Căutăm 2 programatori web voluntari pentru dezvoltarea proiectului FericitiCeiPrigoniti.net

Dragilor, suntem în căutarea a doi programatori web cu experiență, dispuși să facă parte voluntar, pe termen lung, din echipa proiectului Fericiticeiprigoniti.net. Este un proiect foarte important pentru asociația noastră, pe care-l derulăm de 5 ani de zile.

Am pornit de la o simplă idee de a aduna împreună articole și informații despre marii martiri și mărturisitori ai Domnului în regimul comunist din România și am ajuns să descoperim aproximativ 1000 de titluri de cărți care cuprind memorii ale deținuților, sinteze, lucrări istorice, și multe alte informații. În timp am cunoscut mulți oameni care au luptat și luptă pentru același scop: acela de a arătă adevărul despre istoria neamului românesc și de a arăta românilor de azi modele de oameni de o mare conduită morală, parte din acești martiri ajungând la îndumnezeire, la sfințenie. Cu acești oameni colaborăm astăzi foarte bine și avem acces la o cantitate foarte mare și diversă de informații din această zonă.

Abia acum, după 5 ani de muncă susținută, îndrăznim să spunem că s-a cristalizat viziunea de ansamblu a acestui demers. De aceea, vrem să-l dezvoltăm în continuare astfel încât să devină un reper național. Am pus deja și bazele „logistice” în acest sens. Numai că pentru realizarea acestui deziderat se așterne în fața noastră o muncă titanică pe care nu o putem face singuri. Și bine ne pare de situație, căci este un prilej extraordinar de a fi împreună lucrători cu confrații de credință la această frumoasă și nobilă activitate. În munca de până acum ne-au sprijinit zeci de voluntari, în special cu procurarea de materiale documentare și digitalizare, dar acum suntem nevoiți să trecem la alt nivel, mult mai ridicat.

De aceea chemăm pe cei care au talantul programării, pentru a dezvolta platforma fericiticeiprigoniti.net, astfel încât să putem arăta tuturor românilor, și nu numai, panteonul de martiri, eroi și mărturisitori pe care neamul românesc l-a dat în secolul XX, dimpreună cu toată istoria tragică pe care au străbătut-o toți acești biruitori.

Dacă sintetizăm formal, proiectul Fericiți cei Prigoniți înseamnă până în acest moment următoarele:

  • 1930 articole publicate despre 271 martiri și mărturisitori;
  • 24 conferințe-serate (Serile „Fericiți cei Prigoniți”) susținute în București și Galați în ultimii 2 ani;
  • două tururi-excursie pe întinsul României, la închisorile comuniste pe urmele celor care și-au dat viața pentru Hristos și neam.
  • o mică bibliotecă reală de 300 de cărți plus alte câteva zeci de cărți în format electronic.

Dacă-l sintetizăm sentimental și duhovnicește, am realizat că Dumnezeu a așezat în acești oameni care au salvat demnitatea neamului românesc, o adevărată comoară pentru noi toți și suntem astăzi mai motivați decât la început să mergem mai departe să descoperăm viața celor mai de seamă români din istoria recentă.

Nu este mult, nu este nici puțin dar credem că dincolo de ideile mărețe, de care nimeni nu duce lipsă, munca de până acum ne demonstrează seriozitatea și angajamentul pe termen lung de a lăsa în urmă ceva durabil, ca reper pentru generațiile de azi și de mâine.

Vrem să creem o bază de date la nivel național cu foarte multe informații despre fiecare deținut politic, extrase din fișele de detenție, pe baza căreia să dezvoltăm alte proiecte mari.

Te chemăm simplu, să ne fii coechipier.

Ce-ți oferim? Nimic altceva decât ceea ce ne oferă și Dumnezeu prin acest demers: privilegiul de a ne pune timpul, inteligența și efortul în slujba unui ideal mântuitor și împlinitor.

Dacă ești programator cu experiență și vrei să-ți pui talanții în slujba iubirii de Dumnezeu și de oameni, trimite C.V.-ul tău la adresa contact@fericiticeiprigoniti.net, iar noi îți vom spune concret ce este de făcut. Ne poți suna la telefon 0740.004.215 (Claudiu Balan) pentru mai multe detalii.

Pentru că lucrul la acest proiect implică nu doar o specializare în programare ci și virtuți precum răbdarea și perseverența în timp, suntem nevoiți să organizăm o preselecție în urma căreia vor fi aleși doi programatori cu care să putem pune în practică viziunea de ansamblu.

POST VOLUNTAR

Cerințe Programator PHP:
– minim 2 ani experiență
– cunoștințe foarte bune de PHP, MySql, Html, CSS, Javascript/jQuery, XML
– lucru cu un framework (de preferat CodeIgniter)

Cum trebuie să fie candidatul ideal?
– serios, sincer, devotat, cu simț de răspundere, creativ, promt, să lucreze bine în echipă și cu mult drag

Condiții:
Proiectele care se vor implementa, se vor discuta cu echipa (pe Skype de obicei) se face planul de lucru și analizăm fiecare ce este de făcut. Se vor da taskurile, după care se trece la treabă.
Programul de lucru este flexibil. Fiecare își stabilește un deadline pentru realizarea taskurilor.

Poți locui oriunde în lume, atât timp cât ai câteva ore pe săptămână disponibile pentru a ne ajuta.

Beneficii:
– capeți experiență în domeniu și îți îmbogățești portofoliul cu proiecte noi
– poți veni cu idei noi, te poți implica activ în dezvoltarea de proiecte atât cele actuale cât și altele noi propuse de tine.
– vei cunoaște oameni minunați și poți lega noi prietenii
– participarea în taberele organizate de noi (cheltuielile sunt asigurate de asociație)
– bucuria că prin proiectele realizate poți schimba viața multor tineri care urmăresc site-urile noastre (sunt aproximativ 10.000 utilizatori /zi care accesează site-urile și avem peste 200.000 persoane în spațiul social care ne urmăresc activitățile).

Pentru cei care vor să aplice la acest post de voluntariat, sunt rugați să trimită un CV la adresa: contact@fericiticeiprigoniti.net

Asta-i tot ce avem de spus în partea de Front End();

Te așteptăm în echipa noastră!

(Dan Tudorache – coordonator Fericiticeiprigoniti.net, Claudiu Balan – președintele Asociației Ortodoxia Tinerilor, Alexandru Andrei – webdeveloper, coordonator IT în AOT)

(Visited 7 times, 1 visits today)