Skip to content

11 Comentarii

 1. Laura Stifter
  februarie 23, 2013 @ 12:29 pm

  Claudiu, mă bucur şi-ţi mulţumesc mult că ai publicat articolul. 🙂
  Doamne ajută!

  Reply

 2. Catalin
  februarie 23, 2013 @ 6:37 pm

  Supperb articolul.Felicitari Laura!Ma bucur ca exista tineri ca tine.

  Reply

 3. mihaela G
  februarie 23, 2013 @ 6:40 pm

  Iti multumesc pentru acest articol, draga Laura! Mi-ar placea sa citesc mai des articole scrise de tine asa ca, daca ai timp, as fii incantata sa citesc un nou articol in curand. Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvinteze, draga mea!Spor in toate si mult succes la lucrarea de licenta pe care trebuie sa o sustii anul acesta! 🙂

  Reply

 4. Laura Stifter
  februarie 23, 2013 @ 6:53 pm

  Mihaela şi Cata,
  Vă mulţumesc mult de tot pentru aceste cuvinte atât de frumoase şi sincere pe care mi le-aţi adresat!!
  Cu ajutorul lui Dumnezeu, voi mai scrie şi alte articole aici, pe O T şi voi încerca să scriu mai des. Într-adevăr, aşa cum mi-a spus şi Claudiu, am scris foarte foarte puţin… şi chiar ar fi bine să mă străduiesc mai mult. 🙂
  M-au bucurat foarte mult mesajele voastre, Dumnezeu să vă ocrotească!

  Doamne ajută!

  Reply

 5. Radu
  februarie 23, 2013 @ 10:11 pm

  Felicitări Laura pentru această meditație atât de lucidă! Deși acum a devenit deja clișeu, dar…așteptăm noi articole de la tine. 🙂

  Doamne ajută!

  Reply

 6. albinuta
  februarie 24, 2013 @ 12:22 pm

  Felicitari Laura pentru articol i-mi era tare dor de un articol scris de tine .
  Dumnezeu sa te ajute in tot ceea ce faci

  Reply

 7. Laura Stifter
  februarie 24, 2013 @ 1:24 pm

  Radu şi Albinuţa,
  Vă mulţumesc din toată inima pentru aprecieri!
  Dumnezeu să fie cu voi!

  Reply

 8. Laura Stifter
  februarie 28, 2013 @ 8:45 pm

  Petre Ţuţea: „Iisus Hristos este eternitatea care punctează istoria”.

  Slavă lui Dumnezeu pentru toate, pentru ceea ce ştim şi pentru ceea ce nu ştim despre El!

  Reply

 9. Dragos
  decembrie 16, 2015 @ 7:25 pm

  Buna!
  Am venit si eu mai tarziu, dar de vreme ce articolul ramane scris, inseamna ca poate fi comentat oricand.
  Spuneti in articol ca „noi nu detinem adevarul…”.
  In Psalmi scrie ca mantuirea e a celor ce au adevarul in inima lor, ceea ce e in evidenta contradictie cu ceea ce ati precizat dumneavoastra. A detine este – dupa mine – sinonim cu a avea. Poate totusi v-ati gandit la alt sens, acela de „a stapani”. „Noi nu stapanim adevarul” ar suna, dar si aceasta nu stiu daca e chiar asa de adevarat, pentru ca are si sens peiorativ, ca in sens ad literam nici nu poate fi vorba.
  In orice caz, stim ca suntem ai lui Dumnezeu si ca El ne poarta pe mainile Sale.

  Este foarte periculoasa aceasta tendinta de a spune „meditatii”, este ca si cum ai spune ca oricine poate sa predice desi nu este investit cu aceasta sarcina, pe care si-o ia de fapt singur, sau nu este pregatit pentru ea.
  Eu zic – este doar opinia mea – sa ne limitam la zicerile/scrierile sfintilor parinti si la talcuirile lor, pentru ca este foarte lesne a gresi. In cel mai bun caz ne putem face propovaduitori ai invaturii lor, sau, mai bine zis, raspanditori ai acelor invataturi, si nu putem semana alte cuvinte si alte invataturi decat cele ce ne-au fost lasate si care sunt adevarate.
  O sa dau si o pilda scurta in care este vorba despre mai multi crestini ravnitori care s-au dus in pustie si care se intalneam tot la sfarsit de saptamana si vorbeau numai din invataturile Sfintilor Parinti, si nimic de la ei insisi.
  Este periculos, pentru ca daca nu, o sa ajungem ca sectarii, vorbind ce ne trece prin cap.

  Eu am intalnit si aceasta idee ca Adevarul se recomanda pe sine insusi. Adica, ce inseamna aceasta? Aceasta inseamna ca atunci cand ti se infatiseaza un lucru care este adevarat, adevarul ti se descopera ca adevar si pur si simplu stii ca este adevarul; ti se prezinta; este evident.
  Aceasta este o calitate care este numai a Adevarului.
  (Poate ca) unii nu vor sa primeasca adevarul, pentru ca iubesc minciuna, faptele lor fiind rele.

  Ma gandesc ca este o scadere ca noi ortodocsii sa nu putem prezenta adevarul nimanui din jurul nostru. Asta nu poate insemna decat ca nu il avem in inima noastra si ca nu il traim cu adevarat. Si apoi cum sa creada ceilalti, daca faptele noastre nu sunt lumina si cuvintele noastre nu sunt sare care sa sareze cu Duhul Sfant? Ne trezim doar ca facem filosofii pe diferite teme religioase si astfel nu suntem cu nimic mai buni decat filosofii deserti ai acestei lumi.

  Si mai vreau sa va mai spun ceva, ceva ce poate o sa va supere: tineti cont ca sunteti din randul femeilor, iar femeile se cuvine sa nu cuvante, adica sa fie invatatori.
  Este de ajuns sa dam citatul din Sf. Serafim de Sarov care zice „Dobandeste pacea si mii se vor mantui in jurul tau.” – este un punct de vedere, unul care se prezinta a fi bun si desavarsit si care arata Calea, dar care tocmai de aceea este si asa de grea/greu. Cineva zicea ca: „Un drum usor este probabil un drum care nu duce nicaieri.”

  Sa luam asadar crucea, dupa ce am gasit-o, am cantarit-o, ne-am uitat bine la ea si ne-am asumat-o deplin si asa sa incepem (cu bucurie) aceasta lucrare sfanta si anevoioasa care duce la Mantuire si la dobandirea Vietii Celei Vesnice. Amin!

  Reply

 10. Chira Andronic
  aprilie 16, 2016 @ 10:45 am

  In HRISTOS nu exista femeie sau barbat. .., articolul este minunat!

  Voi varsa duhul meu peste orice faptura. …IOEL

  Reply

 11. Laura Stifter
  aprilie 17, 2016 @ 9:19 am

  Kira, mulțumesc mult pentru aprecieri! Dumnezeul nostru este minunat și El ne dăruiește nouă bucuria de a-L putea mărturisi.
  O zi frumoasă vă doresc și Domnul cu dvs!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *