Skip to content

5 Comentarii

 1. Laura-optimista
  decembrie 24, 2010 @ 4:29 pm

  Minunat!
  Cât de profund şi cât de corect au înţeles şi au explicat Sfinţii Părinţi ai Bisericii noastre miracolul unic al Întrupării Domnului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu!
  Unele dintre aceste cântări sunt foarte cunoscute, dar pe altele acum le citesc pentru prima dată. Minunat!
  Dumnezeu S-a făcut Om asemenea nouă, pentru ca pe noi să ne facă, prin har, asemenea Lui! Poate exista o dovadă mai incontestabilă a iubirii lui Hristos faţă de noi? Orice am încerca să spunem despre Întruparea Domnului, pe care Sfântul Ioan Damaschin o consideră "singurul lucru nou sub soare", iar Mircea Eliade o numeşte "unica revoluţie din istoria omenirii", ar fi insuficient, căci noi, capabili doar de a ne exprima credinţa în cuvinte banale şi copilăreşti, suntem atât de departe de înţelegerea duhovnicească şi profundă, dobândită de către Sfinţii şi iubiţii noştri Părinţi care au reuşit să slăvească taina Întrupării, prin aceste cântări deosebite ce ne umplu sufletul de bucurie, de lumină şi de recunoştinţă faţă de Mântuitorul şi Prietenul sufletelor noastre.
  Slavă lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru Care, prin Întruparea Sa, ne-a încredinţat că va rămâne întotdeauna alături de noi!
  "-)omnul este al nostru! Iată cât de bogaţi suntem!"(Sf. Siluan Athonitul)
  Multă bucurie şi pace întru Domnul tuturor administratorilor şi cititorilor acestui site cu adevărat creştin-ortodox!
  Cu respect,
  Laura

  Reply

 2. Veronica
  decembrie 25, 2010 @ 4:41 am

  Hristos s-a nascut! Sa-L slavim in veci de veci! Amin!

  Reply

 3. Dan
  decembrie 25, 2010 @ 8:52 am

  Hristos s-a nascut!
  Acum sunt in Anglia (Londra), e ora 8:45 dimineata, si ma pregatesc de sarbatoarea nasterii Domnului in limitele posibilitatilor, posibilitati care deocamdata se rezuma la site-urile ortodoxe.
  Bucurati-va cu totii ca sunteti aproape de familie si de toti cei dragi, dar mai ales de faptul ca in tara avem atatea biserici in care sa ne plecam genunchii cu drag si sa spunem Mantuitorului cu dor: "-)oamne, am venit acasa!"
  Imi doresc sa aveti parte de un Craciun plin de bucurii…mai ales din cele duhovnicesti 🙂
  Sarbatoresc si eu in gand cu voi 🙂
  Cand o sa ma intorc, va voi povesti cum a fost in Londra.

  Reply

 4. Laura-optimista
  decembrie 25, 2010 @ 11:32 am

  Sărbători binecuvântate tuturor!
  Dragi administratori şi cititori ai site-ului Ortodoxia Tinerilor,
  Va doresc din tot sufletul sărbători fericite! Să vă bucuraţi, alături de cei dragi, de Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos şi, în anul 2011, Domnul să vă dăruiască tot ceea ce vă este cu adevărat de folos! Să vă dăruiască Dumnezeu acea bucurie sfântă şi unică, pe care au simţit-o păstorii din Betleem şi magii de la răsărit, atunci când L-au găsit pe Mesia Cel mult aşteptat!
  Casele inimilor voastre, în care-L veţi primi pe Pruncul Iisus, să fie construite pe nisipul răbdării şi pe temelia cea neclintită a adevăratei credinţe, zidite din cărămizile faptelor bune, legate între ele prin smerenie şi să aibă acoperişul dragostei!
  Să fiţi iubiţi!
  Crăciun fericit şi un an nou plin de bucurii şi realizări!
  Nădăjduiesc din tot sufletul ca, în 2011, cât mai mulţi tineri să înveţe despre Dumnezeu şi să sporească duhovniceşte prin intermediul acestui site minunat!
  Să ne rugăm, în aceste zile sfinte, pentru întoarcerea la credinţă a tuturor celor rătăciţi, care încă-L caută pe Hristos acolo unde nu există decât amăgiri… şi nici măcar nu sunt conştienţi de faptul că după El însetează sufletele lor. Să ne rugăm pentru ei şi pentru toţi cei singuri şi întristaţi, care au nevoie de mila lui Dumnezeu-Omul, Cel Ce pentru noi S-a născut din Fecioară şi S-a culcat în ieslea cea săracă din Betleem.
  La mulţi şi binecuvântaţi ani, dragi fraţi întru Hristos!
  Cu dragoste şi respect,
  Laura Stifter

  Reply

 5. Veronica
  decembrie 25, 2010 @ 11:49 pm

  Sarbatori fericite, tuturor!!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *