Skip to content

3 Comentarii

 1. radu
  noiembrie 2, 2010 @ 11:29 am

  Excelent articol!
  Felicitari pentru articol! Corectitudinea la locul de munca e un aspect foarte important al vietii noastre de zi cu zi pentru viata duhovniceasca! Vrem bunastare si trai occidental, dar toata lumea pierde vremea la locul de munca! Si cand multi din jurul tau taie frunza la caini, e cam greu sa nu te lenevesti!
  Eu, din experienta, am observat ca in zilele in care am muncit constiincios, la sfarsitul programului sufletul meu e vesel si senin, in timp ce in zilele in care am pierdut vremea la serviciu si am fost lenes, sunt pleostit si plictisit in drum spre casa.
  Ca apoi, sa gasesc undeva scris ca timpul petrecut la serviciu in constiinciozitate fata de obiectul muncii tale, se considera a fi rugaciune, astfel incat daca ai ajuns la servici rugandu-te, iar apoi ai inceput sa iti faci datoria, la sfarsitul orelor de munca vei putea relua rugaciunea fara a simti risipire, plictiseala, nor de ganduri, etc.
  Toate cele bune!

  Reply

 2. S.
  noiembrie 2, 2010 @ 11:39 am

  Un articol foarte bun! Multumesc.

  Reply

 3. Ioan
  noiembrie 2, 2010 @ 6:20 pm

  Radu are dreptate, eu muncesc singur si as putea sa-mi fac de cap , adica sa fac ceea ce vreau si sa incasez banii, dar daca ai consiinta nu poti sa faci asta , pt ca este inselare , ban furat , iar furtul este pedepsit de Dumnezeu ca pacat. Da, face mult sa faci si rugaciune in timpul muncii , timpul trece mai repede, si sufletul este vesel,.Un Sf Parinte spunea ca in timp ce se roaga omul si slaveste pe Dumnezeu, rugaciunea lui se alatura puterilor ceresti care necontenit il lauda pe Dumnezeu.
  Munceste cum nu ai avea nevoie de bani si traieste ca si cum ai muri maine si mie se pare corect ceea ce a spus Sfantul Siluan Antonitul cred.
  Doamne ajuta !

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *