Skip to content

7 Comentarii

  1. ioana
    ianuarie 12, 2010 @ 11:56 am

    Superb!

    Reply

  2. adriana
    ianuarie 12, 2010 @ 12:24 pm

    Reply

  3. Catalin
    ianuarie 12, 2010 @ 1:01 pm

    Foarte interesant, intr-adevar. Insa asa sunt facuti ochii nostri firesti, sa dureze mult pana sa observe ceva, caz in care evenimente de durata foarte scurta (o secunda sau mai putin) sa treaca fara sa le vedem.
    Explicatia fizica pentru aceasta e ca fiecare imagine pe care o percepem ramane un timp pe retina. Acest lucru ne face sa putem vedea filmele (filmari, in general) si sa le percepem ca fluide. Daca imaginile nu ar ramane pe retina pentru o clipa, am vedea o succesiune sacadata de imagini, nu una continua.

    O mica remarca: nu exista camere video ultra-profesionale, ci, eventual camere profesionale speciale, sau specializate. Iar, la ora actuala, cea mai avansata dintre ele poate filma la 200 de milioane de cadre pe secunda! Folosita la parametri maximi, la redarea imaginilor filmate cu ea, aceasta inseamna ca am putea vedea in peste 1000 de ore (!), ceea ce se intampla intr-o secunda.

    La polul opus, fatza de filmarea de inalta viteza (cum este si cea din clipul de pe youtube), se afla filmarea spatiata. Adica, se filmeaza cate un cadru la un interval (15 minute, o ora, o zi, etc.) si aceste cadre se deruleaza apoi in succesiune. Astfel, putem vedea cum cresc pomi, cum cresc florile, se deschid, se ofilesc, putem vedea ciclul noapte-zi, miscarea soarelui, fluida, fluxul si refluxul si multe altele. 🙂

    Reply

  4. Liana
    ianuarie 12, 2010 @ 2:23 pm

    Ce frumos !

    Reply

  5. Liana
    ianuarie 12, 2010 @ 2:25 pm

    Dar oare e bine ca noi sa vedem mai mult decat a lasat Dumnezeu ca ochiul nostru sa vada ?

    Reply

  6. admin
    ianuarie 12, 2010 @ 2:43 pm

    Salut Catalin, multumim pentru precizari si corecturi.
    O sa facem un articol si cu filmarea spatiata, ar fi foarte interesant.

    Doamne ajuta!

    Reply

  7. CONTINUUM
    ianuarie 13, 2010 @ 3:52 am

    Impatimitii acestor genuri de slow-motion, le pot recomanda site-ul: http://www.ultraslo.com unde ai putea clar spune ca s-a filmat cu camere video profesionale; videoclipul de pe youtube, mi se pare un pic cam fictiune sau daca nu cam veche aparatura folosita la inregistrare. Orientativ pentru cei ce urmaresc acest videoclip de mai sus, melodia se numeste: Carbon Based Lifeforms – MOS 6581 (Album Version).

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *