Ce sens are să trăiesc atâta suferinţă?

Frati dragi mie,

Nu am experienta duhovniceasca vasta, dar am descoperit o cale prin care sa ajungi la Bucuria in Hristos si este una singura. De atatea ori ne intrebam ce sens are sa suferim? Ce sens are sa traim, daca intreaga noastra viata este plina de rautati, plina de lovituri dure, o joaca pururea cu moartea? Eu va spun ca viata ne-a fost daruita gratuit si e un dar minunat de la Dumnezeu.

In secolul trecut oamenii se adaptau indiferent de timp, acum traim intr-o lume in care viata ni se pare o gluma proasta, o gluma care anunta de cele mai multe ori caderea in depresie , si in ganduri negre care ne duc la disperare si ne imping la sinucidere. Si totusi de ce cadem in depresie?

Fratii mei , cadem in depresie , pentru ca desi lumea se comporta anormal, tinde sa ne inghita in capcanele ei, sa urmam linia cum s-ar zice, dar vedeti voi? Sufletul tinde dupa viata, sa fie viu. . . tinde spre a se manifesta liber in societate. Noi suntem adesea constransi sa facem mai degraba ce altora place, si nu noua. Sa nu se inteleaga gresit ca acum tot ce spun ceilalti e gresit, dar uneori ni se impune sa traim dorintele celorlalti, fara ca sa avem dreptul sa traim fericiti in Hristos. Depresia vine ca o revolta la o viata proasta! Asta e depresia omului secolului XXI!

Omului secolului XXI i-a pierit cheful de viata, si nu mai accepta suferinta din suflet pe care o simte. De ce sa o accepte? Aici dragii mei e o taina mare! Orice durere de pe sufletelele noastre trebuie sa o acceptam, sa nu ne impotrivim ei, sa o aratam Domnului sa o vindece, si Domnul descopera aceasta taina cand spune: Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt.

Desigur vi se va parea ca se refera la oameni, dar se refera si la diavol , caci el are toata dorinta sa ne tina in durere si sa ne chinue, dar acceptarea lor cu Hristos iti va aduce fericire si implinirea poruncilor Lui, viata dupa care tanjeste atata sufletul. Sensul suferintei este sa ne desavarsim in intelegerea poruncilor lui Dumnezeu si in implinirea lor. Imi pare rau fratii mei, nu exista alta cale care sa duca la Hristos! Doamne ajuta!

(Adrian)

(Visited 2 times, 1 visits today)