Cascada Balea

Zona Muntilor Fagarasi este una dintre cele mai mari bogatii geografice ale tarii noastre. Aici, la o altitudine de 2000 de metri, pe o distanta de 90 de km se intinde Transfagarasanul.

Pe acest traseu ce leaga Muntenia de Transilvania, exista trei obiective turistice deosebite, si anume Balea Cascada, Balea Lac si Lacul Vidraru.

Balea Cascada se afla la o altitudine de 1234 m, intre varfurile Moldoveanu si Negoiu, iar traseul pana la cascada se face in maxim o ora.

Traseul este usor accesibil pe o portiune de doua treimi, insa la un moment dat dificultatea traseului creste brusc si de aceea cealalta treime din drum necesita efort fizic consistent. Tot din aceasta cauza a schimbarii bruste de dificultate, multi turisti se opresc inainte de a vedea cascada, crezand ca aici se termina traseul si asta este tot ce se poate vedea. Insa nu este asa, iar cei care merg pana la capat nu vor fi dezamagiti deloc. Asadar, dupa inca 20 de minute de mers, Cascada Balea apare dintr-o data in fata, si te cucereste pe loc cu inaltimea-i impunatoare de 50-60 de metri. Odata ajuns acolo, nu te mai saturi privind peste tot in jur.

Ma uit si acum peste pozele frumoase pe care le-am facut, insa nici una din ele nu-mi potoleste dorul de a revedea acea minunata explozie de vegetatie, dorul de a respira aerul curat si racoros de munte si dorul de a-mi linisti sufletul cu linistea naturii.

(Visited 51 times, 1 visits today)