Cine poate iubi o lume fără sens, fără reguli…fără ţintă…haotică, sălbatică?

Privind la tumultul vietii, la agitatia nesfarsita, la goana dupa nimic si la alergarea spre nicaieri, ma cuprinde un sentiment de neimplinire de gol, de lipsa, de nevoie de ceva…

Zilnic sunt martorul unei furtuni sociale, unei lupte fara sfarsit, o batalie care a inceput nicicand si care pare ca se va termina niciodata.

Dimineti trase la indigo, zile fara motiv, seri monotone, superficialitate, lipsa de vointa, lipsa de sens, acelasi scenariu scris de nimeni in care joc fara sa fi vrut vreodata un rol pe care nu l-am dorit dar nimeni nu se ofera sa facem schimb de planuri.

In acest rol ma zbat, plictisit fiind de aceleasi replica despre griji, bani, dragoste, tradare, fum, depresie, clipe de fericire, jefuite insa rapid de timpuri gri, ceata, deziluzie, neincredere , tristete, durere.

Caut scop, caut sens…ce este scopul? …glumesti, scop in jungla? scop intr-un univers haotic? sens in non-sens? randuiala in neoranduiala?…ce nebunie, ar trebui sa revii la realitate, ai devenit paranoic…totusi, sa fim o specie bolnava de paranoia, sa fim o specie de schizofrenici …sau ceva din interiorul nostru ne cheama la sens, ne cheama la realitate dat fiind faptul ca traim in iluzie, ne-a fost dat sa traim intr-un spatiu ciudat care ne creeaza probleme psihice? Cine ne-a pus pe noi in acest spatiu? Ce fel de accident cosmic ne-a trimis direct intr-un loc fara sens care a inceput ,”nu stiu” si se va termina, “vom vedea”?

Imi vine sa rad sau sa plang sau sa cuget sau sa fiu nepasator sau…ce rost au toate?

Am o carte neagra acasa, de la bunica…ea citea mereu din ea…ma intreb, de ce sa citesti mereu din aceeasi carte? E mult mai interesant si constructiv sa citesti diferite carti. O iau, e groasa, uzata…o rasfoiesc…are un scris marunt …ma opresc la o anumita pagina…imi arunc ochii fugitiv peste scris dar nu captez decat cuvinte raslete fara a lega vre-o propozitie…ma opresc la ultimul verset de pe acea pagina …scrie “Pentru că de la El şi prin El şi întru El sunt toate. A Lui să fie mărirea în veci. Amin!” (Romani 11:36)

Cine este acest “El”? acest “El” ne-a trimis pe noi aici? Acest “El” ne-a harazit nonsensul pe care-l traim?…rasfoiesc fara regularitate Cartea…ma opresc din nou la o pagina… imi arunc ochii …citesc “Cuvântul era Lumina cea adevărată care luminează pe tot omul, care vine în lume. În lume era şi lumea prin El s-a făcut, dar lumea nu L-a cunoscut. Întru ale Sale a venit, dar ai Săi nu L-au primit. Şi celor câţi L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu…” (Ioan 1:9-12)

Cuvantul? cine este acest Cuvant? Aha..deci El este responsabil pentru ca noi suntem azi aici… ne cere sa-l primim? Sa credem in El , sa devenim copiii ai Lui…sunt nedumerit, …rasfoiesc in continuare…ma opresc…citesc “Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.” (Ioan 3:16)

A iubit lumea? Cine poate iubi o lume fara sens …fara reguli…fara tinta…haotica, salbatica…?

Rasfoiesc…dau la ultima pagina , citesc “Fericiţi cei ce spală veşmintele lor ca să aibă stăpânire peste pomul vieţii şi prin porţi să intre în cetate! Afară câinii şi vrăjitorii şi desfrânaţii şi ucigaşii şi închinătorii de idoli şi toţi cei ce lucrează şi iubesc minciuna!“ (Apoc.22:14-15)

Acest personaj pare diferit, pare a avea un plan, un loc, pare a fi contra valului, pare ca-l intereseaza sensul, randuiala, linistea, bucuria…peste ce Carte am dat…mai citesc un verset si gata….ma opresc din rasfoit …imi tintesc ochii pe un verset la intamplare si citesc: “Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni pe voi. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre. “ Matei (11:28-29)

Acest personaj devine din ce in ce mai interesant si mai atractiv…ma duc sa-L caut sa vedem ce are de spus, sa-I vad solutiile, sa vedem ce raspunsuri imi poate da…ma opresc din scris, trebuie neaparat sa ma intalnesc cu aceasta Persoana… , aceasta Persoana are planuri mari din cate se vede…adevarata poveste continua de acum acasa la acest Om…

(Dani Ciorca)

(Visited 3 times, 1 visits today)