Skip to content

7 Comentarii

 1. RDF
  martie 7, 2011 @ 12:32 pm

  E un canon minunat!

  Reply

 2. gabriela
  martie 7, 2011 @ 4:06 pm

  Nu exista ceva mai frumos…Simti cum iti plange inima, dar in acelasi timp se inalta spre Cer..

  Reply

 3. maria
  martie 7, 2011 @ 5:51 pm

  e si mai minunat(si cred ca sunt in asentimentul meu toti care abia ce s-au intors de la slujba)sa rostesti odata cu preotul canonul cu cantarile si stihurile aferente ,in Biserica fiind ,sa faci matanii impreuna cu preotul si implicit toti ceilalti din Biserica…
  Miluieste-mã, Dumnezeule, miluieste-mã!

  http://www.resurse-ortodoxe.ro/rugaciuni/slujbe-si-randuieli/canonul-cel-mare-al-sfantului-parintelui-nostru-andrei-criteanul-ierusalimiteanul/

  Reply

 4. Laura-optimista
  martie 7, 2011 @ 6:41 pm

  Da, este o slujbă minunată, având un text de o profunzime teologică deosebită! Cântările acestui canon îmi umplu sufletul de bucurie şi de dorinţa renunţării la păcat şi a întoarcerii la Dumnezeu.
  Ajută-ne, Doamne, să punem început bun pocăinţei noastre! Miluieşte-ne, Dumnezeule, miluieşte-ne pe toţi, pentru rugăciunile Sfântului Andrei Criteanul care, cu ajutorul Tău, a dăruit Bisericii canonul, pe care-l cântăm pentru Tine, cu bucurie, an de an!

  Reply

 5. Grigore Alexandru
  februarie 22, 2012 @ 4:39 pm

  Cateheza “Tâlcuirea Canonului Sfântului Andrei Criteanu” 1/2
  [url]http://cateheze.wordpress.com/2011/03/22/talcuirea-canonului-sfantului-andrei-criteanu-p1/[/url]
  Cateheza “Tâlcuirea Canonului Sfântului Andrei Criteanu” 2/2
  [url]http://cateheze.wordpress.com/2011/04/05/talcuirea-canonului-sfantului-andrei-criteanu-p2/[/url]

  Reply

 6. Laura Stifter
  februarie 27, 2012 @ 7:59 pm

  Da, acum m-am întors de la slujbă şi-I mulţumesc lui Dumnezeu pentru că m-a învrednicit şi anul acesta să particip la această minunată rânduială a Bisericii noastre. Aşa cum am scris şi în comentariul de anul trecut, mă impresionează în mod deosebit, în fiecare an, profunzimea teologică a acestui canon, ce-ţi umple inima de dorinţa întoarcerii acasă, la Tatăl ceresc, de nădejde şi dragoste pentru Hristos.

  „Greşit-am, fărădelege am făcut, nu ne-am îndreptat înaintea Ta, nici am păzit, nici am făcut precum ne-ai poruncit nouă; ci nu ne părăsi pe noi până în sfârşit, Dumnezeul părinţilor!” Amin!

  Miluieşte-ne, Dumnezeule, miluieşte-ne, pentru rugăciunile Sfântului Andrei Criteanul, ale Sfintei Maria Egipteanca şi pentru rugăciunile tuturor Sfinţilor care, prin nădejde şi pocăinţă, s-au apropiat de Tine şi ţi-au slujit cu dragoste adevărată!

  Reply

 7. Laura Stifter
  februarie 27, 2012 @ 9:39 pm

  Pentru cei care, din motive binecuvântate, nu vor putea participa la această slujbă:
  la televiziunea Trinitas şi la Radio Trinitas, Canonul Sfântului Andrei Criteanul se transmite în direct de la catedrala patriarhală, în fiecare zi între orele 16:00 şi 18:00.

  Doamne ajută!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *