Cărți duhovnicești pentru copiii și tinerii din Republica Moldova

Doamne ajută,

Dragilor, acum câteva zile am fost în Republica Moldova, mai precis la Chișinău și la Mereni, unde am avut câteva discuții cu studenții și adolescenții de liceu pe tema familiei și a sexualității. Cu această ocazie am aflat și ce proiecte se mai desfășoară la frații noștri din Basarabia pentru apropierea copiilor și tinerilor de Dumnezeu.

Printre altele, părintele Octavian Moșin de la Biserica Întâmpinarea Domnului”, biserica studenților din Universitatea de Stat din Moldova, îmi povestea că la ei lipsa cărților duhovnicești în limba română este o mare problemă și că în general cărțile sunt destul de scumpe în așa fel încât majoritatea tinerilor și credincioșilor să nu și le permită cumpăra. Din acest motiv părintele împreună cu tinerii au reușit să pună început bun în clădirea universității une mici biblioteci cu cărți duhovnicești atât în limba română cât și în limba rusă. Mica bibliotecă este foarte bine aranjată, încât toate titlurile sunt introduse într-un catalog online care poate fi consultat rapid de către studenți, fără a te mai deplasa la biblioteca, știind dinainte dacă poți găsi titlul care te interesează.

Una din fetele apropiate parohiei mi-a povestit de proiectele pe care parohia le are cu copiii săraci din satele Basarabiei și deasemenea mi-a spus că atât preoții din acele sate cât și copilașii ar avea mare nevoie de cărți duhovnicești din care să învețe credința în Dumnezeu.

Vă propun ca în acest post al Paștilor să face un gest frumos și să oferim cărți duhovnicești din biblioteca noastră pentru:

  1. Copiii din satele Basarabiei, și pentru

  2. Tinerii care vor putea împrumuta aceste cărți din biblioteca univesității.

Obișinuim ca în fiecare post să facem o campanie de strângere de fonduri pentru oamenii săraci, oamenii străzii și pentru copii orfani. Aceasta este campania noastră socială din acest post: să facem milostenie sufletească pentru tineri și copii. Să le dăruim Cuvântul Domnului.

Prin urmare, dacă aveți cărți duhovnicești (religioase) pe care le-ați citit deja și stau în biblioteca voastră, le puteți da în dar fraților noștri români de peste Prut, ca și ei să se bucure de frumusețea Ortodoxiei. Ne-am bucura în special dacă ați trimite cărți duhovnicești pentru copii, inclusiv cele pentru cei de vârstă foarte mică (acele cărți de colorat, etc.).

Puteți trimite un pachet cu aceste cărți la sediu asociației noastre. Ulterior, noi le vom aranja pe toate și le vom trimite în Chișinău.

Adresa este: Asociația Ortodoxia Tinerilor, str. Frunzei nr.5, bl. F3, sc. 2, ap.63, Galați, jud. Galați

Cei care locuiți în Galați puteți să mă sunați și să ne vedem pentru a-mi da personal pachetul cu cărți.

Data limită de strângere a cărților este 10 aprilie 2015.

Mai jos puteți vedea și un mesaj video al uneia dintre tinerele din parohie pentru campania noastră:

https://www.youtube.com/watch?v=dsRrihPu2r8

Deasemenea pentru cei dintre voi care nu puteți trimite cărți, puteți face donații și în bani, cu care noi vom cumpăra diferite cărți pentru copii, mai ales cele de colorat de la Editura Sfântul Mina dar și cărți pentru tineri la prețuri de producător, gen: „Sfântul Închisorilor”, “Maica Gavrilia – Asceta Iubirii”, “Să nu ne răzbunați. Deportările din Basarabia”, „Mii de tineri își păstrează fecioria până la căsătorie”, “Virgil Maxim. Imn pentru crucea purtată și altele asemenea.

Mai jos aveți conturile în care puteți face donații de bani.

Vă rog la fiecare donație să scrieți la motivul transferului: „donație copii și tineri Basarabia”.

Direct în conturile asociației noastre:

Titular conturilor: Asociația Ortodoxia Tinerilor

Banca: GarantiBank România

Cont lei: RO71 UGBI 0000 7020 0130 8RON

Cont euro: RO81 UGBI 0000 7020 0133 0EUR

Cont dolari: RO78 UGBI 0000 7020 0133 1USD

Notă: Și ultimele trei caractere fac parte din numărul de cont. Contul trebuie să aibă 24 de caractere. Mai sus ele sunt așezate în grupuri de câte 4 pentru o mai bună vizualizare.

Puteți face transfer în conturile de mai sus prin ordin de plată de la sediul băncii dumneavoastră sau puteți face alimentare directă în aceste conturi la orice sucursală GarantiBank din România oferind datele de identificare din buletin (serie de buletin și CNP).

Pentru tranzacții cu ordin de plată din afara țării veți avea nevoie de Codul swift al băncii GarantiBank: UGBIROBUXXX

Prin Paypal astfel:

Pentru orice detalii ne puteți contacta astfel:

Claudiu Balan

Telefon: 0740.004.215

Email: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Mai jos puteți vedea câteva fotografii ale copiiilor și tinerilor.

(Visited 13 times, 1 visits today)