Ce-mi aduce în plus o viaţă cu Dumnezeu

De ce o viata cu Domnul? De ce o viata crestina? Ce-mi aduce in plus o astfel de viata? De ce nu e buna viata pe care o am? Sunt niste intrebari pe care si le poate pune oricare dintre noi, traim intr-o lume moderna o lume tehnologizata si profund secularizata, ne-am obisnuit sa criticam tot ce misca, insa fara sa aducem solutii! Incercam sa ne revoltam pe tot si pe toate intretinandu-ne atitudinea cu tot felul de nimicuri de prin ziare, televiziune si colturi de forumuri, caci este la moda sa apari si sa critici, este la moda sa darami, nu sa zidesti, este la moda sa acuzi si nu sa ierti, toate aceste lucruri din pricina lipsei lui Dumnezeu din vietile noastre. Si-atunci…

Ce-ti aduce Dumnezeu? S-ar putea pune intrebarea?

Dumnezeu iti aduce dragoste in loc de ura, iertare in loc de razbunare, ascultare in loc de critica, liniste in loc de framantare, siguranta in loc de nesiguranta, speranta in loc de deznadejde, harnicie in loc de lene, si tot binele in loc de rau. Cautam tot timpul ceva nou, ceva care sa ne satisfaca setea noastra de experimentare, ne place sa privim ceea ce avem ca pe ceva invechit sau nefolositor.

Iubitii mei, avem un Hristos, un Hristos care se deosebeste de toti ceilalti pentru ca insusi El ne-a rascumparat, chiar daca noi nu ne-am mai cunoscut Tatal, El a venit si ni l-a facut cunoscut, chiar daca noi l-am rastignit, El ne-a iubit si ne-a pregatit un loc in Inparatia Cerurilor , un loc pe care noi il respingem si azi, o jertfa pe care noi o desconsideram si azi, o dragoste la care noi nu luam aminte, pentru ca ne place lumea in care traim, ne place sa fim consumisti, ne place sa fim roboti care produc si consuma, ne place sa credem ca suntem doar niste umbre trecatoare pe acest pamant, dar Dumnezeu vrea mai mult de la noi! El vrea sa fie mandru de fii Sai, vrea sa ne facem demni de chipul pe care-l purtam in noi si de suflarea data noua de El.

Ce-mi aduce lumea de azi? Ce ma face sa ma lipsesc de Dumnezeu? Imi place sa cred ca Dumnezeu e o poveste frumoasa si atat? Greu de crezut, pentru ca fiecare om oricat de ateu s-ar considera, are in anumite perioade din viata, tendinta de a cadea pe genunchi si a striga “Doamne ajuta-ma”. Sentimentul religios exista in fiecare din noi si conteaza doar cum il intretinem, caci nimic nu e la voia intamplarii. Totul are un rost si un scop, iar atata timp cat stim ca ceea ce-ti ofera lumea de azi nu-ti aduce pace, nu-ti aduce fericire, ci te conduce la aceeasi plictiseala si rutina, cand te saturi de bani, de femei, de masini, si de droguri ajungi sa spui “o viata de nimic” pentru ca asa si este dintr-o perspectiva pur profana. Al exclude pe Dumnezeu din viata noastra inseamna a exclude sensul vietii si a ne cobora la un nivel de primate.

O viata crestina iti ofera siguranta grijii lui Dumnezeu si nadejdea invierii si a vietii cele vesnice, ceea ce pentru unii pare o fabulatie, insa pentru cei care realizeaza ca suntem cu mult mai mult decat niste animale coborate din copaci, este drumul normal al vietii spre Viata. Amin!

(Dani)

(Visited 2 times, 1 visits today)