Skip to content

8 Comentarii

  1. Laura-optimista
    iulie 20, 2010 @ 9:34 am

    Credinţa
    Sebastian, felicitări! Într-adevăr, trebuie să credem în Domnul nostru, în pofida tuturor ideologiilor străine de creştinism, străine de adevăr, ce se răspândesc din ce în ce mai mult în rândul celor din generaţia noastră. Hristos ne respectă libertatea atât de mult, încât ne îngăduie chiar să-I tăgăduim existenţa, fără a ne constrânge, prin minuni, să-L slăvim după cuviinţă, iar adversarii credinţei încearcă să-şi promoveze ideile prin manipulare, dorind să ne determine în acest mod să le acceptăm şi să le considerăm drept evidente. De aceea, doar cu ajutorul harului divin vom putea păstra darul credinţei, despre care ştim că este singura adevărată. Hristos ne adresează, de două mii de ani, aceleaşi cuvinte: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa”. El n-a spus despre Sine că este un adevăr, ci „Adevărul”(Ioan14,6), unicul adevăr absolut.
    De aceea, „dacă primim mărturia oamenilor, mărturia lui Dumnezeu este mai mare, că aceasta este mărturia lui Dumnezeu: că a mărturisit pentru Fiul Său”, precum ne îndeamnă „Apostolul iubirii”.
    Domnul Hristos, Unicul Adevăr, să umple sufletele noastre de credinţă dreaptă, statornică şi neîndoielnică, căci fără ajutorul Său, vom rătăci în permanenţă, ne vom îndepărta de sensul autentic al vieţii şi vom tăgădui viaţa veşnică, pe care Hristos ne-a dăruit-o prin Jertfa şi Învierea Sa.
    Doamne, ajută!
    DUMNEZEU EXISTĂ! SĂ NE BUCURĂM DE IUBIREA SA! 🙂

    Reply

  2. omp
    iulie 20, 2010 @ 12:00 pm

    Admin, transformand comentariul lui Seby in articol, mi-ai „furat” gandul… chiar merita…

    Reply

  3. Laura-optimista
    iulie 20, 2010 @ 2:45 pm

    Foarte simpatic!
    A, acest articol a fost, iniţial, un comentariu? 🙂 Admin mi-a făcut şi mie această surpriză de a-mi transforma un comentariu în articol. 🙂 M-am bucurat foarte mult, pentru că atunci când te gândeşti să trimiţi un articol, îţi imaginezi că trebuie să formulezi ideile cu multă atenţie, te concentrezi şi dacă mai eşti şi într-o stare specifică vacanţei, te laşi păgubaşi, dar scriind un comentariu, fără a şti că va fi publicat sub formă de articol, reuşeşti să-ţi exprimi gândurile cu mai multă uşurinţă. 🙂 Cel puţin aşa observ că mi se întâmplă mie şi probabil că aşa a fost şi cu Sebastian… Mai ales de când am scăpat de bac, parcă nu mă mai pot concentra la nimic, sunt foarte relaxată şi distrată. 🙂
    Oricum, felicitări! Este un articol, ce reflectă frământările multora dintre cei din generaţia noastră, care-L caută pe Dumnezeu, încercând să identifice adevărata credinţă între atâtea surogate spirituale.
    Bucurie!

    Reply

  4. Un cititor
    iulie 20, 2010 @ 3:22 pm

    Ce / Cine este adevarul?
    IOAN 17:17 Sfinţeşte-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul.

    Multi s-au intrebat precum Pilat (IOAN 18:38 Pilat I-a zis: Ce este adevărul?…) si inca ne intrebam… Eu nu vreau sa raspund cu altceva decat prin cuvintele Mantuitorului:

    IOAN 14:6 Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.

    Atata timp cat crestinii vor cauta pe Domnul Iisus Hristos si vor cauta sa implineasca cuvintele Sale, vom fi Fii ai Luminii, calauziti de Duhul Sfant, dupa cum spune sfanta Scriptura in Ioan 16:13

    ¨Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul; căci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi şi cele viitoare vă va vesti.¨

    AMIN!

    Reply

  5. Guest
    iulie 20, 2010 @ 3:25 pm

    Multumesc Laura pentru comentariile care le-ai facut 😀

    Intradevar acest articol a fost inital un comentariu pe care l-am adresat pe site, la una dintre temele expuse ieri.
    Recunosc ca poate nu am folosit expresii tocmai potrivite (se trage, cica’, nu stiu care…..) ce ar stimula anumite persoane sa ma trimita sa citesc un manual de gramatica a limbi romane…..dar ce sa faci ‘Io la inima mi-s moldovian’ 😀

    Dar cu smerenie recunosc ca am scris tot articolul din inima, o farama din lucrurile care ma framanta in ultima vreme si asa cum specifica Admin la sfarsitul articolului poate deranjeaza pe mai multi.

    Nu spun ca nu am credinta, departe de aceasta dar la fel ca fiecare om din aceasta societate sunt tras in toate partile de anumite curente contemporane venite de la cei mai mari ai acestei lumi.

    Nadajduiesc ca Dumnezeu ma va lumina pe mine pacatosul ca in viitor sa raspund cu toata inima ‘Adevarat a inviat’

    Doamne ajuta!

    Reply

  6. Sebastian
    iulie 20, 2010 @ 3:27 pm

    PS: Eu am scris mai sus 😀

    Reply

  7. Laura-optimista
    iulie 20, 2010 @ 7:33 pm

    Către Sebastian
    Sebastian, Doamne, ajută!
    🙂 Ştiu cum este, pentru că şi eu făcusem câteva greşeli gramaticale în articolul acela. Neştiind că va fi publicat ca articol, este logic să fi mai puţin atent. Oricum, ai fost simpatic… am cunoscut mai mulţi moldoveni în ultima vreme, doi îmi sunt chiar prieteni. 🙂
    Am înţeles că eşti un tânăr credincios şi sunt sigură că Domnul îţi va întări această virtute. „Cred, Doamne, ajută necredinţei mele”(Marcu9,24) este, potrivit părintelui Steinhardt, textul biblic ce dovedeşte în mod incontestabil originea divină a creştinismului. Steinhardt are, în scrierile sale, mai multe texte, în care descrie trecerea celor îndoielnici, care doresc să creadă, de la atitudinea dubitativă la credinţa neclintită. De exemplu, un astfel de text foarte interesant poţi găsi pe blogul dedicat părintelui(www.nicolaesteinhardt.wordpress.com). Acolo este o predică din „Dăruind vei dobândi”, care cred că se intitulează „Ce-i credinţa, ce-i necredinţa”. O altă predică foarte educativă pe această temă(a credinţei şi îndoielii) există pe site-ul http://www.razbointrucuvant.ro şi se intitulează „Noi cei din Duminica Tomei”, fiind scrisă de către I P S Bartolomeu Anania.
    „Cel care vrea să creadă ajunge la putinţa de a crede”(pr. Dumitru Stăniloae), cerând ajutorul lui Hristos şi, paradoxal, crezând în puterea Sa de a-i dărui credinţă.
    Dumnezeu să fie cu tine în totdeauna!
    Multă bucurie!
    Laura S.

    Reply

  8. RDF
    iulie 21, 2010 @ 8:07 pm

    De-a lungul veacurilor, omul si-a pus o sumedenie de intrebari, incercand sa gaseasca raspunsuri MARI la toate…Dar oare nu cadem in abisul mortii?Oare ne ajuta cu ceva pe cararea spre Imparatie???

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *