Skip to content

19 Comentarii

 1. Claudiu Balan
  iunie 12, 2012 @ 8:48 pm

  Doamne ajută, tuturor!

  Uitasem să activez comentariile pentru acest articol.
  Îmi cer scuze.
  Acum puteți comenta aici.

  Reply

 2. Teodora
  iunie 13, 2012 @ 1:02 pm

  Doamne,ajută!
  Minunată inițiativa de a dona cărți deținuților din inchisori! Aș avea o întrebare: pe lângă autorii și cărțile menționate (legate de sfinții din închisori) ar fi binevenite și alte cărți duhovnicești? Ar fi bine dacă ați putea da și ceva exemple în sensul acesta, măcar orientativ.

  Reply

 3. Claudiu Balan
  iunie 13, 2012 @ 1:14 pm

  Da, Teodora.
  În funcție de câți bani avem, vom oferi și cărți duhovnicești scrise de Părintele Cleopa, Părintele Arsenie Boca, Părintele Teofil Pârâian și alți părinți români de suflet.

  Doamne ajută!

  Reply

 4. Lidia Racovita
  iunie 13, 2012 @ 8:30 pm

  Doamne ajuta! Ma bucur ca v-am gasit si ca aveti si aceasta initiativa, pt. ca au mare nevoie. Am saptamanal cursuri la penitenciar si , in virtutea specificului acestora, am ocazia sa discut cu ei deschis.Sunt insetati de carti, iar cei credinciosi, de carti duhovnicesti. Orice ii bucura, chiar si articole printate de pe siteurile ortodoxe. Conteaza mult sa aibe un preot cu chemare si sa fie sfatuiti pt. ca multi incep sa participe la adunarile neoprotestante, la predicatorii care viziteaza intens penitenciarele.

  Reply

 5. Badea Patricia
  iunie 14, 2012 @ 6:24 pm

  Un articol foarte interesant, merita citit.

  http://www.antena3.ro/romania/rugaciunea-de-dupa-gratii-singura-libertate-din-penitenciare-foto-64981.html

  Este trist ca multi detinuti aleg sa se converteasca la alte culte si religii din cauza conferintelor si materialelor pe care le primesc foarte des de la sectari, probabil si in lipsa unei cunoasteri temeinice a credintei ortodoxe si a apropierii de un preot 🙁

  Reply

 6. Lidia Racovita
  iunie 14, 2012 @ 6:45 pm

  Da, interesant articolul si cam asa e, din ce am vazut si eu si am mai discutat cu ei.Se convertesc multi dupa ce participa la mai multe intruniri, la diferite confesiuni si se „stabilizeaza” la una.Voluntarii de la alte confesini sunt f. insistenti, volubili si prezinta intr-o lumina „moderna” credinta!Impart pliante in dreapta si stanga ( chiar si mie, care treceam doar pe langa ei au vrut sa-mi dea unul) si cum acolo oamenii se gasesc intr-o stare de vulnerabilitate emotionala, foarte usor pot sa cedeze acestui miraj „mantuitor”. Ar fi multe de vorbit pe tema asta…

  Reply

 7. Meiloiu
  iunie 16, 2012 @ 1:33 pm

  In Bucuresti exista un centru unde pot fi aduse cartile?
  Are ceva daca pe prima pagina scrie numele meu ori locul de unde le-am luat sau faptul ca sunt unele pasaje subliniate?

  Reply

 8. Administrator
  iunie 16, 2012 @ 1:47 pm

  Doamne ajută, Monica!

  În București nu avem sediu, dar acolo locuiește Florin Ragea, vicepreședinte 2 al Asociației Ortodoxia Tinerilor. Și te poți întâlni cu el să-i dai cărțile.

  Nu contează dacă e scris numele tău, dacă unele pasaje sunt subliniate, sau dacă acele cărți sunt mai vechi… important este să le fie de folos duhovnicesc.

  Ei acolo au multe lipsuri și nu au pretenții ca noi cei din lume să citim doar cărți noi.

