Skip to content

3 Comentarii

 1. Carol
  octombrie 31, 2013 @ 9:56 am

  Felicitari pentru articiol !

  Parintele Grigore Palama a spus ca cine nu crede ca si in satana este Dumnezeu, anatema sa fie. Rau e cu dracu, dar mai rau fara dracu, spunea parintele Arsenie Papacioc, si asa este. Mai spunea parintele Nicolae Velimirovici in cartea Ganduri despre bine si rau ca iadul merita laude pentru ca, infricosand pe pacatosi, salveaza multe suflete, i-i face sa se fereasca de el. Desigur, de preferabil e sa ascultam de dragoste, nu de frica, noi pacatosii insa trebuie sa luptam sa ajungem acolo,l a dragoste si nu la frica.

  De multe ori ne este prezentat ca printul acestei lumi, a tot ce stapaneste lumea, noi crestini fiind nu suntem ai lumii, ea e stapanita de printul intunericului prin pacate si capcane, tot datorita puterii asupra pacatelor stramosesti, ale noastre, a capatat aceasta putere. La fel ca la troieni, a dat voie sa bage calul si a intrat in suflet.

  Tot in aceea carte, vladica Nicolae spunea ca niciodata credinta din popor nu va fi alta, va fi tainuita, unii nu o vor vedea, persoanele duhovnicesti vor fi tainice, dar va fi intotdeauna la fel. La cei rai va spori rautatea,care, va pleca de la cei bune, care se vor umple de bunatate, iar minima bunatate din inima celor rai va merge dincolo, la cei buni, va fi ca un transfer de putere. Vedem in temnitele comuniste, la ce bunatate ajungeau detinutii, si la ce rautate ajungaeu gardienii, bunatatea unora reusea sa infiereze toate puterile demonice in tortionari.

  La sfarsitul de veac, vor veni iarasi Enoh si Ilie, care prin moarte vor birui pe antihrist, acolo da balans de putere.

  Apa cand devine vapori si se evapora pare moarta, disparuta, dar apoi, spre surprinderea tuturor se preface in traznet si loveste crunt, asa si Hristos, parea mort , pogorat la groapa, dar dupa trei zile s-a arata ca un traznet nebiruit, surpand puterile raului ! In vremurile astea, ispititorul isi arata coltii, se mandreste cu puterea ce o are asupra celor lumesti si caldicei, dar va fi surpata de Hristos !

  Reply

 2. Claudiu Balan
  octombrie 31, 2013 @ 10:00 am

  Îmi place comparația cu apa și tranznetul. Foarte interesant.

  Reply

 3. Carol
  octombrie 31, 2013 @ 10:20 am

  Nu e facuta de mine, e din cartea Vladicai Nicolae, trebuie neaparat sa o citesti !

  la pagina 93, gandul 158, e mic, poate faci si un citat sa il pui pe site, merita !

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *