Skip to content

7 Comentarii

 1. andreea c
  septembrie 24, 2009 @ 11:22 am

  …mi-am schimbat de vreo 4 ori in 3 ani gazda in Iasi, si toate le-am nimerit, dintr-un oras intreg, aproape de Catedreala Sf.Nectarie si Biserica Sf.Vineri… mai aflasem ca la Sf.Nectarie se facea Sf.Liutrghie zilnic, lucru care iarasi m-a bucurat enorm si imi doream mult sa pot izbuti cel putin de 3 ori pe saptamana sa fiu prezenta la Liturghie acolo…nu prea am reusit si pe urma nu m-am mai straduit foarte mult sa incerc.. dar tot a ramas ca un dor nestins, pentru bucuria din timpul liceului la una din bisericile la care ma duceam… nu numai ca era neobositor( cum mi se parea inainte) dar s-au schimbat multe lucruri, reusisem cel putin sa inteleg destule lucruri, ca sa pot recapata un strop din odihna…si cu toate ca facultatea imi suprasolicita timpul pentru studiu, am realizat ca era destul si pentru o Liturghie zilnica, iar cel pe care m-am gandit sa’l dau in locul ei a fost risipit far sa inteleg ceva din el..poate parea stupid cu asa un entuziasm pe cap, cand nici macar nu m’am straduit in ultimii 2 ani sa implinesc 40% din ce mi’am propus…dar nu pot sa’mi explic, astept cu nerabdare sa apara timpul acela in care sa ma tin cu adevarat de cuvant…cand in primul an auzisem un Parinte: „Sa fim numai prezenti la Sf.Liturghie, chiar si obligatoriu, si va avea grija Dumnezeu ca prin puterea ei, sa absorbim inevitabil, ca un burete, Harul transmis prin aceasta Sf.Slujba, si astfel ne va schimba de la sine!” m’a lamurit total cum s-ar putea incheia odata cu toate deznadejdile de nereusita…cu Sf.Liturghie pot spune dupa terminarea ei, cum mintea constientiza faptul ca o inima bate in acelasi trup si mai presus de toate ca ma simteam cu adevarat ca exist, traiesc sub ochii unui Mare Dumnezeu…

  Reply

 2. MunteanUK
  septembrie 24, 2009 @ 1:48 pm

  cred ca viata noastra s-ar schimba cu totul in bine daca ne-am propune ca o sapt, o luna, 2-3 zile consecutiv in fiecare sapt… sa mergem la Sf Liturghie!

  cand ma ajuta Domnul de ma dezrobesc de ‘pretexte’ si lene, si merg la Sf Liturghie si in timpul sapt, parca respectiva zi e mai plina, mai cu spor in toate!

  Reply

 3. Dan2
  septembrie 24, 2009 @ 6:33 pm

  Ca si viitor teolog sunt nevoit sa merg in fiecare miercuri si vineri , pana incep cursurile . E gresit sunt ,,sunt nevoit” merg din placere , dragoste pentru Hristos . Cum scrie in articol, se termina Sf.Liturghie incep orele si parca imi e dor din nou . Mai ales in momentul epiclezei , simt ceva f frumos , o dragoste f mare pentru Hristos. Deabia astept sa merg maine dimineata.

  Reply

 4. D
  septembrie 24, 2009 @ 6:46 pm

  „parintii de la aceasta biserica au hotarat sa faca timp de 40 de zile Sf.Liturghie (banuiesc ca in semn de multumire catre Sfantul). „

  Din cate stiu eu in fiecare biserica, dupa ce este sfintita, se fac 40 de Sfinte Liturghii.

  Reply

 5. stefania
  septembrie 27, 2009 @ 11:50 pm

  Mi aduc aminte de anii de liceu unde ma invoiam ca sa ma duc la biserica cand era sarbatoare,de problemele ce le aveam in familie ,fugeam la sfanta liturghie, nu ma duceam silita ,de mica am crescut sa zic prin biserici si inainte de a pleca din tara am vrut sa ma duc la maici ,acum sunt ratacita si mi pare rau ca am ales aceasta viata,simteam o pace si ca cineva ma asculta si plangeam si parintele ma incuraja,acum toate imi lipsesc fiidca sunt departe si ma straduiesc sa mi fac posibilitate ca in fiecare an sa pot ajunge de pasti,sunt sarbatorile mele preferate,cand se canta prohodul domnului il simt atat de aproape pe Dumnezeu,cred ca e singura data in an cand simt ca ma asculta si nu ma simt singura.La sfanta slujba cantarea ,pe Tine te laudam,pe tine te binecuvantam,Tie iti multumim si aici cand zice Tie iti multumim ma atinge in suflet ,fiindca de unde am plecat si unde am ajuns e bine si multumesc Domnului pt toate.

  Reply

 6. Viorel
  septembrie 28, 2009 @ 12:20 am

  @Stefania
  Calea inapoi catre maici s-a inchis?

  Reply

 7. daniela
  decembrie 16, 2009 @ 12:07 pm

  bucuria participarii la Sfanta Liturghie este de nedescris prin cuvinte…se traieste…felicitari autoarei

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *