică încă 15.838 lei.

Total: 31.676 lei

Vă mulțumesc tuturor celor care ați donat pentru acest proiect. Vă țin le curent cu stadiul lucrărilor. Vom face și o slujbă de sfințire a noii case, cu preotul din sat. Revin cu imagini când totul va fi finalizat.

Doamne ajută!

Știrea inițială

Dragilor, de câteva luni, cu ajutorul donatorilor și susținătorilor asociației noastre, Ortodoxia Tinerilor, am încercat să susținem lună de lună o familie cu doi copilași din cartierul Filești, din Galați, care se descurcă cu greu zi de zi.

Mihai Radu și Corina Lupu locuiesc alături de copilașii lor Beniamin și Maria într-o cameră strâmtă și sărăcăcioasă pe un teren agricol din satul (cartierul) Filești de lângă municipiul Galați. Camera are 6 metri pătrați și abia pot încăpea toți patru în picioare lângă pat. Când sunt furtuni și plouă, apa le intră-n casă, acoperișul se desprinde iar pe peretele din spate apar infiltrații. Iată un filmuleț făcut acum recent pe 20 iunie 2020 de ei:

Iarna e frig și umed, iar pereții sunt reci și camera se răcește rapid, când focul se stinge. Pereții sunt din pământ (chirpici) și sunt construiți strâmb. Copilașii cu vârsta de aproximativ 10 ani nu au o masă unde să poată să-și facă temele, și din acest motiv și le fac în pat. Deasemenea toți mănâncă pe o tavă în pat, pentru că nu au loc pentru o masă și scaune.

Au încercat să-și construiască lângă, o cameră din BCA acum câțiva ani, dar au reușit să ridice doar pereții, fără acoperiș, fără stâlpii de susținere. Corina are grijă zilnic de copii și se luptă cu o afecțiune gastrică, iar Mihai nu are servici de câteva luni, din acest motiv reușesc cu greu să facă față cheltuielilor de bază, cu atât mai puțin să pună bani deoparte pentru a continua acea cameră.

Am mers la fața locului cu proprietarul unei firme care activează în domeniul construcțiilor și am ajuns împreună la concluzia că ar fi mult mai eficient să achiziționăm două containere de 6m x 2,4m, decât să continuăm construcția acelei camere din BCA. Cele două containere gata de locuit formează o suprafață de aproximativ 28 de metri pătrați pe care urmează să le mobilăm. Containerele vor veni montate cu 2 uși metalice, una în exterior și alta în interior pentru o cameră, 3 geamuri PVC oscilobatante, un întrerupator, 2 prize duble la interior 220V,

Vom mobila containerele cu 2 paturi, o masă, scaune, o sobă de teracotă și alte obiecte necesare traiului. Locuința are pereți groși și le va ține cald și vor putea locui liniștiți atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă.

Am văzut deja un astfel de container cumpărat pentru o altă familie și după aproximativ 2 ani de folosire, ei sunt foarte mulțumiți.

Cele 2 containere costă aproximativ 7000 de euro, adică aproximativ 32.000 de lei.

S-au strâns toată suma necesară. Vă mulțumim! Vă ținem la curent cu stadiul construcției / amenajării.

Inițial am început campania pentru strângerea de fonduri doar pentru un singur container de 6 x 2,4 m, în valoare de 3000 de euro, dar apoi ne-am dat seama că putem încerca să cumpărăm 2 pentru a le mări spațiul de locuit la 28 de metri pătrați (cât ar fi spațiul unei garsoniere).

Când scriu acest apel suntem în Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel și mi-aduc aminte cu Sf. Pavel a făcut și el o colectă de bani peste tot în lume unde a propovăduit, pentru cei săraci din Ierusalim. E o sumă rezonabilă pe care o putem strânge ușor împreună.

Haideți să-i ajutăm pe acești oameni să aibă și ei o locuință cât de cât mai decentă. Cu donații mici și mulți oameni cu suflet în câteva săptămâni le putem dărui această casă mobilă.

Puteți face donațiile direct în conturile asociației noastre:

Titular conturilor: Asociația Ortodoxia Tinerilor

Banca: GarantiBank România

Cont lei: RO71 UGBI 0000 7020 0130 8RON

Cont euro: RO81 UGBI 0000 7020 0133 0EUR

Sau prin Paypal aici:

Pentru orice detalii legate de acest anunț sau de familia Mihai, ne puteți contacta astfel:

Telefon: +4 0740.004.215 (sau Whatsapp)

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Vă mulțumesc pentru ajutorul oferit! Vă ținem la curent cu starea campaniei.

Claudiu Balan, președintele Asociației Ortodoxia Tinerilor

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești