Asociația Ortodoxia Tinerilor construiește Casa „Părintele Justin Pârvu” în Galați. Susține-ne în acest proiect!

Dragilor de aproape 11 ani de zile asociația noastră a fost implicată în fel de fel de proiecte, în special pentru a susține credința creștin-ortodoxă în rândul tinerilor, dar și pentru a-i ajuta pe cât posibil pe oamenii în nevoi (familii sărace, copii orfani, oameni ai străzii, văduve, bătrâni, etc.). Cu ajutorul lui Dumnezeu, începem un proiect mai serios, prin care încercăm să permanentizăm mângâierea pe care vrem s-o aducem celor săraci.

Ne-am gândit că ar fi bine să construim în Galați în cartierul Bărboși Casa Părintele Justin Pârvu, un centru social dedicat oamenilor străzii și celor foarte săraci.

Casa Părintele Justin Pârvu va oferi cu ajutorul lui Dumnezeu şi rugăciunile ocrotitorului ei: adăpost, masă şi mângâiere pentru persoanele care trăiesc în frig, foame, boala şi singurătate. Ne dorim să asigurăm măcar nevoile minime celor în suferinţă. În același timp acest așezământ va fi și un loc de întâlnire a creștinilor, în special tineri, care vor putea să facă voluntariat zilnic, slujind aproapelui nostru.

Centrul va cuprinde:

  • O cantină de zi în care cei necăjiţi să poată găsi mereu o masă caldă. Cantina va fi ca o „sufragerie”/camera de zi a casei, unde oamenii pot rămâne după masă şi socializa şi astfel lega relaţii cu cei din jur. Cantina va avea bucătărie proprie, și va putea oferi mâncare pentru 50 de persoane pe zi.
  • Un adăpost de noapte – unde oamenii străzii pot să găsească o vorbă bună, un pat cald, un duş, haine curate, o maşină de spălat, obiecte de igiena şi alte lucruri necesare lor. Adăpostul este gândit la o capacitate de 30 de persoane.
  • Depozit pentru alimente, haine și electrocasnice donate pentru oamenii săraci. Aici vom gestiona donațiile primite și le vom împărți după nevoie și la timpul potrivit celor care au nevoie de ele.
  • O mică capelă creştin-ortodoxă – loc de rugăciune şi mângâiere înaintea lui Dumnezeu.
  • Sala de conferinţe „Mircea Vulcănescu” unde vor avea loc conferințe, seri de discuții pe teme culturale, cateheze, și întâlniri cu tinerii și copiii. Capacitatea: 100 de persoane.
  • Biblioteca „Valeriu Gafencu” – va fi o bibliotecă publică cu posibilitatea de împrumut dar și cu sală de lectură, unde se vor regăsi cărți din literatura de detenție a martirilor și mărturisitorilor români din temnițele comuniste.
  • Centrul de expoziţii „Pr. Gheorghe Calciu” – câteva săli unde vor fi afișate expoziții permanente și temporare: Caravana Eroilor, Generația Marii  Uniri sub Represiunea Comunistă, Creștinismul – Civilizația Europei, și altele.
  • Zona de birouri pentru voluntari.

Părintele Justin Pârvu a fost unul dintre cei mai iubiţi părinţi romani, considerat de neamul nostru ca o mamă grijulie, la care orice om necăjit găsea mângâiere. Bătrânul cu chipul blând, cu barbă albă, cu ochii smeriţi şi brăzdaţi de lacrimi, a cucerit o Românie întreagă prin simplitatea sa. Părintele a suferit în temniţele comuniste timp de 17 ani trecând prin închisorile și lagărele de muncă forțată de la Suceava, Văcăreşti, Jilava, Gherla, Periprava, Aiud și Baia Sprie.

Pentru jertfa lui şi pentru ale tuturor sfinţilor, martirilor şi mărturisitorilor din temniţele comuniste, cerem ajutor de la Dumnezeu pentru a ridica această casă în care vrem să oferim hrană pentru suflet şi pentru trup atât celor necăjiţi cât şi voluntarilor care îşi vor arăta iubirea faţă de ei.

Avem nevoie de 28.000 euro pentru a cumpăra terenul viitoarei construcții.

Mai precis avem nevoie de 1000 de donatori care să doneze minim 150 de lei.â

Dacă ești cititor fidel al site-ului nostru, te rugăm susține-ne în realizarea acestui proiect. Aproape 1000 de cititori zilnic citesc Ortodoxia Tinerilor. Dacă fiecare dintre voi ar dona 150 de lei, atunci ar fi foarte ușor să punem început bun acestui proiect.

Donează 150 de lei și ajută-ne să ajutăm!

Puteți face donații direct în conturile asociației noastre cu orice sumă:

Titular conturilor: Asociația Ortodoxia Tinerilor
Banca: GarantiBank România

Cont lei: RO56 UGBI 0000 7020 1286 1RON
Cont euro: RO81 UGBI 0000 7020 0133 0EUR

Sau prin PayPal:

Îți mulțumim.

Claudiu Balan, predintele
Asociației Ortodoxia Tinerilor

Telefon: +40 740 004 215
Email: asociatia@ortodoxiatinerilor.ro

 

(Visited 11 times, 1 visits today)