  Reply

  • Teodora
   iunie 16, 2012 @ 5:10 pm

   [quote name=”admin”]Doamne ajută, Monica!

   În București nu avem sediu, dar acolo locuiește Florin Ragea, vicepreședinte 2 al Asociației Ortodoxia Tinerilor. Și te poți întâlni cu el să-i dai cărțile.

   Nu contează dacă e scris numele tău, dacă unele pasaje sunt subliniate, sau dacă acele cărți sunt mai vechi… important este să le fie de folos duhovnicesc.

   Ei acolo au multe lipsuri și nu au pretenții ca noi cei din lume să citim doar cărți noi.[/quote]

   Doamne,ajută! Mă bag și eu în discuție ca musca-n lapte…aș dori să fac un pachet cu cărți și să mă întâlnesc cu dl.Florin Ragea săptămâna viitoare în București.
   Pe lângă cărțile legaet de Sfinții din închisori, m-am gândit la cărțile din seria „Nee vorbește părintele Arsenie Papacioc/Părintele Cleopa”, cărți diverse despre Viețile Sfinților, mai vechi sau contemporani, „Între iadul smereniei și iadul deznădejdii”, catehism de credință ortodoxă (pe care îl consider foarte necesar), Patericul egiptean, patericul athonit, cărțile Cuv.Paisie Aghioritul, Minunile Maicii Domnului. Iarăși, cred că ar fi de folos și unele cărți scrise de medicul ortodox Dmitri Avdeev (de ex, „Când sufletul este bolnav”) fiindcă mulți deținuți au avut cu siguranță probleme legate de alcoolism, droguri etc.
   În plus, bănuiesc că necesare ar fi și cărți de rugăciuni: Micul Ceaslov, Acatistele și Paraclisele Maicii Domnule, ale Sfinților, Psaltirea.

   Reply

 9. Cristiana
  iunie 16, 2012 @ 4:34 pm

  Doamne ajuta!
  V-as ruga mult sa mentionati, daca exista posibilitatea, unor persoane sau locuri (pangare de biserici) din Piatra Neamt, respectiv Iasi, carora/unde pot fi laste colete (cu cartile duhovnicesti) un pic mai marisoare…

  Reply

 10. Andreea
  iunie 20, 2012 @ 5:27 pm

  Doamne ajuta!

  Pana cand mai pot fi trimise carti?

  Reply

 11. Administrator
  iunie 21, 2012 @ 6:28 am

  Doamne ajută!

  Până pe 29 iunie 2012.

  Reply

 12. marcel
  iunie 21, 2012 @ 9:04 am

  admin am fost la posta si nu am scris la destinatar nimic va rog spuneti-mi ce sa scriu la destinatar

  Reply

 13. marcel
  iunie 21, 2012 @ 9:55 am

  Gata am trimis pachetu :)) Doamne m-am chinuit 2 zile, pfiuuuu:)) deci daca il primiti si scrie pe el de la Agache Ionut Marcel sa stiti ca este de la mine si este pentru detinuti, Doamne ajuta!

  Reply

 14. Administrator
  iunie 21, 2012 @ 10:57 am

  Doamne ajuta! Marcel
  Multumim mult pentru ajutor.
  Asteptam pachetul.

  Reply

 15. marcel
  iunie 23, 2012 @ 6:09 am

  admin a ajuns pachetu?:D

  Reply

 16. Meiloiu
  iunie 24, 2012 @ 6:42 pm

  Reply

 17. Meiloiu
  iunie 24, 2012 @ 6:50 pm

  http://stiri.lacasuriortodoxe.ro/news/publicatii/tiraj-special-biblia-ortodoxa-in-unitatile-militare-penitenciare-hoteluri-spitale-sau-in-transportul-in-comun.html

  20.000 de exemplare ale Bibliei in penitenciarele din Rusia ;cand va fi demarat si in Romania un astfel de proiect ?

  Reply

 18. SB
  iunie 27, 2012 @ 5:19 pm

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *