Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie

 

Tu de ce crezi in Dumnezeu

 

     

  Euharistia continua

 

   

Această carte scrisă de Khaled Hosseini este una dintre puţinele care mi-au captat atenţia şi care mi-au oferit o lectură extraordinară, având în acelaşi timp un mesaj destul de puternic, din care fiecare dintre noi ar putea învăţa ceva. Cu toţii ştim că somnul e foarte la îndemână atunci când citim o carte. Vă asigur că nu face parte din categoria asta!!

Povestea începe frumos, într-o lume prea puţin cunoscută nouă, Afganistan. Amir şi Hassan sunt doi copii diferiţi care forţaţi de împrejurări sunt constrânşi să facă alegeri, care bineînţeles le definesc evoluţia pe măsură ce înaintează în vârstă. Alegerile le fac la o vârstă mult prea fragedă, din copilărie, când mulţi dintre noi poate suntem doar îndrumaţi (în general de părinţi).

În timp ce Amir provine dintr-o familie avută, care-i oferă tot ceea ce-şi doreşte, mai ales din punct de vedere material, Hassan este slugă, copilul sărac, dar cu nişte calităţi de excepţie, o fire blândă şi un extraordinar bun simţ. Se consideră prietenul cel mai bun al lui Amir, chiar dacă acesta din urmă se referă la el, din motive sociale, în conversaţiile cu alţii, ca fiind o slugă. Sunt puse în antiteza caracterele celor doi, calităţile şi defectele. În timp ce unul dintre ei este egoist, răutăcios şi profită de poziţia sa socială, al doilea are discernământul unui adult, înţelege, nu judecă, iartă şi îşi oferă prietenia necondiţionată.

Cartea ne vorbeşte despre prietenie, trădare, şi mai ales iertare. "Vânătorii de zmeie" m-a făcut foarte mult să mă gândesc la aceste lucruri, la atitudinea personajelor şi felul în care aleg să-şi trăiască viaţa. Autorul are un mod aparte de a transmite mesajele cititorului, suspansul apare şi el, lucruri care fac cartea foarte uşor de digerat.

Afganistanul apare şi el în două ipostaze. Culturile şi tradiţiile sunt descrise frumos în prima parte, pentru că ulterior să ne fie prezentat un teatru de război, o imagine cât de cât familiară datorită mijloacelor media de care suntem pur şi simplu bombardaţi.

Eu personal cred că viaţa este extraordinar de imprevizibilă, fiecare alegere influenţează cursul acesteia, viaţa se poate schimba într-o clipă, luând întorsuri neprevăzute, iar Vânătorii de Zmeie este un exemplu perfect, o poveste care se va întipări în minţile şi inimile voastre.

(Bogdan)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Participă și tu!

Excursie

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

 

 

Ediția a 3-a a cărții